Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: Chusta kółkowa czy poczekać na nosidło...a może jednak tkana?

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Chusta kółkowa czy poczekać na nosidło...a może jednak tkana?

Witam,

Przeprasza jeżeli nie w tym dziale albo jeżeli istnieją już podobne tematy ale nie jestem w stanie przeczytać całego forum (maż już ma mnie dosyć ). Będę wdzięczna za waszą pomoc/opinie.
    Potrzebujemy czegoś do noszenia, głównie w celach odbierania starszaka z przedszkola. Młodszy syn skończył niedawne poł roku ale jeszcze nie siada (i nic nie wskazuje na to żeby w najbliższym czasie miał usiąść). Za to jest dosyć duży (koło 9kg). Początkowo myślałam o nosidle ergonomicznym ale z tego co już wyczytałam powinniśmy poczekać aż usiądzie. Chusta tkana mnie trochę przeraża, zwłaszcza myśl o wrzucaniu na plecy a jak rozumiem przy takiej wadze i wieku chyba niedługo dobrze by było wiązać na plecach. Przeglądając forum widziałam że na krótkie spacery polecana jest kółkowa. Tylko idzie zima i czy da się nosić w kółkowej zimą pod kurtką? Bo na kurtce chyba nie da się.
    Czy może jednak przemóc się (a raczej swój strach) i powalczyć z tkaną. To i na dłuższe spacery może by się przydała...

Z góry dziękuję za wszystkie porady!

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

bardzo podobne pytanie: http://www.chusty.info/forum/showthr...3-nosid%C5%82o
    W kółkowej pod kurtką niewygodnie. Na się da, jak nie bardzo śliska. Ale tkanej i tak na kurtkę nie zamotasz.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ehh ślepota...
    Przeczytałam wątek i widzę iż Dominiczka wybrała kółkową ale jak sama piszesz z kółkową pod kurtką niewygodnie czyli w chwili obecnej (a raczej przy obecnych temperaturach) nie jest najlepszym rozwiązaniem. Czyli jednak tkana pod kurtka? Tym bardziej że u nas wyjście do przedszkola czasami konczy się jeszcze na placu zabaw i potrafi nie być nas godzinę.

a czy ktoś może napisać ile mniej więcej czasu zajmie mi opanowanie wiązania tkanej tak żeby bezpiecznie wychodzić?

A i jeszcze chciałam zapytać czy kółkowa jest faktycznie łatwiejsza dla poczatkującej mamy czy to mylne wrażenie?

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

A skąd jesteś? Najlepiej umów się z doradca. Tkana wcale nie jest taka trudna! ja lubię nosic z przodu, zwłaszcza zimą, bo wtedy zakładam po prostu za duża kurtke i jest wygodnie i ciepło.
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

z Warszawy
    Dzięki za odpowiedź. Tak chyba zrobię

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

no, w Warszawie to nie problem. Zobacz jeszcze tu: http://www.chusty.info/forum/showthr...%C5%82odne-dni

Uprawnienia umieszczania postów