Pokaż wyniki od 1 do 20 z 68

Wątek: Puppi, wkłady, formowanki

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar aniamakrela11
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Dziękuję ślicznie za możliwość testowania wkładów Testowane na 6cio miesięcznej księżniczce ważącej ok 8 kg. Wkłady testowaliśmy na dzień i na noc.

Czy odpowiadają Wam wymiary? Czy pieluszka mogłaby być o centymetr węższa?
    Mogłaby, szczególnie gdy chce się dać 2 wkłady do kiszonki, łatwiej zmieścić. Za to mogą być centymetr dłuższe

Czy są wystarczająco chłonne?
    Jak najbardziej. Nie było przecieku w nocy!!! co u nas było normą. Szczególnie 4 - warstwowy jest super. Uważam, że przy takiej różnicy w grubości wkładu 3-warstwowy się po prostu nie opłaca.

Czy warto pomyśleć o wprowadzeniu wkładu 5-cio warstwowego?
    Tak, tak, tak! Kupię 5

Czy wolałybyście inny kolor obszycia niż biały?
    Z chęcią, tak jak pisał ktoś wyżej aby rozróżnić grubość

Jak najlepiej powinny być zaznaczone wkłady 3- i 4-ro warstwowe w celu rozróżnienia ich od siebie? (inne kolory obszycia?, jakieś inne pomysły?)
    jw + nie cierpię metek na wkładach

Co sądzicie o cenie? (9 zł wkład 3-warstwowy, 11 zł 4-ro warstwowy)

W miarę ok, szczególnie, że chłonność super. Zaskoczyła mnie cena 5 - warstwowego, skoro jest różnica jednej warstwy z 4 - warstwowym, to czemu tu jest różnica w cenie 3,50zł, a między 3 a 4 jest 2zł?

Generalnie wkłady super, jestem tylko ciekawa, jak będą wyglądały po wielu praniach (pół roku, rok używania). Acha, w ogóle nie stwardniały we Wrocławskiej wodzie, za co się należy wielki szacun
    Gosia 31.05.2013 Jaś 10.02.2015 Przemek 11.2016
    Marysia [*] 12.2017 Ktoś 12.2018

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

Ja również chciałam z całego serca podziękować za możliwość przetestowania wkładów. Testerka w wieku 20 miesięcy i ok. 11 kg wagi.

Wymiary mi odpowiadają, choć jak dla mnie o 1 cm węższe wkłady byłyby idealnym rozwiązaniem do co niektórych kieszonek.

4 warstwowy rewelacyjny, jeśli chodzi o chłonność. 3 warstwowy trochę mniej nam się sprawdził, ale córa już jak siknie, to na prawdę konkretnie i tego się spodziewałam. Za to zestaw 3 i 4 warstwowy wsadzone razem do kieszonki, wytrzymały nam praktycznie pół dnia. I spokojnie wytrzymałby jeszcze, ale jako że nadarzyła się okazja zmiany pieluszki, to już dłużej ich nie trzymałam

Pewnie, że tak

Jak najlepiej powinny być zaznaczone wkłady 3- i 4-ro warstwowe w celu rozróżnienia ich od siebie? (inne kolory obszycia?, jakieś inne pomysły?)
    Tak jak poprzedniczki pisały, fajnie by było żeby każda grubość była obszyta innym kolorem, w celu łatwiejszego rozróżnienia

Cena wydaje mi się całkiem przyzwoita, zbliżona do cen konkurencji. Oczywiście fajniej by było jakby były tańsze, niemniej cena jest do przełknięcia

Generalnie wkłady rewelacyjne, mięciutkie, puchate, chłonne, szybko schną. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Mam nadzieję, że sprawdzą się u nas na dłużej i na stałe zagoszczą w naszym stosie Dziękuję raz jeszcze za możliwość wzięcia udziału w testach.

