Żona i Mąż - 01.10.2011 =
Nina - 04.01.2013
Moja druga miłość -- Salsa -- jeszcze kiedyś do ciebie wrócę![]()
Czasem sprawdzam forum w TV i ciężko mi wtedy odpisać, uprasza się o wyrozumiałość
no właśnie jak to jest? czy lepsze wisiadło,któe jak wszyscy wiemy fizjologiczne nie jest i ciężko znależć jakiś plus dla niego,czy nie nosić wcale... ( od razu mówię,że ekspertem od noszenia i tp. nie jestem) pytam z czystej ciekawości. lepiej nosić w "czymś złym" czy wcale?
Żona i Mąż - 01.10.2011 =
Nina - 04.01.2013
Moja druga miłość -- Salsa -- jeszcze kiedyś do ciebie wrócę![]()
Czasem sprawdzam forum w TV i ciężko mi wtedy odpisać, uprasza się o wyrozumiałość
Ja nie ekspert, ale wydaje mi sie, ze lepiej nosic, nawet nie tak jak sie powinno. Wydaje mi sie, ze zle noszenie u zdrowych dzieci nie wyrzadzi wiekszych szkod w organizmie. Zreszta kazdemu z nas zdarzylo sie pewnie zle nosic dziecko, czy to w zle dociagnietej chuscie czy na rekach.
Jednak korzysci z noszenia , glownie psychiczne sa bardzo duze.
Osobiscie wole patrzec na usmiechnieta mame czy dumnego tatuia z dzieckiem w wisiadle, niz na ta co telepie wozkiem z placzacym dzieckiem. Jakoś tak mi sie wydaje, ze gotowosc do noszenia dziecka jest rownoznaczna z otwartoscia na potrzeby dziecka i z checia bycia z nim w kontakcie. Ale to moje odczucie
Gdy poleciłam chustę nowej znajomej, ponieważ uskarżała się na ból pleców od noszenia dziecka i mieszkała ponadto na 4 piętrze chyba, to po rozmowie z lekarką, stwierdziła, że jej to zaszkodzi na ten kręgosłup, jednak, gdy zobaczyła, jak moja przyjaciółka do niej wlazła do mieszkania z torbami w rękach, a dzieckiem w kółkowej chuście to już zaczęła się zastanawiać nad potencjalnymi korzyściami![]()
tym bardziej że jakaś terapeutka na forum pisała, że idealna pozycja dla kręgosłupa wcale nie jest najlepsza na dłuzszy czas, bo sie mieśnie nic nie ćwiczą i dla starszego niemowlaka mniej ergonmiczne noszenia czasem nawet lepsze. Nie rezygnowałabym z bliskości. Byle nie 2-miesięczniaka w babybjorna
6,5 kilo to taki ciezar?
Ignaś 07.2013
Marynia 03.2015
Hela 03.2018
BLW = Bobas Lubi Wypaćkanie
Natalia (03.10.2008), Bartuś (15.04.2013)
i Alicja- aniołek... (06.04.2014- 11 tc.*)