Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Thirsties, kieszonka

Widok wątkowy

Chustofanka Awatar Gaja78
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Thirsties, kieszonka

Hej, przejrzałam to forum pod katem tej marki. Część dziewczyn chwiali AIO Thirsties (z tunelem), część pisze dobrze o otulaczach. Nie ma tego dużo, bo znalezienie tej pieluszki w polskich sklepach pieluszkowych on-line graniczy z cudem. Naczytałam się też dużo dobrych opinii Wielo-Mam z blogów anglojęzycznych o tych pieluszkach i mam pytanie:
    Czy znajdę tu użytkowniczkę Kieszonki Thirsties (Thirsties Duo Diaper)?

Ten polarek w środku też ma tunel (jak aio), czyli można ją wypełnić od tyłu, jak i przodu. Wkład (prefold) cokolwiek tam upchamy sam wychodzi ponoć w praniu w pralce. Jednak mam watpliwość, posiadając jedynie kieszonki AppleCheeks czy wkład nie wychodzi przodem, dziurą na brzuszku dziecka? lub z tyłu? Bo zakładki polarkowej, zamykającej jakby kieszonkę, ta pieluszka nie ma.

Dotykałam niedawno otulacza Thirsties, fajny jest (cienki) i podoba mi się, że (jak kieszonka) dwurozmiarowy 0-9 kg (size one) i 9-18 kg (size 2). Do tego jakieś takie zgrabne te pieluszki na dziecku i nie robia dużej pupy. Do tego są dostępne na napy (zatrzaski). No i te podwójne gumki przy udkach, co nie obciskają, ale żadnej płynnej kupy nie puszczą. W kieszonkach nie są obszyte polarkiem, więc tez to wygląda na mega plus.

Zamierzam zamówić otulacze do prefoldów na noworodka, ale chcąc ograniczyć ilość zamówień= kosztów przesyłki, od razu zakupiłabym kilka kieszonek size 2, na później, gdy jednak ruchliwe dziecko łatwiej ubrać w jedną pieluszę. Tym bardziej, że są sprzedawane z dwoma wkładami (mikrofibrowym i konopno-bawełnianym - spięte na napy). czyli już jest w jednej cenie cała pielucha jak przy bumgenius. Ale też nie chcę zamówić za dużo na raz i wydać pieniędzy na darmo.

Czy warta uwagi jest kieszonka tej firmy? Proszę o radę Pozdrawiam ciepło
    Ostatnio edytowane przez spinek ; 10-02-2015 o 21:04

Uprawnienia umieszczania postów