Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Chusty elastyczne chusta.pl

Chustonoszka
    Miejscowość
    Siedlce

Domyślnie Chusty elastyczne chusta.pl

Moja koleżanka za moja namową kupiła chustę. Wybrała sobie elastyka chusta.pl Wczoraj miałam okazje ja pomacać i jestem w szoku. Chusta jest sztywna, ciężka, ciężko się mota, (jak na elastyczną). Mój polekont był wspaniały, mięciutki, super sie motał, nie czuć było źle rozprowadzonego materiału.
    Co sadzicie o tej chuście? Macie jakieś doświadczenia? Może trzeba nad nią popracować jak nad tkaną?
    Emilka 04.05.06 i Bianka 19.11.07

Chustofanka Awatar Goswiek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?t=1137 Tutaj opisałam swoją. Szczerze mówiąc była to moja pierwsza chusta, nie miałam porównania z wiązankami. Ja byłam zadowolona, wiązało się całkiem łatwo, Madzia od razu zasypiała. Trochę grzało, ale to chyba normalne w elastykach. Jedynie ta pozioma warstwa była ciut za duża, zawijałam ją. No i te sznurki do zrobienia torbo-plecaczka, ale mi to nie przeszkadzało, może przy większych dzieciaczkach.
    Teraz poczeka na następnego chuścioszka, bo jest świetna dla maleńkich dzieci.

Teraz noszę w Nati Sunset, i czekam aż mała będzie siedzieć, żeby nosić w MT (zakochałam się )
    Pozdrawiam

Chustomanka Awatar Nadarienne
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Linkowany wątek już widzę niedostępny.
    Ponowię pytanie, bo moja koleżanka dostała taką chustę, chyba to elastyk. Używał ktoś? Jak się sprawuje dla maluszka? Dobrze trzyma?
    Ja mam elastyka pentelki z czasów pierwszego dziecka (nieużywany, bo młodszą noszę w tkanej) i się zastanawiałam, czy jej nie sprezentować, ale może ta z chusty.pl jednak lepsza?
    Maria 17.01.2010, Aleksandra 4.01.2013

Chustonówka
    Miejscowość
    nowy dwór mazowiecki

Domyślnie

my się nosiliśmy do 7miesięcy w melonowej chuście tetro. Była super do czasu aż odważyłam się Janka zawiązać w tkanej. Dobrze trzyma, pewnie mało jak na elastyka sprężynuje, ale przy 8kg już czuć lekki dyskomfort przy dłuższych spacerach, wiec nie polecam jej do zapewnianych przez producenta 15kg, tak jest bardzo ok.

Uprawnienia umieszczania postów