Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Spacery z odpieluchowaną - jak to u Was wygląda?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

A to widzisz - córka w fazie "w domu" jest w 100% odpieluchowana, w nocy śpi na podkładzie nieprzemakalnym i tyle Ale jeśli chodzi o żłobek, to zakładamy pieluchę. Z tym, że baaardzo rzadko się zdarza by się w nią zsiusiała, za to gdy puszczam ją bez pieluchy, to siusia pod koniec dziennej drzemki :/ Odpuściłam odpieluchwanie żłobkowe, bo i tak będzie miała niedługo trochę stresów związanych z pojawieniem się siostry, więc nie ma sensu jej teraz męczyć.
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

No my od dwóch tygodni ( w tym wirus gardłowo-żołądkowo-jelitowy) bez chodzimy!! Nawet do przedszkola, co mnie cieszy najbardziej bo przed "dziada" musieliśmy wrócić do pieluch. Na noc zakładam pieluchę z własnej wygody - mam dzięki temu suche łóżko. Nasz Wędrowycz potrafi nawet spać w nogach a tam podkładu brak.
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Ja mam przescieradlo cale takie, jak podklad. Ale tak czy siak staram sie zakladac pieluche jak spi.
    A na wyjsciach... sika wszedzie tzn. "za krzaczkiem", nie ma bata, zeby sie wysikal przed wyjsciem, nawet jak kaze, jest nie i koniec.
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ja się podłączę do wątku. Czy jest jakaś określona temperatura kiedy już się nie powinno wysadzać dziecka? Bo teraz przy 3-5 stopni jak trzeba to wysadzam.
    Mama VIII 1987 - doradca Akademii Noszenia Dzieci
    Córeczka II 2012

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Nasza córka od początku wakacji odpieluchowana - receptą na sukces jest wysadzanie (bez pytania!) wszędzie tam, gdzie się da. U nas jest w ogóle zwyczaj, że jak się gdzieś wybieramy to najpierw jest zarządzone siusianie - Franek też, nie ma zmiłuj Wpadki zdarzyły się kilka razy, ale tylko wtedy jak np. będąc w przychodni/wychodząc od kogoś zapomnialam o wysadzeniu...

Chusteryczka Awatar Ridibunda
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Hej,
    przychodzę po rady i wsparcie. Pamięć mnie zawodzi i pora roku też inna niż przy R.

Inga się odpieluchowała. Odmówiła zakładania pieluchy, sama ściąga spodenki i chodzi na nocnik lub WC. Byliśmy na lightowym EC (czasu mało, dużo jeżdżenia samochodem) od początku. Jak się zagapi to leje w spodnie, czasem nie zdąży/nie trafi na nocnik - normalka. Nocą dawno nie trafiła nam się niespodzianka w postaci zalania łóżka.

Tylko raz odważyłam się na krótki spacer bez pieluchy. Teraz chora jest to na spacery nie chodzimy ale zdrowieje . Jak tylko założyłam jej pieluchę na wyjście do lekarza to w nią od razu nasikała.

Nie mam pomysłu na przeorganizowanie stosiku pieluchowego. Raczej nie pozbędę się wszystkiego na raz by nie zapeszać .

Młoda jest wagi piórkowej (8kg, 17m-cy) wszystkie trenerki po R mamy za duże (on odpieluchował się mając 16m-cy ale był znacznie pulchniejszy). Na razie nie używamy żadnych. Nie mówi, że chce siku ale sygnalizuje nieartykułowanie i gestem. Generalnieh mówi tylko kilka słów a mnóstwo treści.

Czeka nas wyjazd na święta 3h pkp i 40 minut autem jeszcze i to mnie przeraża.
    ] .. ...o o
    . .....( -- )............ ... Doradca Akademii Noszenia
    ... /\( , , )/\
    ^^ ^^ ^^ ^^ ...... Teorie przemijają, żaba zostaje.

Rufin - 20.04.2008,...Inga - 13.07.2012

e-damski.pl - chusty Baby-Doo i LennyLamb

wymianka eko

Chusteryczka Awatar Ire
    Miejscowość
    Kraków NH, Suwalszczyzna zawsze :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ridibunda Zobacz posta
    Hej,

Nie no, na takie trasy zakłądam pampersa, najczęściej pantsy żeby bez problemu wysadzić jednak jak się da, choćby w pociągu. Bez pieluchy, za to w trenerkach trzymających popuszczenie biorę na wyjścia trwające tak do 1,5-2 h. Ale bardzo się staram zeby się przed wyjściem wysiusiał.
    Czasem nie chce tak na zawołanie, ale generalnie znalazłąm argumenty które go przekonują. Po pierwsze jak nie chce przed ubieraniem się, to biorę do łazienki gdy jesteżmy już praktycznie gotowi do wyjścia. Mamy buty, czapki - wtedy widzi, że rzeczywiście JUŻ wychodzimy, nie ma czasu na odwlekanie. Po drugie jeszcze mówię "trzeba teraz w domku zrobić si, bo na podwórku nie ma sedesu!" I tak jakoś to do niego zwykle trafia. A dziś nie chciał się wysiusiać przed wyjściem więc założyłam pieluchę. Wracamy po 3h i sucho!
    od 20.09.2011 pomagam Miłoszowi poznawać świat ))
    od 16.06.2015 szczęścia rodzinnego jeszcze więcej z Lidią :*
    od 08.05.2018 pełnia szczęścia- dołączył do nas Aleksander <3

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ridibunda Zobacz posta
    nie taki diabel straszny! pkp to wogole bezproblemowo, bo jest kibelek. przed jazda samochodem koniecznie odsikac i powinno byc luz.
    ja odpieluchowywalam obie moje panny hardcorowo (Maja 23 m-ce, Livia 18 m-cy), tzn jak zaczely wolac to pieluchy szly 100% w odstawke. na takie podroze (a jezdzilam z Pannami koleja po 12h) bralam zawsze 3 komplety rajstop + gacie i worek nieprzemakalny na mokre ciuchy i nigdy mi nie zabraklo w domu ida sikac jak same zechca ale w takich podrozach to jednak nie czekalam i najpozniej co 2h chodzilismy siku.

Uprawnienia umieszczania postów