Gdy poleciłam chustę nowej znajomej, ponieważ uskarżała się na ból pleców od noszenia dziecka i mieszkała ponadto na 4 piętrze chyba, to po rozmowie z lekarką, stwierdziła, że jej to zaszkodzi na ten kręgosłup, jednak, gdy zobaczyła, jak moja przyjaciółka do niej wlazła do mieszkania z torbami w rękach, a dzieckiem w kółkowej chuście to już zaczęła się zastanawiać nad potencjalnymi korzyściami![]()
ja dziś spotkałam na przedświątecznych zakupach znajomych, których daaaaawno nie widziałam. Tata z córeczką w wisiadełku BB. Wiem, że znajoma nosiła małą w chuście ale przestała bo mała za ciężka (6,5 kg) i bolał ją kręgosłup. Nie chcę ich oceniać, bardzo ich lubię, ale jakoś smutno mi się zrobiło...
Natalia (03.10.2008), Bartuś (15.04.2013)
i Alicja- aniołek... (06.04.2014- 11 tc.*)
Nosili w chuście, ale nie doczytali o prawidłowej pozycji i nosidłach ergonomicznych. Dziwne, myślałam, że jak się człowiek zagłębia w temat (chociażby żeby nauczyć się wiązać), to szybko się dowiaduje takich rzeczy.
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia