Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
Moje nieszczypane i nic nie ściągali.
W temacie odpieluchowanie. Moja, nieszczypana, córka tuż przed 2 urodzinami, ściągnęła pieluchę i oznajmiła, ze od dzisiaj nie nosi.
Po synku byliśmy naprawdę zdumieni.
Ciekawe jak bedzie terazSzczypać nie będę.
U Gabryśki jeden postęp w kierunku odpieluchowania - majtki nie gryząDo tej pory sama propozycja była absolutnie odrzucana, więc spróbowaliśmy krok po kroku - na razie majtki na pieluchę (zwykle nosiła samo body, bez majteczek na pieluchę). I okazuje się, że - rzadko bo rzadko - ale udaje się czasem założyć same majtki, jeśli pieluchy nie ma pod ręką.
Kusi mnie, żeby jednak spróbować przeżyć weekend bezpieluchowo, ale kompletnie nie mam jak - jeździmy w weekend na działkę, gdzie a) trzeba godzinę-półtorej przejechać samochodem i b) mam tam zawsze kupę roboty w ogródku i nie dam rady mieć jej na oku 24h...
No nic, po trochu damy radę![]()
Przepraszam, że kontynuuję OT, ale wczoraj czytałam o tym szczypaniu wieczorem i w nocy śniły mi się koszmary, w których ktoś zmuszał mnie, żebym swojego Stasia uszczypała i to było STRASZNE!!! Sandra, jeśli nie masz z tym problemu to, sorry, ale może Ci jakąś terapię polecić? Raczej nie zwykłam wtrącać się w wychowanie obcych dzieci, ale przemocy jednak nie mogę znieść...
Anielka 19.04 (*)Staś 13.12
Helenka 12.04
Każde 60 sekund złości pozbawia nas minuty szczęścia.