Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70

Wątek: nowe fotki post #64 - plecak prosty z niemowlakiem

Chustofanka Awatar elinn
    Miejscowość
    podwarszawska prowincja

Domyślnie

Aniu, ja jeszcze dołożę wielką prośbę - czy mogłabyś podlinkować zdjęcie, gdzie wg Ciebie jest dziecko prawidłowo ułożone w plecaczku (żywe dziecko, nie lalka)? (chodzi mi głównie o wpadniecie pupki i ułożenie kolan). Niestety nie mam jeszcze dostepu do forumowej galerii, a nie wiem, co w necie jest prawidłowe a co nie

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

a ja mam pytanie 1) czy to skręcanie pasów jest absolutnie konieczne? Przy starszym jeszcze tego nie było, teraz przy młodym dopiero wyczaiłam, że powinno się skręcać. Dzisiaj wrzuciłam na plecy, poły skręcone 1,5 i nie byłam zachwycona, a plecaczkuję się codziennie.

Druga sprawa, nie wrzucałam na plecy tobołkiem, ale po wrzuceniu wkładałam materiał między nóżki, dociągałam dolne krawędzie, unieruchomiałam poły między nogami i potem jeszcze poprawiałam wpadnięcie miednicy chwytając za łydki i podciągając do góry ( tak jak przy wiązaniu kieszonki )... czy taki "myk" także nie jest w stanie zapewnić odpowiedniego skrętu, czy to tylko jestem w stanie wypracować techniką wrzucania na plecy?
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

larwuniu, mi osobiście wydaje się, że też tak można korygować ułożenie miednicy, pooglądałam sobie trochę filmików w necie i widziałam, że da się . Dla mnie to trudne osobiście, bo mi ostatnio Misiek prostuje nóżki i materiał zsuwa się z pupy. Ale wydaje mi się, że tak też można, skoro Ci tak łatwiej, byle by efekt końcowy czyli kształt kręgosłupa był zaokrąglony w lekkie C. Zresztą sama oceń w lustrze kształt kręgosłupa i miednicy swojego malucha w plecaczku (albo wrzuć tu zdjęcie ), jesli jest ok. to ja bym nie upierała się przy tobołku. Różne drogi prowadzą do tego samego celu, nie musi istnieć jedyna słuszna .

Prawdę mówiąc chyba też tak spróbuję.
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Chustoholiczka Awatar madzi

Domyślnie

Syn mi podrósł, a ja dalej go męczę plecaczkami
    Jedne próby należą do lepszych inne do gorszych. Ale walczymy
    No i zdjęcia z dzisiejszego (nie jedynego, ale wydaje mi się że lepszego)

Widzę nast. błędy:
    - znów lekki przechył - jego prawa nóżka wyżej;
    - czułam, że ma lekkie luzy gdzieś na wysokości jego łokci;
    - coś jest nie teges z lewą nóżką (pewnie przez przechył? ); bo prawa mnie satysfakcjonuje (ale co Wy na to dziewczęta??).
    A ogólnie - taka wysokość mi odpowiada, bólu nie odczuwam i wygodnie. A jak młody będzie większy, to i zajrzy matce przez ramie

Ale, ale - proszę o konstruktywną krytykę i rady, jak poprawić, aby było idealnie

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Góra nie dociągnięta i tyle chyba. Cały pas górny, a nie tylko przy główce.
    Wiązanie może być zrobione ciut wyżej, ale jak samo piszesz tak Ci wygodnie.
    Sama chusta może też być bardziej podciągnięta za linię uszu.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

A ja jeszcze widze chuste w dolach podkolanowych i mam wrazenie, ze nozki ida w X - kolanka ida do srodka, a lydeczki na zewnatrz, ale to moze byc zludzenie od zdjecia ogladanego na ekranie komorki.
    Mam nadzieje niedlugo sie spotkamy sie u Ciebie to pogadamy

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Madzi, dociągnij chustę bardziej - całą, bo dziecię wisi co nieco Jeśli wygodnie Ci z dziecięciem niżej, to masz super warunki, żeby wyprowadzić chustę z dołów podkolanowych. Poza tym gitara Rotacja nóżek dobra.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Chustoholiczka Awatar madzi

Domyślnie

No właśnie nie wyczuwam jeszcze kiedy dziecko wisi, a kiedy jest ok. Zatem cwicze dalej - w dzień i w nocy :/

Owieczka, ostatnio jedyne spotkania, które nie są odwolywane, to wizyty u pediatrów. Wrrr

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez larwunia Zobacz posta
    a ja mam pytanie 1) czy to skręcanie pasów jest absolutnie konieczne? Przy starszym jeszcze tego nie było, teraz przy młodym dopiero wyczaiłam, że powinno się skręcać. Dzisiaj wrzuciłam na plecy, poły skręcone 1,5 i nie byłam zachwycona, a plecaczkuję się codziennie.

Druga sprawa, nie wrzucałam na plecy tobołkiem, ale po wrzuceniu wkładałam materiał między nóżki, dociągałam dolne krawędzie, unieruchomiałam poły między nogami i potem jeszcze poprawiałam wpadnięcie miednicy chwytając za łydki i podciągając do góry ( tak jak przy wiązaniu kieszonki )... czy taki "myk" także nie jest w stanie zapewnić odpowiedniego skrętu, czy to tylko jestem w stanie wypracować techniką wrzucania na plecy?
    Skręcanie chusty sprawia, że góra jest bardziej dociągnięta. Ja osobiście nie skręcam, bo mi nie wygodnie.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Skręcenie utrudnia zsuwanie się chusty z ramion. Poły skręcamy nisko - trzymamy je mniej więcej na wysokości talii lub nawet kolców biodrowych. Wtedy po skręceniu chusta na ramionach pozostaje gładka, a samo skręcenie wypada grubo poniżej dołów pachowych i nie powinno przeszkadzać.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Uprawnienia umieszczania postów