Samasia, twój opis jest świetny. Patent z poprawianiem zwiniętej jeszcze chusty bardzo mi się podoba. Zawsze mam z tym problem, że kółka zjeżdżają z ramienia zanim zacznę dociągać.
Samasia, twój opis jest świetny. Patent z poprawianiem zwiniętej jeszcze chusty bardzo mi się podoba. Zawsze mam z tym problem, że kółka zjeżdżają z ramienia zanim zacznę dociągać.
Ha! dzięki odwróconej krawędzi ramię zostało rozciągnięte i nie wpija się w szyjęsuper patent!
ale nadal mi te kółka spadają na dółnajważniejsze że Młody przeżył całe zakupy w Tesco i przy kasie uśmiechał się do ludzi
ćwiczymy dalej.
To ostatnie zdjęcie wygląda już bardzo fajnie.
Zjeżdżania kółek unikniesz jeżeli w momencie dociągania leciutko będziesz unosić dziecko pod pupą. I chustę należy ciągnąć w stronę dziecka, nie w dół. tak jak na filmie Izy.
I do tego kieszonka na dziecko przed jego włożeniem nie powinna być zbyt luźna, tylko taka, aby zmieściło Ci się dziecko. Im mniej dociągania tym lepiej.
Tu jest bardzo dobry filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=MovO-...ature=youtu.be
edit: dopiero teraz widzę, że masz ramię zakładkowe! Nie ramię proste, tak jak na fotce Magenty. Zakładkowe przy odwróceniu krawędzi- kółka zawsze będą ciut niżej zjeżdżać.
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
Tak, tez mi się wydawało, że to zakładki. Czytałam, że dziewczyny sobie przeszywają na prosto, ale czy warto? Ile to razy trzeba przeszyć, żeby nie puściło :/
No właśnie ciągnę w dół. Teraz już wiem, że to źleidę dzisiaj do Klubu Kangura to może tam jeszcze sprawdzą, bo mi prawa ręka dziecia pod cycek ucieka
![]()
Też się dorzucam do pytania, bo stara chusta z zakładkowym leży i czeka na decyzję. Bez odwróconej krawędzi takie ramię się sprawdza?
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Samasasia ja z powodzeniem używam zakładowego od dawna, latwiej mi sie dociaga takie, ale ja noszę w kolkowej z przodu, a nie na biodrze, wiec bez odwróconej krawędzi tez sie daje.
Soh i same corki - Majka (08/2007), Kalina (09/2009), Sumire (07/2012), i Amelka (02/2015)
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Tak, dziewczyny w DE się wzięły i parę fajnych rzeczy nagrały
Ramię to sprawa bardzo indywidualna. Ja zaczynałam od zakładkowego, to była dla mnie masakra. Dopiero jak trafiłam na proste i odwróconą krawędź byłam w stanie nosić.
Wiele osób jednak bardzo chwali sobie zakładkowe. Trzeba obydwa ramiona przymierzyć.
Zakładkowe przy odwróconej krawędzi- kółka zawsze zjadą w kierunku dziecka, ale to nie zawsze przeszkadza.
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
Rozne są ramiona zakładkowe
didymos robi fajne moim zdaniem przynajmniej dla mnie, bo ramię wpada centralnie w zakładkę - takie smieszne szycie
bo ramie proste a takie zakładkowe jak tutaj na zdjęciu to niby ma byc lepiej a jest gorzej
bo faktycznie kółka zjeżdzają
a jak jest ramie proste to mozna podczas wiazania maksymalnie do góry kółka ustawić i podczas dociągania utrzymać je w miarę na miejscu
nawet jak troche zjadą to nie tyle co przy zakładkowych
z zakładowymi ramieniami trochę jest tak jak z facetem na dyskotece, nigdy nie wiadomo czy będzie pasować
no to ja już idę spać, bo późno i bredzę![]()
No pospieszyłam się z tą chustą nie czytając wątkówmiałam zły dzień i chciałam sobie zrobić jakąś przyjemność
to może jednak przeszyć?