Hej dziewczyny,
jestem totalną nowicjuszką jeśli chodzi o chusty, tak właściwie byłam na nie ze względu na mój schorowany kręgosłup,
ironia, ale własnie teraz ze względu na niego chcę kupić chustę
mój maluszek ma 6 tygodni i cały czas domaga się noszenia i karmienia, a ja już nie wyrabiam z bólem pleców.
Mój synek waży już prawie 6 kg, dlatego nie bardzo zdecydowałabym się na chustę elastyczna, a kółkowa mnie przeraża tym, że ramiona są obciążane.
Więc myślę nad chustą tkaną, trzeba się będzie nauczyć wiązać.
Potrzebuję tej chusty głównie do domu i do karmienia maluszka, więc nie powinna być gruba, a co do wyjść z chustą, to raczej będą sporadyczne. Zresztą dzieciaczka można ubrac grubiej.
Jestem dość postawną kobieta i mam 1,7m, mój mąż też mógłby czasem maluszka ponosić, on nie jest duży wyższy ode mnie, ale za to jest dobrze zbudowany.
Którą chustę mi polecacie i jakiego rozmiaru. Jak już pisałam potrzebuję jej głównie do karmienia w domu i do noszenia w domu, tak bym mogła ogarniać domowe obowiązki.
Chusta nie musi być na całe życie, myślę, że z czasem jak mały podrośnie, to będę mogła sobie pozwolić na większą chustę.
Z góry dziękuję za pomoc i prosiłabym o szybkie odpowiedzi, gdyż bardzo zależy mi na czasie, moje plecy mają już dość.
Pozdrawiam