Pokaż wyniki od 1 do 20 z 76

Wątek: Przygotowania do odpieluchowania

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nympha Zobacz posta
    A jak się tłumaczy szczypanemu dziecku, żeby nie szczypalo rodziców, albo innych dzieci w piaskownicy?
    Ale po co tłumaczyć? Jak uszczypnie mamę albo dziecko w piaskownicy, to mama uszczypnie mocniej.

Mnie nadal nurtuje jak można uszczypnąć z premedytacją niemowlę.. Ja mam wyrzuty jak przy zmianie pieluchy zdarzy mi się go niechcący uszczypnąć czy udrapać..
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Moje nieszczypane i nic nie ściągali.
    W temacie odpieluchowanie. Moja, nieszczypana, córka tuż przed 2 urodzinami, ściągnęła pieluchę i oznajmiła, ze od dzisiaj nie nosi.
    Po synku byliśmy naprawdę zdumieni.
    Ciekawe jak bedzie teraz Szczypać nie będę.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U Gabryśki jeden postęp w kierunku odpieluchowania - majtki nie gryzą Do tej pory sama propozycja była absolutnie odrzucana, więc spróbowaliśmy krok po kroku - na razie majtki na pieluchę (zwykle nosiła samo body, bez majteczek na pieluchę). I okazuje się, że - rzadko bo rzadko - ale udaje się czasem założyć same majtki, jeśli pieluchy nie ma pod ręką.
    Kusi mnie, żeby jednak spróbować przeżyć weekend bezpieluchowo, ale kompletnie nie mam jak - jeździmy w weekend na działkę, gdzie a) trzeba godzinę-półtorej przejechać samochodem i b) mam tam zawsze kupę roboty w ogródku i nie dam rady mieć jej na oku 24h...
    No nic, po trochu damy radę

Chusteryczka Awatar Nastusienka
    Miejscowość
    Żyrardów

Domyślnie

Przepraszam, że kontynuuję OT, ale wczoraj czytałam o tym szczypaniu wieczorem i w nocy śniły mi się koszmary, w których ktoś zmuszał mnie, żebym swojego Stasia uszczypała i to było STRASZNE!!! Sandra, jeśli nie masz z tym problemu to, sorry, ale może Ci jakąś terapię polecić? Raczej nie zwykłam wtrącać się w wychowanie obcych dzieci, ale przemocy jednak nie mogę znieść...
    Anielka 19.04 (*) Staś 13.12 Helenka 12.04

Każde 60 sekund złości pozbawia nas minuty szczęścia.

Uprawnienia umieszczania postów