Pokaż wyniki od 1 do 20 z 51

Wątek: filmik/zdjecie niemowlaka w plecaku prostym

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar madzi

Domyślnie

Malgos, ja np zauwazylam, ze moje dzieci gdzies kolo 3 miesiecy piekne C kregoslupowe robily w chuscie wylacznie gdy spaly. A w czasie obserwacji wlasnie tak wygladalo jak u Ff.

Chusteryczka Awatar oli-vka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mnie z kolei doradczyni mówiła, żeby nad ramię rodzica wystawało tylko czoło i oczy, a tu jest cała główka

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madzi Zobacz posta
    Malgos, ja np zauwazylam, ze moje dzieci gdzies kolo 3 miesiecy piekne C kregoslupowe robily w chuscie wylacznie gdy spaly. A w czasie obserwacji wlasnie tak wygladalo jak u Ff.
    Dokładnie. Ale ja wiem, że mądre forumowe głowy wiedzą najlepiej. Reklamacje i zażalenia w sprawach moich plecaków proszę kierować tutaj: http://www.lilababy.nl/
    Ostatnio edytowane przez FatalFuchsia ; 12-10-2013 o 21:29

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Więc jednak chusta w dołkach podkolanowych jest , teraz widać wyraźnie...

A co do plecków, to my też tak mamy w plecaku prostym mimo, ze wydaje mi się, że dociągnęłam i prawdę mówiąc denerwuje mnie to bardzo, bo mam wrażenie, że jednak wtedy dziecko idzie w kierunku wyprostu w górnej części pleców, dla starszaka to nie ma znaczenia, ale dla takiego maluszka... a jak oglądałam plecaczki w galerii, to sporo takich plecaczków jest... mam wrażenie, że jednak ciężko to lekkie zaokrąglenie kręgosłupa na całej długości uzyskać. Wiem, perfekcjonistka jestem , ale ja serio, jak widzę ten wyprost, to zaczynam myśleć o pionizacji...

Dla odmiany my dziś zawiązaliśmy się na próbę w didytai no i o dziwo, jakoś to zaokrąglenie udało się uzyskać na pleckach, mimo pewnych błędów (wewnętrzy panel dociągnięty mocno, ale zewnętrzna poła nie do końca równo rozłożona, nie sięgnęłam tam już ręką i widać małą fałdkę, kolanka nieźle chyba jeśli chodzi o wysokość (na wysokości pępka, może nawet powinny być ciut wyżej), ale powinnam lepiej rozłożyć panel pod nimi i trochę zwęzić jednak odwiedzenie.). Maluch nie spał, ale był spokojny.

Ja kierowałam się filmikiem do didytai z tej strony:

http://www.bebeseportebien.com/#!videos-dos/c17d0

tamta Francuska (chyba też jakaś doradczyni?) wiąże różne wiązania, inaczej, niż w ClauWi, np. inny jest u niej plecak prosty, nie wszystko tam jest fajne i ładnie dociągnięte (w ogóle dociąga chustę inną metodą), ale ma ciekawe warianty ulepszające wiązania (np. wzmocniony kangurek, kieszonka na plecach). No i wszystko wiąże na dziecku.
    Ostatnio edytowane przez malgos ; 12-10-2013 o 22:51 Powód: zdjęcie
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Chusteryczka Awatar Stella
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Korygowanego wieku młoda tu ma około miesiąca.

Wybaczcie że nie przekręcone

Madzia 10.07.2004, Marcel 1.09.2008, Marek 29.12.2009 i Martynka 1.02.2012 - 1460 gram - 29 tydzień.

http://monikamnich.blogspot.com/

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nas też znalazłam W sumie Ewa na plecach pierwszy raz poszła ze mną na zdjęcia jak miała niecałe 2 miesiące. Niestety wszystkie zdjęcia mam w kurtce, która przykrywa Ewę. Znalazłam tylko takie, tu Ewa ma niecałe 3 miesiące:

Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziewczyny, jak ślicznie Wam z takim małym Wkładem . No i widzę, że problem pasów idących po łydkach jest nagminny w tym wieku... Więc może wiązać tak i się nie przejmować? Skoro nie da się inaczej?

Edit: po łydkach, nie po udkach, to miałam na myśli i poprawiłam
    Ostatnio edytowane przez malgos ; 14-10-2013 o 10:46
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Chustomanka Awatar dagape
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Tutaj nasze zdjęcie z dzisiaj (czyli córa ma 2.5 miesiąca):

Góra niestety jest słabo dociągnięta. No i mi też nie wychodzi zaokrąglenie plecków córy w górnej części w plecaku prostym. Co gorsza, jak córa nie śpi, to jej plecy prostują się jeszcze bardziej. W kieszonce mam podobnie - jak nie śpi to plecy w górnej są są proste, jak śpi to są zaokrąglone.

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malgos Zobacz posta
    Dziewczyny, jak ślicznie Wam z takim małym Wkładem . No i widzę, że problem pasów idących po udkach jest nagminny w tym wieku... Więc może wiązać tak i się nie przejmować? Skoro nie da się inaczej?
    Ale co to znaczy problem pasów idących po udkach? Bo w sumei się nigdy nie zastanawiałam czy Ewę dobrze wiązałam, było nam po prostu wygodnie.

BTW - Stella jaki IDEALNY plecak prosty
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Uprawnienia umieszczania postów