Pokaż wyniki od 1 do 20 z 80

Wątek: Okinami Zen

Mieszany widok

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dlaczego w takim razie faktury nie może wziąć pierwsza osoba w kolejce? Czy tak nie byłoby prościej?
    Wykluczenie osoby ze sprzedaży mnie nie dziwi po tym jak ktoś zadeklarował chęć zakupu i osoba sprzedająca czeka np. 2 tygodnie na zapłatę bez wyjaśnienia dlaczego jest opóźnienie. Po czym dostaje info, że jednak nie kupuje. Może to być irytujące jak jest to nagminne u jednej osoby. Gorzej jak taka osoba dostanie chustę przed zapłatą i cisza. Już tak było.
    Sprzedaż z pierwszeństwem jest zwykle dla osób które sprzedają i zastrzegają sobie prawo pierwokupu lub takich które wcześniej prosiły aby o nich pamiętać przy sprzedaży. A że nie jest to zobowiązujące i równoznaczne z chęcią zakupu to stąd opcja pierwszeństwa.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    Dlaczego w takim razie faktury nie może wziąć pierwsza osoba w kolejce? Czy tak nie byłoby prościej?.
    Nie, bo nie wszyscy siedzą prze komputerem non stop, a dzieki temu maja większą szanse na kupno chusty która została wypuszczona również w systemie losowania. Nie chodzi tu o praktykę sprzedawania za pomocą losowsnia ale oddania komuś faktury, która samemu dostalo sie w ten sam sposob
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Ja też mam swoje Zen, dostałam fakturę od przemiłej mamy na grupie Oschowej.
    I zgadzam się z Aginią, wszyscy wiemy jak wyglądają kolejki po coś na tym forum, a faktury mają krótki termin ważności. Jeśli jedna osoba "myśli" i blokuje kolejkę to reszta się bez sensu frustruje.

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aginia Zobacz posta
    Nie, bo nie wszyscy siedzą prze komputerem non stop, a dzieki temu maja większą szanse na kupno chusty która została wypuszczona również w systemie losowania. Nie chodzi tu o praktykę sprzedawania za pomocą losowsnia ale oddania komuś faktury, która samemu dostalo sie w ten sam sposob
    Też nie siedzę non stop przed kompem i ile z tego powodu okazji mi przepadło
    W sumie nie rozumiem też tego systemu losowania faktury u producenta. Chyba, że celowo ma podgrzewać atmosfera. Taki marketing i pr
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Uprawnienia umieszczania postów