Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Plecak prosty z dużym dzieckiem porady proszę ;)

Mieszany widok

Magenta Plecak prosty z dużym... 29-11-2013, 10:01
nautika Wszystko jest ok :) zawsze... 30-11-2013, 20:24
malgos Mi też się wydaje, że jest... 30-11-2013, 21:13
grimma wygodnie Ci jest? 30-11-2013, 21:23
Magenta Nautika - z dużym, bo ponad... 01-12-2013, 00:52
Magenta Dzieki dziewczyny za odzew... 24-01-2014, 00:28
    Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie Plecak prosty z dużym dzieckiem porady proszę ;)

Zakładam swój własny wątek, ponieważ jesteśmy w trakcie warsztatów, tj. po pierwszych zajęciach i przed drugimi ostatnimi więc do przyszłej środy staram się codziennie wiązać, różnymi chustami, aby wycisnąć z warszatów co się da i chciałabym ponosić jeszcze córę w chustach, zanim całkiem mi z nich wyrośnie

ponieważ już teraz bardziej rozumiem język chustowy proszę uprzejmie o wskazówki, wytykanie błędów, podpowiedź jak cyknąć fotkę by lepiej było widać co istotne(poniżej wypinam pupę, ale po to by było widać wiązanie od spodu ) wszelkie komentarze(po za ocenianiem jakże porannej fryzury i nomakeup'u) mile widziane z góry za wszystkie dziękuję.

fotek na początek sporo potem troche pokasuję, nie chce zostać królową internetu

moje nieudolne początki na najpiękniejsze chuście jaką miałam(przed latem jeszcze)

a to obecnie:

i dwie pupy na koniec

Ostatnio edytowane przez Magenta ; 29-11-2013 o 10:08

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Wszystko jest ok zawsze będziesz miała ciut z dołu nie dociagnięte, ciut z góry, na to chyba nie ma rady.
    Ja bym osobiście rączki wyciągnęła, czy po prostu zawiązała tak, żeby chusta była na wysokości łopatek.

hmmmm....no i niby czemu z dużym?
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mi też się wydaje, że jest zupełnie dobrze, szczególnie ten drugi jest ślicznie dopracowany , miodzio po prostu. Ostatni wydaje mi się ciut luźny na górze, ale może to tylko złudzenie - efekt wychylającej się modelki, ale na tym etapie to już chyba nie ma aż takiego znaczenia. Fajnie, zazdroszczę po cichu.
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

wygodnie Ci jest?
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Nautika - z dużym, bo ponad rok ma i waży też już swoje pewnie ze 12 kg

no właśnie luzy mam najczęściej z dołu, po warsztatach mam lepiej dopracowaną górę, mała mi już tak nie odstaje, wrzucam ją na samolocik z chusta pod pachami, bo się wtedy cieszy(niestety nie da się zatobołkować,) i wtedy dopiero układam wszystko i "robię" majteczki z chusty-ale staram się jak najwięcej chusty pomiędzy nas włożyć, bo wiem, że to ważne, dla bezpieczeństwa dziecka, poły też pod pupą staram się prowadzić po chuście, tu mała ma ręce w środku, ale najczęściej ma na zewnątrz wrzucę jeszcze z łapkami na wierzchu

czy mi wygodnie- no właśnie, chusta mi się wbija w kości obojczykowe oraz czuję ja w pasie-za mocno się zawiązuję? dodam, ze gdy wiązałam małą z przodu kangurek dawał mi oddychać w przeciwieństwie do kieszonki i z informacji ogólnych: miewam bóle w okolicach krzyża, zastanawiam się nad wykończeniem tybetańskim, dodam, że moja córka ma tendencję do skręcania nóżek do wewnątrz i nie wiem czy to wykończenie będzie ok (pediatra na tą informację tzn. nóżek, zaleciła sztywne buty aby jej się ustabilizowały mięśnie w kostce nie patrząc nawet w jaki sposób ona chodzi... jeszcze trochę i pójdę do jakiegoś specjalisty, bo mnie te sztywne byty jakoś nie przekonują, mała chodzi od niedawna,2-3 mce, w skarpetach póki co bez kapci) o tych nóżkach tyle, bo może ktoś zna dobre wiązanie aby w tym pomóc, a nie zaszkodzić

dziękuję dziewczyny za uwagi, chętnie jeszcze się czegoś dowiem

Chusteryczka Awatar tesula
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Magenta, mój pediatra ostatnio powiedział, że teraz sztywne buty to się dopiero 4-latkom funduje, wcześniej daje się stopom czas na samoczynną stabilizację (moja starsza 27 m-cy też ma takie wykrzywione do środka stopy, ale jest coraz lepiej)
    I do zobaczenia na warsztatach!!!

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Dzieki dziewczyny za odzew ogladalam DRS2S (czy jakos tak ) i nie dalam rady ogarnac ale dlatego ze chcialam sie zamotac po pierwszy razie. Tzn. film byl dobry i obrazowy ja mam specyficzna wade- nie rozrozniam prawej od lewej musze zawsze patrzec ktora reka jem by pokazac komus prawa strone i nie cierpie turystom drogi tlumaczyc wiec gdy ogladam i robie po raz pierwszy to na koncu sie okazuj ze u mnie wszystko jest nie tak. Rada z wysoko ustawionym dziekiem-bezcenna, zawiazuje wezel bardziej na zebrach niz pod i ni czuje tego nacisku, latwiej mi tez wsunac chuste pod pupke

Uprawnienia umieszczania postów