Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Wreszcie i ja oficjalnie się przywitam :)

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Wreszcie i ja oficjalnie się przywitam :)

WItajcie )

Już od jakiegoś czasu podczytuję forum, no i dzisiaj stałam się posiadaczką pierwszej chusty tkanej !!!! Jest to Babylonia Fruit Coctail, która na żywo jest przepiękna i zdjęcia w ogóle nie oddają jej uroku. Mam już co prawda jedną kółkową i jednego poucha (kupione, żeby znosić dziecko na dół po schodach), ale jednak chusta tkana ma swój urok...
    Chciałam sobie zakupić jakiegoś turkusika, myślałam o turkish delight, ale... No właśnie. Dopiero oczekuję na moje maluchy (za niedługo mam nadzieję zostanę mamą dwóch dziewczynek a pomysł noszenia w chustach jest wg mnie genialny. Nie trzeba targać ze sobą wózka co w przypadku wózków bliźniaczych, które są strasznie duże, jest sporym udogodnieniem Z pewnością nie podejmę się, przynajmniej na początku, noszenia dwóch dziewczynek naraz więc jedną będzie nosił mój mąż, a drugą ja. Jak będę sama to neistety pozostaje mi opcja z wózkiem.
    A dzisiaj z moją wstępną preselekcją dwóch chust turkusowych Babylonii wybraliśmy się do Vegi, żeby obejrzeć kolorki no i dobrac rozmiar również dla mojego męża. Na początek zdecydowałam, że kupimy jedną chustę, której pewnie docelowo będzie używał mój mąż, ale wypróbujemy ją obydwoje no i trzeba zobaczyć czy maluchom spodoba się chustowanie. Koniec końców mój mąż odrzucił pomysł turkusów i zadecydował o fruit coctail, a ja musiałam się zgodzić (jak tylko maluchy będą chciały się chustować na pewno zakupię dla siebie jakiś ładniutki turkusik - straaasznie podoba mi się bambus nati).
    No i teraz siedzę w domku i przyglądam się wesolutkim kolorkom Fruit coctail. Jetsem zachwycona, a mój mąż, po tym jak Vega zamotała go w chustę jest równie zachwycony pomysłem noszenia w chuście jak i ja Tak więc, jeśli tylko dziewczynkom spodoba się pomysł chustowania dołączę z pewnością do chustomaniaczek. No a jeśli nie - to na chustostraganie pojawi się niedługo Babylonia fruit Coctail o długości 5,6....Ale trzymajcie kciuki żeby jednak udało się przekonać moje dziewczynki.

Aha, dziewczyny mam pytanie - w jakis posób pierzecie chusty: ręcznie, w pralce (w 40 stopniach? odwirowujecie, czy trzeba zostawić do obcieknięcia na suszarce?) Nie znalazłam instrukcji prania na opakowaniu babyloni....

Pzdr

Marta
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Wreszcie i ja oficjalnie się przywitam :)

WItajcie )

Już od jakiegoś czasu podczytuję forum, no i dzisiaj stałam się posiadaczką pierwszej chusty tkanej !!!! Jest to Babylonia Fruit Coctail, która na żywo jest przepiękna i zdjęcia w ogóle nie oddają jej uroku. Mam już co prawda jedną kółkową i jednego poucha (kupione, żeby znosić dziecko na dół po schodach), ale jednak chusta tkana ma swój urok...
    Chciałam sobie zakupić jakiegoś turkusika, myślałam o turkish delight, ale... No właśnie. Dopiero oczekuję na moje maluchy (za niedługo mam nadzieję zostanę mamą dwóch dziewczynek a pomysł noszenia w chustach jest wg mnie genialny. Nie trzeba targać ze sobą wózka co w przypadku wózków bliźniaczych, które są strasznie duże, jest sporym udogodnieniem Z pewnością nie podejmę się, przynajmniej na początku, noszenia dwóch dziewczynek naraz więc jedną będzie nosił mój mąż, a drugą ja. Jak będę sama to neistety pozostaje mi opcja z wózkiem.
    A dzisiaj z moją wstępną preselekcją dwóch chust turkusowych Babylonii wybraliśmy się do Vegi, żeby obejrzeć kolorki no i dobrac rozmiar również dla mojego męża. Na początek zdecydowałam, że kupimy jedną chustę, której pewnie docelowo będzie używał mój mąż, ale wypróbujemy ją obydwoje no i trzeba zobaczyć czy maluchom spodoba się chustowanie. Koniec końców mój mąż odrzucił pomysł turkusów i zadecydował o fruit coctail, a ja musiałam się zgodzić (jak tylko maluchy będą chciały się chustować na pewno zakupię dla siebie jakiś ładniutki turkusik - straaasznie podoba mi się bambus nati).
    No i teraz siedzę w domku i przyglądam się wesolutkim kolorkom Fruit coctail. Jetsem zachwycona, a mój mąż, po tym jak Vega zamotała go w chustę jest równie zachwycony pomysłem noszenia w chuście jak i ja Tak więc, jeśli tylko dziewczynkom spodoba się pomysł chustowania dołączę z pewnością do chustomaniaczek. No a jeśli nie - to na chustostraganie pojawi się niedługo Babylonia fruit Coctail o długości 5,6....Ale trzymajcie kciuki żeby jednak udało się przekonać moje dziewczynki.

