Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Nawróceni na wisiadło

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Nima
    Miejscowość
    częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huskymama Zobacz posta
    uuuups z takim czymś się jeszcze nie spotkałam.....niektórzy ludzie tak mają, że jak usłyszą coś od "specjalisty" to wyłączają myślenie i nic już do nich nie trafia. Może się jeszcze nawrócą chociażby na ergo jak im dziecko zacznie ciążyć w wisiadle.

a swoją drogą to co to za rehabilitant....moim sąsiadom rehabilitant stanowczo odradzał taki rodzaj nosideł
    tylko,że w wielu przypadkach jak dziecko zaczyna ciążyć to rodzice po prostu przestają nosić, bo "przecież to niewygodne i wpija mi się w ramiona i dziecko mi ciąży i w ogóle beznadzieja"

Aczkolwiek z dwojga złego to chyba lepiej,że przestają wtedy wisiadeł używać
    Żona i Mąż - 01.10.2011 = Nina - 04.01.2013

Moja druga miłość -- Salsa -- jeszcze kiedyś do ciebie wrócę

Czasem sprawdzam forum w TV i ciężko mi wtedy odpisać, uprasza się o wyrozumiałość

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nima Zobacz posta
    Aczkolwiek z dwojga złego to chyba lepiej,że przestają wtedy wisiadeł używać
    A ja mam wątpliwości, czy lepiej, żeby nosili w wisiadle, czy wcale...
    Witek 2012

Chustomanka Awatar Nima
    Miejscowość
    częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ronja Zobacz posta
    no właśnie jak to jest? czy lepsze wisiadło,któe jak wszyscy wiemy fizjologiczne nie jest i ciężko znależć jakiś plus dla niego,czy nie nosić wcale... ( od razu mówię,że ekspertem od noszenia i tp. nie jestem ) pytam z czystej ciekawości. lepiej nosić w "czymś złym" czy wcale?
    Żona i Mąż - 01.10.2011 = Nina - 04.01.2013

Moja druga miłość -- Salsa -- jeszcze kiedyś do ciebie wrócę

Czasem sprawdzam forum w TV i ciężko mi wtedy odpisać, uprasza się o wyrozumiałość

Chustomanka Awatar Zaza

Domyślnie

Ja nie ekspert, ale wydaje mi sie, ze lepiej nosic, nawet nie tak jak sie powinno. Wydaje mi sie, ze zle noszenie u zdrowych dzieci nie wyrzadzi wiekszych szkod w organizmie. Zreszta kazdemu z nas zdarzylo sie pewnie zle nosic dziecko, czy to w zle dociagnietej chuscie czy na rekach.
    Jednak korzysci z noszenia , glownie psychiczne sa bardzo duze.
    Osobiscie wole patrzec na usmiechnieta mame czy dumnego tatuia z dzieckiem w wisiadle, niz na ta co telepie wozkiem z placzacym dzieckiem. Jakoś tak mi sie wydaje, ze gotowosc do noszenia dziecka jest rownoznaczna z otwartoscia na potrzeby dziecka i z checia bycia z nim w kontakcie. Ale to moje odczucie

Chusteryczka Awatar huskymama
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaza Zobacz posta
    Jakoś tak mi sie wydaje, ze gotowosc do noszenia dziecka jest rownoznaczna z otwartoscia na potrzeby dziecka i z checia bycia z nim w kontakcie.
    podoba mi się to co napisałaś

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Gdy poleciłam chustę nowej znajomej, ponieważ uskarżała się na ból pleców od noszenia dziecka i mieszkała ponadto na 4 piętrze chyba, to po rozmowie z lekarką, stwierdziła, że jej to zaszkodzi na ten kręgosłup, jednak, gdy zobaczyła, jak moja przyjaciółka do niej wlazła do mieszkania z torbami w rękach, a dzieckiem w kółkowej chuście to już zaczęła się zastanawiać nad potencjalnymi korzyściami

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magenta Zobacz posta
    to już zaczęła się zastanawiać nad potencjalnymi korzyściami
    Potencjalnymi? Chyba miałaś na myśli niezaprzeczalne korzyści
    Ja po prawie 11 miesiącach zaczynam wózka regularniej używać
    H. 2013, M. 2015, P. 2016, J. 2019

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nima Zobacz posta
    no właśnie jak to jest? czy lepsze wisiadło,któe jak wszyscy wiemy fizjologiczne nie jest i ciężko znależć jakiś plus dla niego,czy nie nosić wcale... ( od razu mówię,że ekspertem od noszenia i tp. nie jestem ) pytam z czystej ciekawości. lepiej nosić w "czymś złym" czy wcale?
    Z punktu widzenia dziecka to pewnie lepiej nosic niz wcale

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ronja Zobacz posta
    tym bardziej że jakaś terapeutka na forum pisała, że idealna pozycja dla kręgosłupa wcale nie jest najlepsza na dłuzszy czas, bo sie mieśnie nic nie ćwiczą i dla starszego niemowlaka mniej ergonmiczne noszenia czasem nawet lepsze. Nie rezygnowałabym z bliskości. Byle nie 2-miesięczniaka w babybjorna

Chustoguru Awatar Isolt
    Miejscowość
    Warszawa- Żoliborz

Domyślnie

6,5 kilo to taki ciezar?
    Ignaś 07.2013
    Marynia 03.2015
    Hela 03.2018

BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie

Chustofanka Awatar precikuranowy
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Isolt Zobacz posta
    6,5 kilo to taki ciezar?
    Dlatego napisałam, że nie chcę nikogo oceniać Wiem, że ta znajoma miała przed ciążą problem z kręgosłupem, ze względu na duży biust no i małą nosiła tylko z przodu... No i tata nosi w wisiadle
    Natalia (03.10.2008), Bartuś (15.04.2013)
    i Alicja
    - aniołek... (06.04.2014- 11 tc.*)

Uprawnienia umieszczania postów