Pokaż wyniki od 1 do 20 z 138

Wątek: VOMBATI chusta kółkowa

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Było to moje pierwsze zetknięcie się z chustą kółkową.

Po pierwsze parę słów o materiale. Zapisując się na testy, byłam bardzo ciekawa, jak w ogóle pracuje chusta lniana. Poza tym miałam też w głowie, że len to się bardzo przecież gniecie... Jak się okazało, pogniecenia niewiele widać, gdy chusta jest już podociągana, ewentualnie na ogonie, choć aż tak nie jest to widoczne W porówaniu z klasyczną bawełną len to fantastyczny materiał na ciepłe dni! Właśnie w taką pogodę miałam okazję testować - myślę, że dziecko też doceniło tę właściwość Chusta jest bardzo starannie wykończona.

Jeśli chodzi o wygodę noszenia, to z jednej strony bardzo jestem zadowolona z możliwości szybkiego założenia/zdjęcia chusty. Na wyskoczenie z dzieckiem z auta czy do lekarza (jak się trzeba rozpakować, to nie ciągam metrami chusty po podłożu!) będzie w sam raz.
    Z drugiej strony dość ciężko nosić mi było tak jednostronnie moje 9 kilo... Nie jestem zbyt zorientowana w temacie - czy są jakieś ograniczenia wagowe noszenie w kółkowych?? Trochę też czułam się mniej pewnie niż z chustą tkaną, gdy wchodziłam po schodach materiał jakoś wysunął się spod córeczki...

A na koniec: totalnie zauroczyła mnie estetyka chust Vombati. Już czekając w kolejce przejrzałam stronę ze wszystkimi bajecznymi wzorami i myślę tylko, jak to zrobić, by też taką mieć
    We're on a road to nowhere. Come on inside...

Chustomanka Awatar Chava
    Miejscowość
    Sanok

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania.

Chusta urzekła mnie swoją kolorystyką i starannością wykonania. W dotyku jest bardzo mięciutka i dzięki temu bardzo fajnie się dociąga. Len idealny na lato.
    Jeśli chodzi o komfort noszenia to generalnie z kółkowymi się nie lubimy, może dlatego że ja zawsze chodzę na długie spacery i w ogóle te moje 8kg dość dużo noszę. Poza tym rewelacja. Gdyby moje dziecko nie było tak żywiołowe i tak ruchliwe to pewnie bym się skusiła, bo chusta naprawdę prześliczna.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Chusta jest przepiękna
    Starannie uszyta, z dbałością o detale, no piękna!
    Ponadto cienka, kompaktowa, idealna na lato (pewnie Ameryki nie odkryłam) dla maluszka.
    Generalnie w testach wzięłam udział, bo chciałam pomacac i przekonac się jak bardzo mój syn jest już za ciężki na taki splot ....i się odrobinę zdziwiłam, bo ponosiliśmy się trochę na spacerze, bez większych poprawek, bez bólu ramienia, pleców, dyskomfortu ogólnego itp. Było naprawdę nieźle Mimo, że osobiście wolę ramię proste, a najchętniej krótkie rebozo na biodro. Pod koniec spaceru ramię (moje) zaczęło reagowac na zakładki i materiał, no ale trudno się dziwic po godzinie noszenia niemal 13 kg
    Podsumowując - chusta piękna i praktyczna, warto miec taką w swym stosiku, zwłaszcza latem
    Bardzo dziękuję za możliwośc testowania

