Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 32 z 32

Wątek: no i stało się:)

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie Re: no i stało się:)

a dziś nas ciężki wózkowy dzień czeka.chusta w praniu po tym jak omiotła kurz z otwockich chodników nie nadawała się,żeby dziecko w nią zamotać...

i to jest kolejny argument za tym,że musimy mieć drugą na zmianę) tylko jak męża przekonać????
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

I moje dziecko stało się antywózkowe.. Dziś po wizycie w sklepie, na większe zakupy wybraliśmy się wózkiem rzecz jasna, dźwigać toreb nie będę i to był błąd. Po krótkiej drzemce mój syn w ryk, bron Boże w wózku, tylko na rączki, nie dosyć, że chustę zostawiłam w domu to pchałam ciężki wózek z zakupami i dzieckiem na rękach

Morał jeden--> zawsze chustę ze sobą

P.S W sumie cieszę się, że wózek pójdzie w odstawkę bo mamy go już dość

Chustofanka Awatar forgetit
    Miejscowość
    Wroclove

Cytat Zamieszczone przez natasszzka87
    Dziś po wizycie w sklepie, na większe zakupy wybraliśmy się wózkiem rzecz jasna, dźwigać toreb nie będę i to był błąd.
    Co do zakupów polecam torbę na kółkach. Sprawdza się nie tylko przy dziecku w chuście, ale również przy dziecku chodzącym. A w torbie oczywiście spoczywa chusta, jakby tak dziecię się umęczyło i potrzebowało na ręce.

Miejscowość
    Otwock

forgetitświetny pomysł z tą torbą na kółkach bo dźwigać siaty to troszkę niewygodnie

a my jakoś przetrwałysmy.dobrze,że chusta już prawie wyschła
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chusteryczka Awatar anialodz
    Miejscowość
    Edinburgh

o rany, wiecie co sie stalo, dostalam dzis w prezencie wozek od rodziny...co prawda uzywany ale i tak mi glupio ze pieniadze wydali choc wiedza ze ja antywozkowa i chuste popieraja. ale ciocia stwierdzila ze ona tez chce z mala na spacer czasem isc a poza tym jak bede u nich to nie ma gdzie dziecka posadzic a tak bedzie w sam raz. no i w sumie ten wozek zostal tam u nich bo ja wiem ze i tak nie bede go taszczyc z 4 pietra czy po ulicach.
    a moje dziecko 3 razy dzisiaj w tym wozku na spacerze bylo i bardzo zadowolone..

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

ależ wózek dla cioć, babć i ewentualnych sąsiadek które chcą wyjść z dzieckiem na spacer to dobry pomysł, nie każdy chce się motać (moja mama mi powiedziała że ona by się bała i woli powozić wózkiem...)
    a tak będziesz miała ciocię dumną i bladą jak wyjedzie na ulice na przechadzkę z pięknym dzieckiem

przecież nikt Cię na siłę do tego wózka nie przywiąże

a córa też nie zdrajczyni, że się jej podobało - możesz wręcz tego używać jako argumentu, że chusta wcale nie sprawia iż dziecko się uzależnia od ciągłego noszenia i od mamy...

jak dla mnie same plusy

ale chusta i tak lepciejsza jest od wózka - wiadomo...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar anialodz
    Miejscowość
    Edinburgh

a co jesli przestanie lubic chuste przez ten wozek? juz mi sie wykreca na wszystkie strony i chyba wolalaby przodem do swiata...

Chustofanka

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981
    więc raczej to ja coraz mniej lubię wózek -

I tu się zgodzę

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Cytat Zamieszczone przez anialodz
    a co jesli przestanie lubic chuste przez ten wozek? juz mi sie wykreca na wszystkie strony i chyba wolalaby przodem do swiata...
    nie przestanie, raczej jej na to nie pozwolisz
    mój też w wózku daje się wozić babciom - a mamie już nie,
    zresztą w ogóle uznaje raczej pionowe pozycje i się rozgląda - jak trzymam na rękach to wysoko na ramieniu - to daje radę;
    albo w poziomie, ale na ręce brzuszkiem w dół

dziecia mamy w prawie identycznym wieku i mój się robi bardzo ciekawy świata i wyrywa się z wszystkiego - dziś tak wył w chuście że polazłam w las się schować i dopiero jak zasnął to wyszłam do ludzi żeby mnie nikt nie posądził o znęcanie się nad dzieckiem
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Otwock

na pewno nie przestanie lubić chusty to działa tylko w drugą stronę.moja jak poznała chustę i spacery w niej przestała lubić wózek,no da się powozić 1-1,5 tak na drzemkę a później ryk i do chusty myk
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

A ja mysle ze to nie chodzi o sama chuste a raczej o bliskosc

Przeciez dzieciaki nie lubia chust za ich kolor, fakture, nosnosc itd. a za to ze moga byc blisko nas. Wiec mysle ze obawy ze przestanie lubic chuste sa nieuzasadnione.

A kiedy i tak bedzie wolalo wlasne nogi niz chuste czy rece mamy. Az do czasu kiedy sie zmeczy
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Chusteryczka Awatar lemonka

No wlasnie, póki się nie zmeczy U nas wózka od dawna nie ma, w chuscie noszę, czasem nawet na 2 godzinny spacerek Młody biega jak mała koza, ale w chuscie lubi być. Oby jak najdłuzej bo wózka nie chcialabym juz kupować a jego male nózki pewnie jeszcze dlugo beda sie meczyly.

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Uprawnienia umieszczania postów