Pokaż wyniki od 1 do 20 z 52

Wątek: Ocencie proszę - kieszonka

Mieszany widok

Chustomanka Awatar villemko
    Miejscowość
    100lica

Domyślnie Ocencie proszę - kieszonka

Przymierzam się wielkimi krokami do noszenia na plecach ale jak na razie nie wyobrażam sobie tego. Póki co chciałabym się wprawić z noszeniem z przodu (tak szczerze to za często go nie nosze bo przesłania mi wszystko ) Synek nie daje sobie zaciągnąć chusty na rączki, dlatego są na wierzchu. Ma pół roku, waga 10kg
    Zamieszczam zdjecia z dwóch prób i moje obserwacje

Wczoraj:
    - tutaj kolanka mi się wbijały w żebra trochę:

A to z dzisiejszego dnia:

- chyba za mocno scisnęłam bo mnie trochę góra brzuch bolała
    - czesto D. przechyla mi się w moją prawa stronę, chce się obejrzeć -to jest ok ?

Chustofanka Awatar soh
    Miejscowość
    Japonia

Domyślnie

Inne panie poproszę z krytyka, ja tylko napisze, ze podziwiam Takiego klocka to ja bym z przodu chyba nie dała rady, moja 14 miesięczna mala ledwo do 10kg wlasnie dobija i z przodu noszę tylko do usypiania czasami, jak mogę usiąść z nią po chwili, no i młoda jest juz dłuższa i ta waga jej sie jakos lepiej rozkłada, 6mcy to jeszcze klockowy wiek zdecydowanie.
    Soh i same corki - Majka (08/2007), Kalina (09/2009), Sumire (07/2012), i Amelka (02/2015)

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

na gorze zwija ci sie chusta, na plecach powinna byc gladko, a jej nadmiar pod pupą. kolanka powinna byc rowno. no i wg mnie cwiczcie juz plecak

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

he's cute and he knows it, a czy siada już samodzielnie?

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    he's cute and he knows it, a czy siada już samodzielnie?
    Miałam o to zapytać

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Ja tylko powiem, ze opcja skarpety & spodnie będzie wygodniejsza dla dziecia niż pajacyk/śpiochy/półśpiochy.

<Miejsce na mądry cytat>

Domyślnie

ja tez podziwiam ze taki ciezar uniesiony mimo tego, ze nieidealnie, jak juz napisano to zycze powodzenia w dalszych probach

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

a skad jestes? moze znajdzie sie ktos kto Ci pomoze wrzucic na plecy? to rozwiaze problem wiercenia sie przynajmniej u nas pomoglo, bo mlody nie chcial patrzec do tylu..

Miejscowość
    100lica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nautika Zobacz posta
    Jak nie siada nie może mieć rączek na zewnątrz!

Chusta w ogóle nie jest wsadzona pod pupę, stąd też za dużo materiały który potem się zwija na plecach.

A tą Inkę nową masz, czy używaną?

No i wrzuć na plecy, podziwiam, że w ogóle umiesz powiązać takie dziecię
    Nautika pod pupcie wsadzam końcówkę i ciągnę od strony brzucha (wsadzam rękę i podciągam) No tak mi coś się wydawało że nie można ale zwykle niedawał sobie rą schować - wczoraj udało mi isęto pierwszy raz ale ponsiłam go tylko przez 15 min bo dłużej już nie chciał.

No właśnie na plecy , jak na razie to parę razy próbowałam go tylko sobie wsadzić na plecy, stoją przy łóżku ale drętwieję jak już jest ten moment, że muszę go pociągnąć i cykorzę. Boję się tego że mi się wywinie i nie będę miała siły go jakoś utzrymać

Cytat Zamieszczone przez Fabianowa Zobacz posta
    a skad jestes? moze znajdzie sie ktos kto Ci pomoze wrzucic na plecy? to rozwiaze problem wiercenia sie przynajmniej u nas pomoglo, bo mlody nie chcial patrzec do tylu..
    Mieszkam pod Warszawą, miałam wybrać się na warsztaty, ale tak sie schodzi, mąż pracuje a sama z nim nie pojade autobusem, no ale chyba będę musiała w końcu.

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

To sorry, mi się wydawało że za mało pod pupą.

I kolejny raz ponawiam pytanie o chustę? To nowa Inka?
    Bo jeśli tak, to wierzę, że trudno dziecko powiązać.

Wrzucanie na plecy jest na prawdę łatwe, wszystkie z nas musiały kiedyś przeżyć te pierwsze motania. Może warto do doradcy iść, skoro chcesz nosić? No i wrzucaj tobołkiem
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Miejscowość
    100lica

Domyślnie

A zapomniałam, tak nowa , ale z dociąganiem chyba nie jest tak źle.
    Próbowałam go zamotać w tobołek ale raz że zaraz ręce wyciąga, chwyta co się da itp, a dwa że nie daję rady go podnieść- pewnie to kwestia wprawy muszę się wziąć za ćwiczenia

Uprawnienia umieszczania postów