Mam nadzieję że tematu jeszcze nie było, a jak był to proszę o połączenie - ja nie znalazłam stosownego. (szukaj mnie nie lubi, zwłaszcza w tym dziale)
Mam pytania które kieruję w szczególności do osób które wielopieluchują więcej niż jedno dziecko naraz.
Ja wkrótce będę miałą noworodka, sterta pieluch malutkich już sobie czekajednocześnie mam prawie trzylatkę która raczej się nie śpieszy do pożegnania z pieluchami. jak w takim układzie najlepiej prać i przechowywać pieluchy? Z mojego punktu widzenia nie ma problemu żeby pieluchy prać razem, ale czy na pewno nie ma z tym problemów? czy (w aspekcie higieny) opcja taka że dzieci mają niektóre pieluchy wspólne (tetry siłą rzeczy nie będę dzielić na tę dla jednego dziecka i taką dla drugiego...) OK?
poza tym za kilka miesięcy może stać się aktualny temat "wspólnych" kieszonek - córka jest drobna, jak syn będzie szybko rósł to może szybko ją gonić - tu już mniej mi się podoba wspólne używanie pieluch - a może nie mam racji?
szczerze mówiąc w ogóle nie widzę opcji prania pieluch osobno, bo lubię z pieluch robić osobny wsad do pralki a starsza aż tak wielu po sobie nie zostawia teraz... poza tym wiąże się z tym problem przechowywania brudnych pieluch przed wypraniem - dzielić na dwa wiadra/pojemniki? abstrakcja dla mnie...
a jak z przechowywaniem? czy praktyczniej jest przechowywać pieluchy dla malucha osobno czy razem z pieluchami dla starszej? nie mam na to pomysłu
dla jasności dodam, że badania nie wykazały żeby starsza miała pasożyty no i pytam o sytuacje modelowe, a nie o czas choroby/infekcji/biegunek itp.
za rady w stylu "odpieluchować starszą" z góry dziękuję