A co! Sobie dziecko w ramach obustronnego relaksu raz dziennie posadzę. Niech ma! A jak złapiemy siusiu to będziemy świętowali![]()
Taki śliczny mamy. Za 6,5 zł![]()
![]()
A co! Sobie dziecko w ramach obustronnego relaksu raz dziennie posadzę. Niech ma! A jak złapiemy siusiu to będziemy świętowali![]()
Taki śliczny mamy. Za 6,5 zł![]()
![]()
A siedzi córa? My kupilismy dawno, dawno, ale alik nie siadal. A teraz siedzi, wiec siedzi ten na nocniku![]()
nie ma mnie, wracam w niedzielę
![]()
blog http://szandorowemusli.blogspot.com
dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com
Moja stronahttp://musli.org.pl/
Sama jeszcze nie, z podparciem i owszem. 3 minuty dziennie mogę ją trochę nad tym nocnikiem przytrzymać w pozycji fasolkiZamieszczone przez Musli
A zanim się obejrzymy to siedzieć zacznie i nocnik będzie mógł być w pełni wykorzystany
![]()
To siedźcie sobie na zdrowie, bo nocniczek cudny, i łapcie siuśki![]()
Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009
ja w piatek siedziałam i przez trzy godziny trzymałam core nad miseczka. zsikała sie dopiero kiedy odłozyłam na momencik na lozko. myslałam ze sie poplacze, ale nie miałam siły
Honorata, mama Ninki 21.09.2008
Zamieszczone przez steffburton
Aż tak ambitna nie jestem5 minut góra
![]()
a ja dziś złapałam pierwsze siuśki! muszę zakupić specjalnie nocnik dla młodszego, bo starszy brat rzekł z oburzeniem "co? mój nocniczek!?"
złotowłosa i trzy misie
<3 <3 <3
Ale po cholere trzymac dziecko 3 godziny nad miseczka? Ani tobie wygodnie ani jemu w tej pozycji przeciez. A siuski mozna lapac przy okazji (po karmieniu, spaniu, spacerze), nie trzeba w tym celu trzymac biedaka 3 h nad miseczka!!!
no to własnie po spaniu byłoa tak powaznie to zabrakło w nocy w aptece woreczków do łapania sików, a chciałam na popołudnie miec wyniki, zeby jeszcze do lekaza przed sobota zdazyc.
wszystko sie dobrze skonczyło. 5 minut po tym jak mi dziecko lozko zasikało wrociła babcia z apteki z woreczkiem w którym po drobnych przygodach znalazło sie sikuale co ja sie narozmyslałam o EC przez te 3 godzinki to moje
a dzis sie okazało ze to trzydniówka była
Honorata, mama Ninki 21.09.2008
OlikMy już EC pełną parą mamy
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
Ale Antek starszyZamieszczone przez Lotna
A czy to prawda że dziecko pampersowe trudniej na nocnik przestawić?
Z reguły tak bo nie jest przyzwyczajone że siusiu= mokro , zatem nie widzi potrzeby załatwiania się do nocnika![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
Hehe, ladne mi 'po spaniu'. Bezposrednio takZamieszczone przez steffburton
Mnie rece odpadaja po 5 minutach, jak nie wczesniej, niestety czasem musze sie pomeczyc nad kiblem jak kupa wolno idzie, a jestesmy poza domem. Ale 3 godziny
![]()
tu musze wtrąt zrobić własnyZamieszczone przez Lotna
![]()
![]()
niestety tak nie jest,bo wszystko zalezy od dziecka.
Majka na pampkach przeszła na nocnik mając 17 miesięcy,Maria ma gdzieś zasadę "siusiu=mokro=przeszkadza mi".kompletnie nie uzywamy polaru do izolacji,a jej nie przeszkadza w ogóle mokra pielucha.ostatnio znienawidziła też nocnik (tatuś kupę w nocniku pokazał i przeraziła się,że część jej ciała się oderwała) i mamy ostry regres w tym względzie.
majka od malutkiego kocha zasady,a Marysia to rozbójnik i robi wszystko na odwrót.mam wrażenie,że to kwestia bardziej charakteru,a więc i obserwacja dziecka jest konieczna,żeby wiedzieć jak przejście na nocnik pójdzie.
A my tak w miarę regularnie siuski na nocnik łapiemy, po kilka dziennie, bez problemu, a jak potrzebowałam złapać do badania, to też udało się dopiero następnego dnia, po założeniu woreczka i wysadzenia w nimZamieszczone przez steffburton
Może za duża presja
![]()
A. mama J. (13.12.2008) i T. (15.11.2010)
My tez kupilismy nocnik w zeszlym tygodniu i ku memu zaskoczenia,za kazdym razem jak mlodego posadze,to siuski zostawia.A i kupa sie zdarzyla!![]()
Nasz z nocnika złazi, za wiele ciekawych rzeczy wokoło![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
wstaw nocnik do wanny, jesli masz wanne, polecam, działa na takie co to się wszystkim interesują poza siedzeniem na nocniku i załatwianiem...ee brudnej roboty![]()
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
Ooo serio? ale on mi z rąk złazi i chce wszędzie wejść, nad wc go wysadzałam,to mało mi głową tam nie wpadł![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
hmm ale w wannie mało ciekawych rzeczy jest...
a Antek siedzi sam?
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.