Aha, dziewczyny mam pytanie - w jakis posób pierzecie chusty: ręcznie, w pralce (w 40 stopniach? odwirowujecie, czy trzeba zostawić do obcieknięcia na suszarce?) Nie znalazłam instrukcji prania na opakowaniu babyloni....

Pzdr

Marta

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie Re: Wreszcie i ja oficjalnie się przywitam :)

Marto

gratuluje dziewczynek
    Fajnie ze do nas dołączyłaś
    czuj sie jak u siebie w domu i pisz z nami dużo
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Marto

gratuluje dziewczynek
    Fajnie ze do nas dołączyłaś
    czuj sie jak u siebie w domu i pisz z nami dużo
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Witaj Marto
    Babylonię prałam w pralce i wirowałam na małych obrotach.

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Witamy
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chustofanka Awatar Agata_h
    Miejscowość
    Bytom

Witam i przyjemnego motania życzę
    Agata - mama dwóch małych złośnic:
    Zuzina (13.06.2007)
    Zosina (2.10.2008)

Miejscowość
    Warszawa

Właśnie znalazłam metkę na Babylonii. Przy tej ilości materiału trochę mi to zajęło... A Czukczynskiej dziękuję za info

Pzdr

Marta

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

witaj mojemu malzowi tez podobala sie fruit coctail i pineapple i wkoncu wybralismy ta druga ale tamta imo tez piekna
    Weronika 04.06.2009 i Antosia 13.08.2011

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

witaj!

Chusteryczka Awatar bubusita
    Miejscowość
    Kraków

Witam i gratuluję pierwszego zakupu . fruit coctail jest piękny .
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Witaj A fruit coctail, to świetna chusta (swojej w życiu nie sprzedam ). Ja piorę ją w 40stopniach i wiruję na wysokich obrotach. Chusta żyje i ma się dobrze
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

witaj
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Witajcie! Strasznie fajnie, że będziecie nosić dziewczynki i to w tak pięknej chuście! życzę Wam jak najwięcej zamotanych spacerów! A z turkusów to może turkus bambusowy Nati?

Miejscowość
    Warszawa

Witajcie,

moje dziewczynki są już na świecie Urodziły się 18.05 w 36 tc i ważyły po 2270 i 2240 g.

Na próbę próbowałam już jedną włożyć w poucha, o dziwo wydawało mi się, że pozycja kołyski jest dla niej niewygodna i zaraz zacznie płakać, ale była wyraźnie zadowolona. Jeszcze nie odważę się zamotać maluchów w chustę tkaną -mają teraz po 1,5 tygodnia i są takie maleńkie... Od kiedy myślicie, że bezpiecznie jest motać malutkie dizeci i do tego wcześniaki???

brikola myślałam już o turkusie Nati, ale gdzieś wyczytałam, że na lato jest trcohę za ciepły i w motaniu nie jest tak łatwy jak np. indio. A może się mylę. Jeśli tak to poprawcie mnie

Pzdr

Marta

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Witaj!Gratulacje!Dużo wspanialych wrażeń chustowych dla Twojej rodzinki.Nati rzeczywiście jest ciepła,ale wg. mnie dobrze oddycha
    Gdy znajdziesz chwilę grzebnij w necie,gdzieś widziałam zdjęcie jak nosić takie małe bliźnięta razem w chuście

Uprawnienia umieszczania postów