Tester: chłopiec, 12 msc, 10.5 kg
Czy odpowiadają Wam wymiary? Czy wkład mógłby być o centymetr węższy?
Zdecydowanie węższy. Używam tylko kieszonek bez przeszyć w kroku, które są dość wąskie. Wkłady PUPPI o takiej szerokości nie wchodziły do nich, używałam ich jedynie jako przednich boosterów (po złożeniu na pół). A szkoda…
Czy są wystarczająco chłonne?
Wkład 3-warstwowy: w skali 1-5 chłonność oceniam na 3.5. Wkład 4-warstwowy: zdecydowanie lepiej, 4.5. Jest chłonny, ale jednocześnie nie tak gruby jak wkład 5-warstwowy (który wprawdzie nie podlegał testom, ale kupiłam wcześniej - mam więc skalę porównawczą).
Czy warto pomyśleć o wprowadzeniu wkładu 5-cio warstwowego?
Tak, nawet już taki mamJest super chłonny, ale też dość gruby. To zarazem wada i zaleta. Zaleta - bo mimo prania pozostaje puszysty i miękki. Wada - bo mocno wypycha pieluchę, można więc zapomnieć o składaniu go na pół i używaniu jako przedniego boostera (co często ma miejsce w pieluchowaniu chłopców).
Czy wolałybyście inny kolor obszycia niż biały?
Nie, biały / ecru jest ok. Inne kolory mogą przebijać przez jasny PUL kieszonek, co mnie trochę irytuje.
Jak najlepiej powinny być zaznaczone wkłady 3- i 4-ro warstwowe w celu rozróżnienia ich od siebie? (inne kolory obszycia?, jakieś inne pomysły?)
Inne kolory obszycia (jak np. w prefodlach ecopi)! Mam też bambusowe wkłady bobolider, które rozmiarem i kolorem forty bardzo przypominają PUPPI - za każdym razem muszę się mocno wpatrywać, żeby je rozróżnić. A wiadomo - przy przewijaniu ruchliwego dziecka każda sekunda jest na wagę złota
Co sądzicie o cenie?
Wolałabym jednak ciut niższą cenę lub np. zniżki przy zakupie większej ilości wkładów. Wkłady zazwyczaj kupuje się w większej ilości więc to większy wydatek niż cena jednostkowa.
Jeszcze jedna uwaga na koniec. Pewnie będę się powtarzać (wspominałam już o tym w wątku HM), ale bardzo chętnie kupiłabym booster PUPPI wykonany z 5 warstw bambusa, taki do włożenia na przód chłopięcej pieluchy. Wąski i krótki (np. 12cm x 15cm)
Dziękuję za możliwość testowania