Chustonoszka Awatar wasanna
    Miejscowość
    Psary k. Trzebini

Domyślnie

Dzisiaj zakończyłyśmy testy i obie razem z testującą 5-cio miesięczną, 6,5 kg Marlenką jesteśmy bardzo zadowolone

Czy odpowiadają Wam wymiary?
    Dla nas w sam raz - używałyśmy wkładów do flipa i tutaj ta szerokość sprawdza się idealnie, tetrę też zwykle składamy do takiego właśnie rozmiaru.
    Czy pieluszka mogłaby być o centymetr węższa?
    Uważam, że nie, chociaż rozumiem, że taka byłaby lepsza do kieszonek, ale to nie nasza bajka.
    3 warstwowy porównywalnie z poskładaną tetrą o dużej gramaturze, 4 warstwowy zdecydowanie lepszy, a wlożone razem wytrzymały całą noc, co nie udaje się z dwoma tetrówkami. Schną niestety znacznie dłużej niż tetra i wkłady mikrofibrowe, ale coś za coś
    Sądzę, że tak, ale przekonam się jak wypróbuję (zamawiam takie)
    Jest mi to obojętne
    Ja nie miałam problemu z rozróżnianiem, ale wydaje mi się, że kolorowe obszycie, to lepszy pomysł niż metka
    Wg mnie OK

Dziękuję bardzo za możliwość przetestowania i polecam wszystkim kupującym.

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

wkłady poleciały dalej czas na opinię
    Co sądzicie o cenie? (9 zł wkład 3-warstwowy, 11,50 zł 4-ro warstwowy)

wymiary sa ok, wkładałam do otulacza i kieszonek, pasuje i ładnie się układa na pupce

chłonność- mam duże dziecko 1,5 roku, więc stosowałam wkłady razem(3+4warstwy)
    uważam, że chłonność była naprawdę satysfakcjonująca. jeden 3 warstwowy by u nas się nie sprawdził, ale 4 warstwy na krócej jak najbardziej ok

5 warstw-gdybym nie miała w stosiku ponad 20 innych wkładów, myslę, że bym się skusiła, wiec warto

cena jest dla mnie przystępna, fajnie jakby taka pozostała + okresowe promocje - uwielbiam i kupuję więcej niż powinnam

moje osobiste spostrzeżenia:

wkłady mięciutkie, po suszeniu w suszarce nic im się nie stało, nie kurczą się, 3 warstwowy był bardziej "równy" tzn. ten 4 warstwowy na brzegach "falował", pewnie wskutek ilości warstw, mi nie przeszkadzało w niczym.

no napiszę, bo wkońcu wiadomo gdzie lądują te wkłady przeważnie stosuję kieszonki lub chociaż wkładkę polarkową/papierek w otulaczu, ale nie zdążyłam ...i mała zabrudziła wkład, wszystko sprało sie momentalnie obyło się bez mydełka i innych zabiegów, wystarczyła zimna woda także to duży plus (wyprane potem nappy freshu)

zauważyłam też, że ten 4 warstwowy schnął minimalnie dłużej od 3 warstw, ale i tak szybciochem w porównaniu do innych bambusków, które mam (tzn. tu opisuję sytuację schnięcia bez użycia suszarki)

wkłady polecam wszystkim, wkłady są połączeniem zalet mikrofibry(miękkość) i bambusu(chłonność)

dziękuję za mozliwość testowania

Chustonoszka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Gdzie je można zakupić?

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dorotal Zobacz posta
    Gdzie je można zakupić?
    http://www.chusty.info/forum/showthr...ełniane-PUPPI

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chusteryczka Awatar mist

Domyślnie

Chciałam bardzo podziękować za możliwość przetestowania wkładów Testerka ma 4 miesiące.

Jak dla mnie, mogłyby być o 1cm węższe (używałam ich w kieszonkach).

Córa nie ma jeszcze jakichś mega sików, więc i 3-, i 4-warstwowy wkład dawał radę. Natomiast bardziej przyszłościowo będę celować w 4- i 5-warstwowe.

Jak najbardziej, zwłaszcza że wiem, że już został wprowadzony

Dobrym pomysłem jest obszywanie różnych grubości różnymi kolorami nici, przynajmniej od razu widać, po który wkład sięgamy.

Co sądzicie o cenie?
    Cena jest porównywalna z konkurencją, w miarę znośna, choć wolałabym jednak ciut niższą.

Podsumowując, wkłady są bardzo fajne, nawet przy twardej wodzie były po praniu bardziej miękkie niż inne moje bambusy, dość szybko schną - zamawiam swoje

Jeszcze raz dziękuję za umożliwienie testów

Uprawnienia umieszczania postów