-
Chustonówka
nosidło Moby Go?
Witam,
w innym wątku poruszałam chęć zakupu tkanej chusty dla jeszcze nie narodzonego Maluszka i przy tym zostaje.
Nie ukrywam, że przymierzam się też do zakupu nosidła ergonomicznego na różne inne historie, kiedy może łatwiej będzie nam skorzystać z nosidła. Oczywiście nie chcę wisiadła, a dziecko zamierzam nosić dopiero jak będzie samo siedziało. Spotkałam się z nosidłami Moby Go. Czy któraś z Was testowała, a może coś o nich słyszała? Ze zdjęć wydaje mi się, że pozycja ok, tzn. pas dość szeroki, nóżki nie wiszą, ale nie wiem czy ten pas biodrowy nie jest dziwny? Patrzę na jego ułożenie na fotkach, ale może wszystko zależy od tego jak się go zapnie. Jeśli chodzi o materiał, który znajduje się na pleckach dziecka, to jest miękki- sam materiał, nie usztywniany.
Proszę o opinie doświadczone Mamy 
Poniżej link do nosidła:
http://www.mobywrap.com/s.nl/sc.25/.f (trochę niżej na stronce znajduje się instrukcja obsługi)
-
Chusteryczka
Sonick, teraz kup chustę. To świetny pomysł na początek!
Ona najbardziej Wam się przyda. Na nosidło przyjdzie czas, gdyż zaczniecie go używać, gdy Wasz maluszek zacznie siadac, a stanie to się pewnie gdy będzie miał okołu 6 miesięcy.
To po pierwsze. Po drugie, jestem uwrazliwiona na poprawną pozycje dziecka w chuście/nosidle. Ta pozycja- nie jest prawidłowa, gdyż nie możesz podwinąć miednicy dziecka, przez co siedzi ono nienaturalnie (i niewygodnie) wyprostowane, a nóżki są zbyt szeroko rozstawione.
Wielką zaletą nosideł jest mozliwośc ich "szybkiego" zamontowania na sobie, ale... gdy nauczysz się motac, to zamotanie się w chustę zajmie Ci nawet mniej niż założenie nosidła. A ćwiczyć motanie będziesz codziennie, nawet po kilka razy- bo albo na spacer, albo ponosić w domu, albo trzeba pranie rozwiesić, a dzieciaczek potrzebuje mamy...
Uprawnienia umieszczania postów