Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Nocna kupka w pieluszce

Mieszany widok

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie Nocna kupka w pieluszce

Tematu zbliżonego nie znalazłam, więc zakładam taki, o którym myślę już od dłuższego czasu...

Mam problem z córką - na początku wakacji gdzieś odpieluchowaliśmy w dzień, nie ma z tym najmniejszych problemów, nie zdarzają się wpadki (praktycznie od samego początku!), Ala świetnie radzi sobie sama w toalecie, jak zrobi kupkę woła nas, żeby wyczyścić pupę. Na noc zakładamy wielo - i są zawsze mokre, czasami bardzo. Z tą częścią odpieluchowania mamy problem, zwłaszcza, że Franek też ma zakładane wielo na noc... No i bywa, że dzień w dzień rano mam w pieluszce niespodzianke w postaci kupy Koszmar - pupa bywa poodparzana, kupa jest wszędzie, a pozbywanie się jej i zapieranie pieluchy... no masakra... Jednocześnie Ala wie, gdzie się robi kupę, rozumie, ze nie w pieluche - i świadomie (zazwyczaj rano, zanim wstanie z łóżka) wali w wielorazówkę... Nieraz slyszałam, jak zapytana o coś przez Franka odpowiadała, że zaraz, bo robi kupę.........

HELP!!!
    co z tym fantem robić?...

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ciężko jest cokolwiek doradzić może przeczekać,
    moja mała od dawna śpi w nocy bez pieluszki ale podstawą żeby było suche łóżko nie opijam jej przed snem, rzadko też na kolację daje jej jakieś płatki na mleku bo wiem że jak coś płynnego zje przed snem to albo ją będę musiała wysadzić w nocy bo się będzie kręcić albo zasiura łóżko.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilam Zobacz posta
    Ciężko jest cokolwiek doradzić może przeczekać,
    moja mała od dawna śpi w nocy bez pieluszki ale podstawą żeby było suche łóżko nie opijam jej przed snem, rzadko też na kolację daje jej jakieś płatki na mleku bo wiem że jak coś płynnego zje przed snem to albo ją będę musiała wysadzić w nocy bo się będzie kręcić albo zasiura łóżko.
    Tak, ale na suche łóżko na razie nie liczę, nie w tym problem. Chodzi mi o to, jak oduczyć świadomego robienia kupy w pieluchę rano...

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Madzia z kupą nie pomogę bo moja Magduśka nigdy nie zrobiła w majty kupy, odpieluchowała się dziennie ok 2 lat ale jeszcze przez prawie rok zakładałam jej pampki na noc. Poczatkowo budziła się na siku ok 22-24 i rano była sucha, potem nie zakładałam to potrafiłą 4 rrazy w nocy zasikac łóżko, w końcu zakładałam znów i cżasto ta pielucha rano była bardzo mokra. Madzia też piła dużo w nocy. Terasz jest ok noce suche albo woła na siku.
    Młody za to całkowicie odmawia współpracy przy odpieluchowaniu i czuję że z nim będzie trudniej.

a próbowałaś rano zaraz po obudzeniu młodych od razu brać ich do łazienki na siku/kupę ?
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Zdarzyło się parę razy, że Ala budziła się z samego rana, wysadzaliśmy ją, zdejmowaliśmy pieluchę i wracała do łóżka poleżeć/"poczytać"/posłuchać bajki czy muzyki i po jakimś czasie wychodziła z łóżka z kupą...w majtkach albo piżamie... Naprawdę zupełnie nie rozumiem, w czym jest problem i nie widzę żadnej przyczyny...

Chusteryczka

Domyślnie

a może przyczyną jest to że ma dwa lata?

Uprawnienia umieszczania postów