Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Nawróceni na wisiadło

Mieszany widok

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

Na razie wysłałam jej link do artykułu. Chyba raczej nic więcej nie będę nawracac, bo kontakt tylko na odległość a dostała ode mnie ostatnią chustę po Adasiu
    Jakiś czas spotkałam się z dziewczyną, która szukała wisiadła do noszenia przodem na grupie lokalnej wymiankowej i tu nie mogłam się powstrzymać i publicznie napisałam co myslę na ten temat A potem jeszcze przez pół h. rozmawiałam z dziewczyną na priv. Okazało się, ze teraz nosi w elastycznej i szuka czegoś wygodniejszego, ale nie chusty. Te panią dało sie nawrócić potem jeszcze wyszło , ze uczyła mojego męża w liceum

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Oj wiem o jednych takich...i serce mi się kraja...Oprócz tego, że noszą swoją córkę w wisiadle przodem do świata ( na początku pomagałam im z elastykiem i ofiarowałam pomoc, gdy będą chcieli wrzucuć do wiązanej), to jeszcze wczoraj właśnie dowiedziałam się, że ćwiczą z nią siadanie ciągnąc ją za rączki, bo ma 9miesiący i jeszcze nie siedzi....dziecko ma obniżone napięcie mięśniowe, rehabilitują ja od urodzenia. I robią to wszystko, bo tak im rehabilitant kazał.
    Spędzasz czas w gronie młodych inteligentnych wykształconych ludzi i takich rzeczy się dowiadujesz i wszyscy oni twierdzą, że dziecko trzeba pomagać "wzmacniać mięśnie" po przez sadzanie go i chodzenia za rączki...
    ...ja powiedziałam tylko, że nie zdają sobie sprawy jak bardzo się mylą, że dziecko krzywdę mogą zrobić na całe życie, że może najwyższy czas zmienić lekarza i rehabilitanta, że ja sie z tym nie zgadzam i nie będę tolerować takich zachowań, że może by chociaż Zawitkowskiego posłuchali...brak mi sił...
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustofanka Awatar aravls
    Miejscowość
    Gdańsk Chełm

Domyślnie

O tak, mam dobrą koleżankę, której ortopeda polecił wisiadło BabyBjorn. Zakrztusiłam się, zasugerowałam, że może jednak jakieś ergonomiczne, ale oni niestety za lekarzem, jak za panią matką... Teraz dziecko o 2 mce młodsze od mojego Tadka oduczają od noszenia na rękach, jakoś nie po mojemu. Choć, w sumie Tadka też odzwyczajam od noszenia na rękach, na rzecz chusty lub nosidła
    Nasza pani neurolog sama nosiła dzieci w chuście i nam poleca, tak samo zresztą rehabilitantka, więc dobrze trafiliśmy. A pediatra się nie wypowiada, ale pomaga mi się wiązać w przychodni, mimo, że jest raczej starszej daty, bo leczyła jeszcze mojego męża, gdy był dzieckiem.

Chustofanka

Domyślnie

Sąsiedzi kiedyś jak córa im się urodziła chcieli pożyczyć chustę. Ale zanim udało im się przejść 100m do mnie zdążyli już nabyć wisiadełko, "bo im pani w sklepie poleciła"

Uprawnienia umieszczania postów