Czy już tylko domieszki się sprawdzają i nikt rzeczywiście dla takich rosłych dzieci bawełna nie ma racji bytu?
Czy już tylko domieszki się sprawdzają i nikt rzeczywiście dla takich rosłych dzieci bawełna nie ma racji bytu?
ja nosiłam dwulatka w katji, teraz dla ciężarka mam inkę. Niektóre pasiaki są naprawdę nośne
![]()
Pasy nati czy LL raczej nie poniosą dużo, ale ineczka to i słonikowi da spokojnie rade
Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)
ja naszam 4l. Nie wiem co dla Ciebie oznacza określenie - najzwyklejsza. Jesli oznacza porządnej jakości bawełnę, której dużo użyto do wykonania tkaniny, to ja właśnie takiej używam![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
noszę ponad dwulatkę w bawełnianej Grecji i zdecydowanie lepiej mi się w niej nosi niż w Honsiu z konopiami![]()
pewnie że nosi,
i w pościelówkach noszą, w zasadzie we wszystkim nosić można, różnica tylko w komforcie noszenia
Mama Kubusiai Basi
Nosiłam swoją pierworodną w pasiaku natki. A jako trzylatkę wniosłam ją na plecach w Karpaczu do świątyni Wang![]()
Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)
w tej chwili nie noszę,
ale uwielbiałam nosić w lanie i inceto są bawełny dla starszaków
![]()
noszę swojego ponad 2 latka (wiek w suwaczku) rółnież w 100% bawełnie aczkolwiek nie kazda sie nadaje. Z czystobawełnianych posiadam pao natibaby, didkowe pawie, bebinę,kokadi, girasola, lane i bebelulu rapalu i bardzo je sobie cenię. Te z domieszkami równiez
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
nosiłam w Nati Robos do 11kilogramów, zaczęło być ciężko, wiec przerzuciłam się na Nati Rodos z lnem i różnica była znaczna![]()
naszam malego trzylatka we wszystkim prawie. z bawelny - w hoppie, vatku, kokadi, didku... OK, pasiaki to tylko hoppy, ale spokojnie daja rade.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Grubsze bawełny jak najbardziej dają radę, bo najważniejsze jest dobre dociągnięcie materiału, a nie domieszka. Z mojego doświadczenia wynika jednak, że jeśli starszak ma wybór pomiędzy chustą a nosidłem, wybiera nosidło.
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Jak to wszystko czytam, to mam mętlik w głowie. Bawełna, wełna, len, konopie, jedwab, starsza, nowsza... Ale pewnie niepotrzebnie szukam jakiejś reguły, bo domyślam się, że to indywidualna sprawa. To inaczej: na podstawie swoich doświadczeń - co byście radziły, gdyby ktoś chciał teraz kupić niedrogą chustę dla ciężkiego dziecka?![]()
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Ale kupiłaś dopiero teraz? kiedy Wojtek ma 3 lata? a wcześniej tylko w chustach był noszony?
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Ja nosiłam Lidkę jak miała 3 lata w Girasolu i LL - tych najzwyklejszychI bardzo sobie chwaliłam
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Noszę Niunię (obecnie ok 14 kilo, zatem wiek co prawda nie 2+, ale waga całkiem spora) w czym tylko mogę- czysta bawełenka, bawełenka z domieszkami (ramia+jedwab; bambus; len+jedwab, len, konopie), mam rózne marki- LennyLamb, Nati, Girasol, Oszki, Didki, Lanę Szwajcarską....
Nie widzę wielkiej róznicy między chustami. W jednej jednego dnia nosi mi sie gorzej, a nastepnego dnia- lepiej, wg mnie- to kwestia wiązania (dociagania!), a nie chusty, bo 13 kilo nosiłam bez problemu (nie tylko do zdjęcia) w no-cottonie, a podobno "tylko dla maluszków".
Raz stwierdzam "tylko grube chusty sa cool!" a nastepnego dnia- cieniutkie sa fajne, bo bardziej kompaktowe, jak 3/4 spaceru nosze chustę w torbie.
Nie trafiłam jeszcze na nie-nośną chustę. Może wszystko przede mną?