Chusteryczka Awatar tintirinka
    Miejscowość
    Wiocha pod Warszawą

Domyślnie

Po raz pierwszy brałam udział w testach i bardzo mi się podobało
    Moje wrażenia:
    Chusta lekka, cieniutka, bardzo łatwo się układa na ramieniu. Byłam zdziwiona, że jest w tak dobrym stanie pomimo tylu prań. Przecież każdy z testujących ją pierze! Podoba mi się wykonanie, porządnie zszyte ramię i wszystko co trzeba. Nitka nigdzie się pruła. Mam porównanie do trzech innych kółkowych - lnianej z chusta.pl, maya wrap i Żakardowej didymosa. Mój syn ma 8,5 miesiąca i waży 10.5 kg. Dosyć ciężko nosi mi się go na biodrze, także często noszę z przodu. Kółkowej używam maksymalnie godzinę i to już mi jest niewygodnie i bolą mnie plecy. Zdziwiły mnie małe kółka i dosyć trudno mi się rozkładało na nich chustę - kilka razy mi się zrolowała i trudno było dociągnąć. Wygodne ramię, właściwie samo dopasowywało mi się do ciała. Materiał miękki, cieńszy niż len w chuście.pl - dużo delikatniejszy. Jak dla mnie chusta do noszenia na chwilę. Kilka razy miałam wrażenie, że chusta wyślizgiwała się spod pupy Małego. Miałam kłopot z wyprasowaniem ogona - ale jak dla mnie to nie trzeba prasować, tylko odkładać na wieszak i wystarczy. Polecam z powodu przepięknych kolorów i oryginalnych wzorów. Niepowtarzalnych Akurat ten zielony nie za bardzo mi pasował, ale to kwestia gustu. Myślę, że za jakiś czas skuszę się na taką chustę, tylko z jedwabnym ogonem - elegancką na Wielkie Wyjście w kolorach czerni, złota lub srebra!!!

Bardzo, bardzo dziękuję za możliwość testowania - świetny pomysł!!!!

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja też dziękuję za możliwośc testowania Chusta cienka, deikatna idealna na lato bardzo dobrze wykonana, z dbałością o detale i w ogóle super Wzięłam udział w testach bo myślałam nad kupnem kólkowej i to potwierdziło mnie w tej decyzji. Mój synus uwiebia być noszony na biodrze . A ja bałam sie, że przy długim spacerze bedą mnie bolały plecy i ramię.....ale nic z tych rzeczy Jeszcze raz wielkie dzięki......
    Raduś 21.02.2009 i Piotruś 09.06.2011

Chustomanka Awatar panna.z.wilka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Zakochałam się, od pierwszego zamotania .
    Gdy listonosz podał mi kopertę, pomyślałam że coś tu nie gra - przecież ta chusta nie może być AŻ TAK lekka! A jednak. I jaka piękna!
    To był mój pierwszy kontakt z kółkową, nie jestem pewna czy użytkowałam ją ze wszech miar właściwie, ale te moje 8 kilo szczęścia nosiło mi się całkiem wygodnie. Świetnie się dociągała i nic się nie wyślizgiwało z kółek ani spod pupy - chociaż może przez to, że mój synek lubi siedzieć na biodrze i nie szaleje. Zaliczyliśmy kilka krótkich dystansów, bo też dla mnie wiązanie na biodrze tylko do krótkich dystansów się nadaje... no i zdecydowanie wolę kółkową niż kangurek na biodrze w tkanej.
    Ciężko było mi się z nią rozstać - do dobrego się człowiek szybko przyzwyczaja
    Nie pozostaje nic innego jak se swoją własną sprawić

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Mieszane uczucia we mnie wzbudziła... zachwyciła wykonaniem i kolorem, ale zwątpiłam gdy pomacałam materiał... niestety. len dla 11kg to już nie ta nośność, nie odejmowała ciężaru ani odrobinę, zdziwiłam się też widząc mniejsze niż zazwyczaj kółeczka (M chyba), przez co miałam wrażenie, że trudniej rozłożyć na nich materiał, za to pozytywnie zaskoczyło mnie zakładkowe ramię - dało się ładnie rozłożyć i nie czułam, żeby się ześlizgiwało... podsumowując: chusta pięknie i starannie wykonana, wygodne ramię, ale polecam dla lżejszych dzieci
    dziękuję za możliwość testowania

Uprawnienia umieszczania postów