-
Chustofanka
Było to moje pierwsze zetknięcie się z chustą kółkową.
Po pierwsze parę słów o materiale. Zapisując się na testy, byłam bardzo ciekawa, jak w ogóle pracuje chusta lniana. Poza tym miałam też w głowie, że len to się bardzo przecież gniecie... Jak się okazało, pogniecenia niewiele widać, gdy chusta jest już podociągana, ewentualnie na ogonie, choć aż tak nie jest to widoczne
W porówaniu z klasyczną bawełną len to fantastyczny materiał na ciepłe dni! Właśnie w taką pogodę miałam okazję testować - myślę, że dziecko też doceniło tę właściwość
Chusta jest bardzo starannie wykończona.
Jeśli chodzi o wygodę noszenia, to z jednej strony bardzo jestem zadowolona z możliwości szybkiego założenia/zdjęcia chusty. Na wyskoczenie z dzieckiem z auta czy do lekarza (jak się trzeba rozpakować, to nie ciągam metrami chusty po podłożu!) będzie w sam raz.
Z drugiej strony dość ciężko nosić mi było tak jednostronnie moje 9 kilo... Nie jestem zbyt zorientowana w temacie - czy są jakieś ograniczenia wagowe noszenie w kółkowych?? Trochę też czułam się mniej pewnie niż z chustą tkaną, gdy wchodziłam po schodach materiał jakoś wysunął się spod córeczki...
A na koniec: totalnie zauroczyła mnie estetyka chust Vombati. Już czekając w kolejce przejrzałam stronę ze wszystkimi bajecznymi wzorami i myślę tylko, jak to zrobić, by też taką mieć
We're on a road to nowhere. Come on inside...
Uprawnienia umieszczania postów