Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: co sądzicie o tym na sam początek?

Chustonówka

Domyślnie co sądzicie o tym na sam początek?

Witam,

dopiero zacznę przygodę z wielorazowym pieluchowaniem. Spodziewam się pierwszego dziecka i planuję przez pierwsze +-3 miesiące używać pieluch jednorazowych, później wielo.
    Przeglądałam różne tematy, filmiki itp. itd. i chciałabym spróbować z kieszonkami. I tak na razie kupiłam 2 sztuki Kokosi plus wkład bambusowy składany 36x44 (razy 2) i wkład bambusowy średni (razy 2). Poza tym mam 2 sztuki AIO Close Pop in te chyba bardziej z przeznaczeniem na nocki, może z dodatkowym wkładem jak większy Maluch już (?). A jak się nie sprawdzą to na dzień też, a na nocki jednorazówki, bo widzę że część z Was tak robi, lub na część nocy.
    Proszę o opinie czy wg Was obrałam dobrą drogę Wiem, że to za mały zestaw, ale to tak na początek, żeby zobaczyć jak się czuję z takimi pieluchami, czy ogarniam temat Później bym rozszerzała asortyment kieszonkowy.
    Zastanawiam się ile takich pieluch i wkładów i jakiego typu wkłady rzeczywiście się sprawdzą.

Domyślnie

Ja pieluchuje wielorazówkami już drugie dziecko, więc podpowiem co myślę. Kieszonki Kokosi są bardzo zgrabne i małe, dlatego myślę, że możesz włożyć je dziecku zanim skończy 3 miesiące. Tak samo jest z kieszonkami nappime, które Ci bardzo bardzo polecam. Tylko te wkłady będą chyba za grube, lepiej zwykłą tetrę włóż do środka. Pieluch AIO Close pop nie znam. Według mnie polskie pieluszki są najlepsze.
    Moim zdaniem nie warto kupować dużo pieluszek zanim dzieciątko się urodzi, ponieważ dzieci są różne. Moja córeczka tolerowała wszystkie pieluchy: z Pulu, z wełny, jednorazowe, i pupa była zawsze ładna, a mój synek ma teraz nieco ponad miesiąc i zauważyłam, że pupa jest u niego często czerwona, np. po pampersie lub po pieluszkach pulowych. Dlatego muszę mu zakładać tylko wełnę i bardzo często zmieniać pieluchę.

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

faktycznie zestaw troszkę mały ale jak wsiąkniesz w wielo to na pewno się powiększy u nas tak urósł że się szuflada nie domykała jeśli chodzi o wkłady najbardziej chłonne są bambusowe a ja lubiłam te składane szybko schną i super chłoną. Poleciłabym spróbować jeszcze formowanki na nocki na pewno dłużej wytrzymają niż Close Pop a do formowanki otulacz oczywiście tu dowolnie albo pul albo wełna.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania_przyszłamama Zobacz posta
    Ja pieluchuje wielorazówkami już drugie dziecko, więc podpowiem co myślę. Kieszonki Kokosi są bardzo zgrabne i małe, dlatego myślę, że możesz włożyć je dziecku zanim skończy 3 miesiące. Tak samo jest z kieszonkami nappime, które Ci bardzo bardzo polecam. Tylko te wkłady będą chyba za grube, lepiej zwykłą tetrę włóż do środka. Pieluch AIO Close pop nie znam. Według mnie polskie pieluszki są najlepsze.
    Moim zdaniem nie warto kupować dużo pieluszek zanim dzieciątko się urodzi, ponieważ dzieci są różne. Moja córeczka tolerowała wszystkie pieluchy: z Pulu, z wełny, jednorazowe, i pupa była zawsze ładna, a mój synek ma teraz nieco ponad miesiąc i zauważyłam, że pupa jest u niego często czerwona, np. po pampersie lub po pieluszkach pulowych. Dlatego muszę mu zakładać tylko wełnę i bardzo często zmieniać pieluchę.
    Dzięki za odpowiedź. Dobrze wiedzieć z tą wrażliwością, bo myślałam, że wszystkie wielo raczej dobrze tolerowane. A skąd będę wiedziała, że wkład jest za gruby? Można do kieszonki reczniczek ikea ten za 1zl czy tu raczej sie nie sprawdzi?

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilam Zobacz posta
    faktycznie zestaw troszkę mały ale jak wsiąkniesz w wielo to na pewno się powiększy u nas tak urósł że się szuflada nie domykała jeśli chodzi o wkłady najbardziej chłonne są bambusowe a ja lubiłam te składane szybko schną i super chłoną. Poleciłabym spróbować jeszcze formowanki na nocki na pewno dłużej wytrzymają niż Close Pop a do formowanki otulacz oczywiście tu dowolnie albo pul albo wełna.
    Dzięki. Muszę jeszcze poczytać o tych formowankach

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Malutki ten zestawik zwłaszcza, że maluchy często siusiają i kupkają.
    U nas na początku bardzo fajnie sprawdziły się otulacze ImseVimse, lub Mother Ease (PULowe rozmiarowane)+wkład z bobolidera.

Pokupuj najrózniejsze po 1-2 sztuki, a potem zobaczysz co Wam pasuje. Najwyżej "niewypały" sprzedaż- kazdemu pasuje co innego- na przykład u nas nie sprawdziły się, gdy niunia była mała formowanki, a jak widzisz są przez inne mamy chwalone.

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Ja jak przechodzilam z jednorazowek na wielo to mialam 5 pieluszek, w tym jeden otulacz i troche tetry. Z czasem jak zobaczylam, ze nam pasuje i sie podoba to dokupowalam coraz wiecej Niestety tetre mialam najzwyklejszą, najtansza i obcierala pupkę, ale Fabian to tez wrazliwiec, a otulacz jak pierwszy raz zalozylam to byla duuza kupka, potem to byl juz rytual, jak zakladamy otulacz to znaczy, ze bedzie kupka, takze byl tak samo jak kieszonka "jednorazowy"

Uprawnienia umieszczania postów