Pokaż wyniki od 1 do 20 z 138

Wątek: VOMBATI chusta kółkowa

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

To oczywiście nie ja tak pięknie wyglądam, tylko Aliszia i jej P.
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chustomanka Awatar Aliszia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Dziękuję chciałam, żeby były nietelefonowe, ale tylko takie mamy
    Doula. Mama małej Polki, urodzonej16 czerwca 2012.

Chustomanka Awatar Elayla
    Miejscowość
    Sulejówek (wcześniej Wrocław i Warszawa)

Domyślnie

jakiś czas temu testowaliśmy chustę na naszych bliźniakach, jeszcze niesiedzących. To było moje pierwsze zetknięcie z chusta kółkową, do tej pory nosiliśmy wyłącznie w tkanej.

Zalety chusty:

- jest przepiękna! Fantastyczny głęboki kolor zieleni i cudowny wzór na ogonie. Do tego kolorowe kółka -
    - bardzo lekka
    - niewielki rozmiar po złożeniu
    - precyzyjnie wykonana

Wady:
    - trudno mi się ja dociągało, prawdopodobnie ze względu na to, że to len, a ja nie miałam dużego doświadczenia. Kiedy testowałam później chustę kółkowa Nati bawełnianą, dociągało mi się ją dużo łatwiej
    - bardzo się gniecie

Dziękujemy za możliwość testowania!

Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
    Pieluchowy blog ekspercki.

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Chustę na testach miałam już jakiś czas temu (chyba z miesiąc). Przepraszam, że piszę recenzję dopiero teraz.

Właściwie był to mój pierwszy raz z chustą kółkową, więc nie mam porównania. Jednak chciałam potestować również po to, żeby sprawdzić, czy ja się w ogóle z chustami kółkowymi lubię. Bardzo dziękuję za tę możliwość. Nosiłam dziewięciomiesięczne niemowlę o wadze około 10 kg, przyzwyczajone do chustowania a więc współpracujące.

Zainstalowanie dziecka nie sprawiło mi bardzo dużych kłopotów, jak na nowicjuszkę w tym temacie. Jednak mam wrażenie, ze gdyby materiał był bardziej mięsisty współpracowałoby mi się z nim lepiej. Niestety było trochę walki na kółkach bo mi się nieco ten materiał rolował. Nie wiem w jakim stopniu wynikało to z mojego braku doświadczenia a w jakim z właściwości materiału.

Cienki materiał sprawia, że chusta po złożeniu zajmuje niewiele miejsca i można ją z łatwością upakować do torebki, tylko niestety potem jest okrutnie wygnieciona. Być może w grubszym wygodniej by się też nosiło ale to tylko moje dywagacje, bo porównania nie mam. Wykorzystałam chustę i na szybki wypad do sklepu i do uśpienia ząbkującego malucha i spełniła swoją funkcję bardzo dobrze.
    Myślę, że gdyby była nieco bardziej mięsista to bym się skusiła na zakup, bo się w chustą kółkową polubiłam.

Niestety nie miałam możliwości zrobienia zdjęcia w czasie kiedy testowałam chustę

Chustonoszka Awatar pyriela
    Miejscowość
    Sokołów Małopolski

Domyślnie

Skuszona świetnymi recenzjami zdecydowałam się na kupno chusty kółkowej Vombati z ramieniem zakładkowym. Spodobał mi się wzór sierpniowe plony http://www.vombati.eu/chk_71_sierpniowe_plony.htm
    Nawiązałam kontakt z producentką. Szybko odpowiedź, świetna współpraca, spełnione wszystkie moje proźby. Po krótkim czasie przyszła do mnie malutka paczuszka z chustą i dołączonym woreczkiem. Wykonanie staranne, cudna metka, ogon mnie zauroczył jeszcze bardziej niż na zdjęciach.
    Mój syn jest strasznym wierciochem (ostatnio dostał ksywkę Kręcik) 10 mcy i ponad 9kg. Początkowo mieliśmy problemy z noszeniem. Agnieszka służyła radą tak jak całe forum. Nie poddawałam się ćwiczyłam. Dziś noszenie po lesie, różnice w terenie opadłe drzewa. Maluch zadowolony po 30 min zgłodniał więc poluzowałam kółeczko przełożyłam do pozycji kołyski i mogliśmy kontynuować spacer. Taka moja mała wiktoria bo zawsze o tym marzyłam, żeby chusta spełniła swoją cudowną rolę . Wykonana jest z lnu i mam nadzieję że w lato jeszcze bardziej się sprawdzi.
    Dziękuję za tą chustę
    Jak tylko będę miałą zdjęcia z tego fantastycznego spaceru wrzucę od razu

Uprawnienia umieszczania postów