Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: jak nosić "najpotrzebniejsze rzeczy", gdy chuściak wisi z przodu?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar kura
    Miejscowość
    Pociecha :)

Domyślnie jak nosić "najpotrzebniejsze rzeczy", gdy chuściak wisi z przodu?

Pytanie może z pozoru głupkowate, ale ja mam straszny z tym problem. Nie chodzi mi oczywiście o waciki i komórę ja prawie zawsze wychodzę jak na biwak : butla wody, wszystko do przewijania, coś na przebiórkę/dokładkę, książka (bo a nuż gdzieś da się poczytać), gryzaki (bo jak się obudzi to może kwękać), alumata (no nie, teraz już nie, ale jak było cieplej, żeby nie raczkował po ściółce - teoretycznie) + tysiąc innych rzeczy (w tym często czołówka i scyzoryk, chyba tak z przyzwyczajenia )...
    Nijak nie da się tego poupychać po kieszeniach, torba na ramię zsuwa się, zresztą na jednym ramieniu raczej nie mogę nic nosić. Zwykle brałam mały (?) plecak, ale okazało się, że podczas chodzenia szoruje po chuście i to jej dobrze nie robi
    Teraz może już mniejszy problem, bo na krócej wychodzimy i jakiś ciuch między plecakiem a chustą jest, ale i tak nie jest dobrze. A co będzie jak odważę się przerzucić go do tyłu????

Tylko nie mówcie ni, że mam ograniczyć bagaż

Chustoguru Awatar Agulinka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

wózek (na rzeczym, nie na dziecko) kilkakrotnie mi się zdarzyło. miny przechodniów bezcenne
    Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)

Chustofanka Awatar aravls
    Miejscowość
    Gdańsk Chełm

Domyślnie

Albo wózek taki na zakupy Liliputi ma też takie obszerne saszetki na pas biodrowy, coś jak nerka, tylko podwójnie (jak to nerki ). Większe takie widziałam też w sklepach turystycznych. Ja, w miarę, jak Tadek rośnie, noszę coraz mniej bagażu. Chusteczki, komórkę i portfel mam w nerce JanSport, a pieluszki, pieluszkę, coś na zmianę i gryzak - w plecakoworeczku z decathlonu.

Chustomanka Awatar kura
    Miejscowość
    Pociecha :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aravls Zobacz posta
    Albo wózek taki na zakupy
    Oj, ale to by musiała być wersja terenowa, bo ja głównie po chaszczach spaceruję

Pseudonerki liliputi wyglądają nieźle, ale cena...

Znalazłam też coś takiego http://www.suseskinder.com/diaperbag.htm, tylko gdzie i za ile można ja zdobyć?

agatkan, dzięki za link, jak zwykle nie zauważyłam, że już na ten temat było , ale po pobieżnym przejrzeniu i tak nic tam dla mnie nie ma - ja nie mogę obciążać jednego ramienia...
    Ostatnio edytowane przez kura ; 02-11-2013 o 14:44

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

a ja polecam torbę do chusty, kupiłam niedawno i jestem zachwycona, wygodne szerokie ramię regulowane kółkami, pojemność sporej torby do wózka, niesamowita wygoda w noszeniu i na brzuchu i na plecach (noszę na ukos i nic się nie zsuwa)
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

zainwestuj w osła

Albo innego wielbłąda

A po cóż Ci aż tyle gratów?Ja wychodząc na miasto, poza portfelem, komórką, kluczami i torbą płócienną na zakupy nic nie ładuje do torby. Młodego na dworze nie przewijam nigdy (jakoś na spacerach nie sika), no chyba że ide gdzieś w gości na dłużej to biore dodatkowo chusteczki, tetre jako przewijak i ze dwie pieluszki wielo

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ja mam taki zwykły "miękki" plecak. Jak nie mam zakupów to lekki jest więc o węzeł się tylko opiera. Jak pełny to staram się węzeł w dół ściągnąć bo inaczej mi niewygodnie. Przetarć nie zauważyłam.

Uprawnienia umieszczania postów