Ja mam 65G :] Kto jeszcze nie był u brafitterki, lecieć w podskokach, to było największe objawienie mojego życia![]()
Ja mam 65G :] Kto jeszcze nie był u brafitterki, lecieć w podskokach, to było największe objawienie mojego życia![]()
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
są nawet i 60
polecam pewnien wątek do przeczytania http://www.chusty.info/forum/showthr...-si%C4%99-na-D
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
Ja zawsze kupowałam w http://www.peachfield.pl/sklep_on-line, ale jednak w stacjonarnym, bo każdy biustonosz jest inny i może inny rozmiar z niego pasować. I na tym kończę off topic staników![]()
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Nie lubię tybetana, ale jeszcze bardziej nie lubię plecaka z koszulką, czuję się jak w gorsecie ortopedycznym. Wiązałam tybetana zanim się nie nauczyłam podwójnego rebozo, teraz tylko plecak prosty i podwójne rebozo. Rozmiar 30F (brytyjski), tybetan mi nigdy nie przeszkadzał, podwójne rebozo w sumie bardziej wchodzi na biust, a też mi nie przeszkadza.
Jestem w grupie "Nie znosze tybetana". Nie znosze miec jakiegokolwiek ucisku na piersiach, dusze się, lubie oddychać pełną piersią, a cyc mam 75DD dobierany u brafiterki (znaczy cyca sobie nie wybierałam, tylko cyckonosz).![]()
Ja mam odwrotnie, duszę się w "normalnym" plecaku. Podobnie mam jak noszę ciężki zwykły plecak. Zapięcie pasa piersiowego wtedy pomaga.
Tybetana odkryłam niedawno. Zaciekawiłyście mnie tymi odmianami, muszę je popróbować. Narazie mało noszę na plecach, jakoś mi dziwnie nie mieć dziecka z przodu. Na dodatek dziecię ma fazę "czapki z głów".
Co do rozmiaru biustu, to w zależności od firmy G lub H. Duży biust ma kilka zalet w noszeniu. Dziecko ma na czym położyć główkę. A ostatnio gdy marudził, że głodny wyciągnęłam mu pierś i ciamkał sobie podczas marszu.
mąż Krzysztof,
synek Wojtek 25.10.2012r,
Maleństwo 12.2015/01.2016
Tybetana nie probowalam - to nie jest to co plecak z koszulka? Gwoli wyjasnienia, ja raczej operuje angielskimi nazwami wiazan. Czyli u mnie double hammock - to jest z koszulka plecak tak?
Tutaj sie przyznaje, nie moge nabrac oddechu glebokiego, raz to ledwo w ogole oddychalam, tak sie scisnelam![]()
Ale wiazanie lubie, bo dziec pieknie siedzii mam mega wyprostowane plecy.
Aha, "nosze" 16DD
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014
Tak, to DH to jest "plecak z koszulką", tybetan to jest wykończenie plecaka prostego (RTF), gdzie zamiast zawiązać w pasie przekładasz poły idące spod nóg przez przeciwległe ramiączka, a potem wiążesz nad biustem, robiąc taki krzyż, który zbliża ramiona plecaka do siebie.
Kontunuując offtop stanikowy, 16DD my ass (przepraszam wrażliwe panie), widziałam Cię na zdjęciu i tak mi się wydaje. Brafitterki też u was są, no nie?
mnie z początku też tybetan dusiłale ostatnio nie jest źle
nawet wygodnie całkiem.
Fatal, offtopowo zapewniam cie, ze ciasniej sie nie da, 16 to jest na styk, inaczej bym rozerwala haftki przy najmniejszym oddechu
To juz wiem, co to ten tybetan, nie probowalam jeszcze![]()
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014
Usilnie próbuję wiązać normalny plecak prosty, ale u mnie nie da rady. Krzyżuję chustę na piersiach.
Biust tu chyba nie ma znaczenia.
Normalne ramiona w plecaku zjeżdzają mi i drętwieją mi przedramiona i dłonie.
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
serio, w 3mieście nie ma jednego dobrego sklepu ze stanikami? Noszę 65 od kilku lat (wcześniej 70, ale nie z braku bra-fitterki, a braku w asortymencie...), a w sklepach i węższe obwody można znaleźć.
wracając do tematu - b. lubie tybetana, poza tym uważam, że wygląda b. kobiecoTeraz nie stosuję - ze względu na to, co Ania napisała w innym wątku.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Zosia 2013
Tymek 2016
Samasia, nie wiem czy szaloneZmiana przebiegu chusty zmienia w istotny sposób działanie chusty na dziecko i rodzica.
I nie wierzę, że Twój pelcak jest tak kiepski![]()
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
Dla mnie wykończenie tybetańskie jest najlepszym rozwiązaniem przy plecaku prostym. Dusił mnie i ograniczał właśnie zwykły podwójny węzeł. Czytając ten wątek i widząc jak różne są odczucia chustomam doszłam do wniosku, że w moim przypadku chodzi o sposób oddychania. Dawno wyćwiczyłam oddychanie przeponą, więc tybetańskie wykończenie przynosi mi ulgę, gdyż jej nie blokuje i pozwala swobodnie oddychać w przeciwieństwie do podwójnego węzła na przeponie właśnie.
T. 10.2002, J. 02.2013 i J. 03.2015
...and up happy hands!
Ja, doula: www.rodzisiemama.pl
Moje świece: www.facebook.com/elbesoswiece/