Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: kangurek do oceny

Chustomanka Awatar RoxieSTB
    Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie kangurek do oceny

po kieszonce przyszla pora na cos trudniejszego... probuje minimum raz dziennie zamotac malego i cwicze na lalce (maly sie denerwuje jak za dlugo grzebie przy chuscie) Boziu, nie wiedzialam ze ten kangurek jest az tak trudny. Na filmikach wydaje sie taki latwy Niestety w tej chwili pracuje tylko na filmikach, na konsultacje mnie nie stac, a jak bylam na angielskim spotkaniu chustowym to sie troche zdziwilam sposobem w jaki wiaza kangurka.
    powiedzcie jak to wyglada? Co poprawic i co najwazniejsze jak...

Chustomanka Awatar nel
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Kolanka Maluszka musza byc podgiete bardziej, a dupcia "wpadnieta w chuste". Wpusc tez wiecej materialu pod pupe. Bardzo ladnie zrobilas motylki i wydaje mi sie ze dociagnieta tez jest OK. Sprobuj wiazac ciut nizej.
    Kangurek trudny, ale chyba ogarniasz moja corka tez sie wkurzala przy motaniu, a potem-blogi spokoj
    córka (czerwiec 2011) i syn (wrzesień 2013)

moje zdjęcia

Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nel Zobacz posta
    Kolanka Maluszka musza byc podgiete bardziej, a dupcia "wpadnieta w chuste". Wpusc tez wiecej materialu pod pupe. Bardzo ladnie zrobilas motylki i wydaje mi sie ze dociagnieta tez jest OK. Sprobuj wiazac ciut nizej.
    Kangurek trudny, ale chyba ogarniasz moja corka tez sie wkurzala przy motaniu, a potem-blogi spokoj
    moj maly uwielbia byc w chuscie, na razie zasypia w 2-3 minuty po zawiazaniu. On tylko nie lubi jak sie przy nim 'majstruje'
    a kangurek mimo ze trudny jak dla mnie bardzo wygodny, fajnie rozklada ciezar, lepiej niz przy kieszonce.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

podoba mi się

wydaje mi się, że na wpadnięcie pupy pomoże "podwinięcie miednicy" Maluszka. na samym początku, jeszcze przed wywinięciem "motylków".

pamiętaj, żeby zawsze zamykać węzeł

Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    podoba mi się

wydaje mi się, że na wpadnięcie pupy pomoże "podwinięcie miednicy" Maluszka. na samym początku, jeszcze przed wywinięciem "motylków".

pamiętaj, żeby zawsze zamykać węzeł
    dzieki, tak sie zastanawialam jak zrobic lepsza dupowpadke
    co to znaczy 'zamykac' wezel? Bo ja zawsze robie plaski, tu tez taki jest.
    i jeszcze jedno pytanie - co mozna zrobic z nadmiarem materialu po zawiazaniu? Bo w tej chwili mam tylko dlugie szmaty 4.6m i zawsze mi zostaja poly do ziemi.
    Ostatnio edytowane przez RoxieSTB ; 27-05-2013 o 12:34 Powód: literowka

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

aaaaaaaa! bo on się przekręcił! to wszystko jasne.

ja nadmiar sprzedałam
    serio. nie używam od bardzo dawna chust dłuższych niż 4.2 głównie 3,6-4,0. konto sobie to chwali

kangur ma słaba prasę (czego nie mogę zrozumieć jako osoba, którą kieszonka umęczyła okrutnie, a kangur zachwycił), więc baaardzo się cieszę jak widzę, że ktoś się za niego bierze. zwłaszcza, jeśli robi to z TAKIM efektem

Chustomanka Awatar nel
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

No wlasnie ten efekt super jest mi. jakbys moje pierwsze kangury zobaczyla.... zalamka
    córka (czerwiec 2011) i syn (wrzesień 2013)

moje zdjęcia

Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

dzieki dziewczyny za komplementy. Ale ile ja sie filmikow naogladalam, instrukcji obejrzalam zeby ugryzc tego kangura to nie macie pojecia.
    Przygode z chustowaniem zaczelam od kieszonki w sumie nie z wlasnej woli bo jak jeszcze bylam w ciazy, bedac w Polsce bylam na jednym spotkaniu kk. I tam wtedy dokladnie pokazywali i uczyli kieszonke. Wiec juz ja 'pociagnelam' Jesli trafilabym na kangura w kk jego bym szlofowala.
    A ze kieszonka juz mi dosc dobrze wychodzi, ponadto robi sie u nas coraz cieplej przyszla pora na cos bardziej przewiewnego.
    A te dodatkowe metry chyba rzeczywiscie sprzedam, zwlaszcza ze po kangurku biore sie za plecak a na to tez nie potrzeba dlugiej chusty.
    Szkoda ze nie umiem sama szyc, zrobilabym sobie torbe do kompletu do chusty

a przy okazji mam pytanko o rece w chuscie. wiem ze jesli dziecko jeszcze nie siedzi rece powinny byc w chuscie. a co z dlonmi? Bo mojemu czesto palce wystaja z chusty - to tez jest zle?

