-
Chustonoszka
Kółkowa Vombati była naszą pierwszą chusto w ogóle. Wcześniej z wiązanymi ani kółkowymi nie mieliśmy do czynienia, dlatego moja opinia jest bardzo subiektywna. Przygoda z Vombati nie zniechęciła nas do kółkowych, ale gdybym miała się zdecydować na tego typu chustę na pewno nie wybrałabym tego akurat modelu. Po pierwsze: nie mamy doświadczenia w dociąganiu, więc kółka były dla nas trochę za małe, ciągle miałam problem z właściwym rozłożeniem materiału. Po drugie: na pewno nie wybrałabym chusty lnianej, materiał może i jest idealny na lato, ale mnie wydawał się zbyt cienki i nie pracował zbyt dobrze, trudno też go było dociągać, łatwiej byłoby mi z czymś gładkim jak np. jedwab. Ostatnie rzecz, która nie przypadła nam do gustu to kolor bazowy chusty, ale tu nie ma o czym dyskutować.
A teraz to, co nam się spodobało w chuście: ramię - leżało świetnie, nie trzeba było się specjalnie męczyć, żeby dobrze je ułożyć, ciężar dziecka rozkładał się dzięki niemu bardzo dobrze; niewielkie rozmiary - w porównaniu z naszym MT po złożeniu chusta zajmuje o wiele mniej miejsca; łatwość motania - jeśli już udało mi się prawidłowo rozłożyć materiał na kółkach to włożenie dziecka trwało dosłownie chwilkę, tylko to dociąganie nie szło nam za bardzo
Uprawnienia umieszczania postów