Pokaż wyniki od 1 do 20 z 32

Wątek: Czy ktoś nosi starszaka (2+) w nazwyklejszej pasiastej bawełnie?

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie Czy ktoś nosi starszaka (2+) w nazwyklejszej pasiastej bawełnie?

Czy już tylko domieszki się sprawdzają i nikt rzeczywiście dla takich rosłych dzieci bawełna nie ma racji bytu?

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

ja nosiłam dwulatka w katji, teraz dla ciężarka mam inkę. Niektóre pasiaki są naprawdę nośne

Pasy nati czy LL raczej nie poniosą dużo, ale ineczka to i słonikowi da spokojnie rade
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

ja naszam 4l. Nie wiem co dla Ciebie oznacza określenie - najzwyklejsza. Jesli oznacza porządnej jakości bawełnę, której dużo użyto do wykonania tkaniny, to ja właśnie takiej używam
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chusteryczka Awatar Gabriela1999

Domyślnie

noszę ponad dwulatkę w bawełnianej Grecji i zdecydowanie lepiej mi się w niej nosi niż w Honsiu z konopiami

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

pewnie że nosi,
    i w pościelówkach noszą, w zasadzie we wszystkim nosić można, różnica tylko w komforcie noszenia
    Mama Kubusia i Basi

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Nosiłam swoją pierworodną w pasiaku natki. A jako trzylatkę wniosłam ją na plecach w Karpaczu do świątyni Wang
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

mamru
    Guest

Domyślnie

w tej chwili nie noszę,
    ale uwielbiałam nosić w lanie i ince to są bawełny dla starszaków

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    w tej chwili nie noszę,
    ale uwielbiałam nosić w lanie i ince to są bawełny dla starszaków
    o tak
    ja ciachnęłam swoją Inkę z długiej na 3.8m i to był strzał w 10tkę nosi świetnie i małe 10 kg i duże 14kg
    Patryk 2011, Paulinka 2012

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

noszę swojego ponad 2 latka (wiek w suwaczku) rółnież w 100% bawełnie aczkolwiek nie kazda sie nadaje. Z czystobawełnianych posiadam pao natibaby, didkowe pawie, bebinę,kokadi, girasola, lane i bebelulu rapalu i bardzo je sobie cenię. Te z domieszkami równiez
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar hanna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

nosiłam w Nati Robos do 11kilogramów, zaczęło być ciężko, wiec przerzuciłam się na Nati Rodos z lnem i różnica była znaczna

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

naszam malego trzylatka we wszystkim prawie. z bawelny - w hoppie, vatku, kokadi, didku... OK, pasiaki to tylko hoppy, ale spokojnie daja rade.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Grubsze bawełny jak najbardziej dają radę, bo najważniejsze jest dobre dociągnięcie materiału, a nie domieszka. Z mojego doświadczenia wynika jednak, że jeśli starszak ma wybór pomiędzy chustą a nosidłem, wybiera nosidło.
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Jak to wszystko czytam, to mam mętlik w głowie. Bawełna, wełna, len, konopie, jedwab, starsza, nowsza... Ale pewnie niepotrzebnie szukam jakiejś reguły, bo domyślam się, że to indywidualna sprawa. To inaczej: na podstawie swoich doświadczeń - co byście radziły, gdyby ktoś chciał teraz kupić niedrogą chustę dla ciężkiego dziecka?

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrapsodia Zobacz posta
    Grubsze bawełny jak najbardziej dają radę, bo najważniejsze jest dobre dociągnięcie materiału, a nie domieszka. Z mojego doświadczenia wynika jednak, że jeśli starszak ma wybór pomiędzy chustą a nosidłem, wybiera nosidło.
    to moj jest wyjatkiem, ja mu wypasiona tule kupilam a on nie chce - szmata ma byc i koniec. dzis nioslam w nairobi hoppa - i nosilo sie cudnie. pewnie, ze niedlugo - do szkoly i do domu, jakies pol godziny w sumie, ale spokojnie ponioslabym kolejne dwie, trzy.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Ale kupiłaś dopiero teraz? kiedy Wojtek ma 3 lata? a wcześniej tylko w chustach był noszony?
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Ja nosiłam Lidkę jak miała 3 lata w Girasolu i LL - tych najzwyklejszych I bardzo sobie chwaliłam

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Noszę Niunię (obecnie ok 14 kilo, zatem wiek co prawda nie 2+, ale waga całkiem spora) w czym tylko mogę- czysta bawełenka, bawełenka z domieszkami (ramia+jedwab; bambus; len+jedwab, len, konopie), mam rózne marki- LennyLamb, Nati, Girasol, Oszki, Didki, Lanę Szwajcarską....
    Nie widzę wielkiej róznicy między chustami. W jednej jednego dnia nosi mi sie gorzej, a nastepnego dnia- lepiej, wg mnie- to kwestia wiązania (dociagania!), a nie chusty, bo 13 kilo nosiłam bez problemu (nie tylko do zdjęcia ) w no-cottonie, a podobno "tylko dla maluszków".
    Raz stwierdzam "tylko grube chusty sa cool!" a nastepnego dnia- cieniutkie sa fajne, bo bardziej kompaktowe, jak 3/4 spaceru nosze chustę w torbie.
    Nie trafiłam jeszcze na nie-nośną chustę. Może wszystko przede mną?

Uprawnienia umieszczania postów