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

A ja Ci powiem przekornie - nie tnij, jeśli masz zamiar mieć więcej niż jedną chustę to miej jedną długą i jedną krótszą - nie wiem jak inne forumki, ale mojemu dziecku kangur szybko przeszedł, od trzech miesięcy noszę tylko na plecach i czasami w kółkowej z przodu i boku.

Ze standardowej 4.6 zawiążesz 1001 różnych plecaków, również prosty. Zawsze prościej owinąć się drugi raz w pasie niż dosztukować

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Zdolna jesteś!
    Wiąż póki mały spokojny. My się poddaliśmy na początku, a teraz się nie da zamotać jej w to to.
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RoxieSTB Zobacz posta

a przy okazji mam pytanko o rece w chuscie. wiem ze jesli dziecko jeszcze nie siedzi rece powinny byc w chuscie. a co z dlonmi? Bo mojemu czesto palce wystaja z chusty - to tez jest zle?
    dłonie mogą wystawać łokcie nie mogą.
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

kolejna proba kangurka. tym razem zawiazalam malego troche nizej, kolanka ma tuz pod moimi piersiami. Przepraszam za jakosc zdjec, mam nadzieje ze cos widac.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Ci mistrz!

pozazdrościłam dziś i sama zawiązałam Małego w kangurka.
    no, nie było mi super wygodnie
    (ok. 7,7 i ok. 72 cm)
    cudne to wiązanie, ale zaraz się zhiperlordozowałam

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

juz teraz moge powiedziec ze kangurka wiaze mi sie szybciej niz kieszonke, chociaz to dopiero moje poczatki kangurowania. Niestety motylki czasami przeszkadzaja, a wlasciwie boje sie ze mi sie zsuna podczas wykonywania gwaltownych ruchow. No ale na grzeczne spacerki np zeby wysikac psa jak znalazl
    Moje to jeszcze malenstwo, niby 8 tygodni ale 4.2kg i 54cm. Jeszcze dlugo sie ponosimy w kangurku

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ale wiesz - zawsze je możesz przecież podwinąć (nie podciągnąć!) do góry
    składasz na pól i na pół - tak, żeby nie stracić naprężenia chusty. "zbieraj chustę" racze z pleców niż z ramienia. o. namieszałam, czy pomogłam?

Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

Pomogłas Chyba wiem o co ci chodzi ale w praktyce juz teraz nie dam rady sprawdzić. Jeśli materiał będzie leżał podobnie jak w kieszonce to będę przeszczesliwa

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

To ja jeszcze zapytam doradczyń przy okazji tego wątku.

Jak to jest z tymi połami, które w kangurku są wiązane w węzeł? Czy muszą iść w dołkach podkolanowych (jak w kieszonce), czy mogą iść niżej, po łydkach? Na zdjęciu Roxie idą po łydkach, a właściwie po kostkach maluszka...

Z drugiej strony wydaje mi się, że ciężko wcisnąć takie poły w dołki podkolanowe i do tego większy węzeł pod małą pupcię..

edit: na pierwszych zdjęciach Roxie chusta idzie po materiale w dołkach podkolanowych, ale ciężko było uzyskać wtedy dupkowpadkę, bo przeszkadza węzeł (tak mi się wydaje), trzeba by go wcisnąć jakoś pod pupcię, a to trudne jest, jak pupa mała .

Na zdjęciach z drugą chustą dupkowpadka jest śliczna , ale poły idą po kostkach i nie ma swobody ruchu nóżek od kolana w dół, wydaje mi się też, że poły słabo przytrzymują materiał pod pupcią.

To jak powinno być?

Tak pytam tylko, proszę się na mnie nie gniewać . Bo ja też chcę umieć kangurka .
    Ostatnio edytowane przez malgos ; 28-05-2013 o 21:57
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Chustomanka Awatar scarlet
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

ale super!!!
    Marcinek luty 2009, Emi luty 2011, Bartuś marzec 2013
    Doradca Noszenia ClauWi® www.chusty.opole.pl // Sklep: www.graszki.pl
    "Kiedy dołączamy do dzieci w świecie zabawy, otwieramy drzwi do ich życia wewnętrznego i spotykamy się z nimi serce w serce." (L.J.Cohen)

Uprawnienia umieszczania postów