Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: otulacz i kieszonka dla atlety...poszukiwane

Chustonówka

Domyślnie otulacz i kieszonka dla atlety...poszukiwane

Zacznę może od poczatku...Mikołaj skończył 7 miesięcy, jednak jak na swój wiek jest bardzo dużym dzieckiem - nosi już od miesiąca ciuszki 86. Problemem stanowi dla niego kupno ciuszków ale i pieluch. Bo dopiero z oporami zaczyna sie ruszać, zatem nie ma proporcji typowego dziecka o rozmiarze 86, które pewnie w wieku 9-12 miesięcy niezłe już dokazuje. Od 5 miesięcy stosowałam różne wielorazówki - kieszonki i otulacze. Niestety wszystkie go uciskają mocno w udach (ma bardzo szerokie), luzowane zaś przeciekają. Przestał sie sprawdzać u nas z tego powodu flip, wonderoos (stara wersja niby bardzo szeroka w nóżkach), itti sio...z kieszonek testujemy Marsjanki pieluchę.
    Zwróciłam uwagę, że pieluchy zaczęły blokować jego ruchy...stad szukam jakieś alternatywy. Nie chce wrócić do jednorazówek (a te nie odciskuje jak na złość zatem zastanawiałam się nad alternatywami - otulacze wełniane?
    Mam pytanie do mam - jaki polecicie?
    Przyznam ze trochę już wydalam pieniędzy i wole dwa razy się zastanowić zanim zainwestuje znów. Być może jak mały zacznie sie ruszać na dobre trochę tu i owdzie schudnie...ale nie chce dzieciaka maltretować dalej gumkami...
    Dziękuje za sugestie...może któraś z Was tez ma atletę w domu?

P.S Dodam ze te uda to mały odziedziczył po mnie...bo ja tez jakaś niestandardowa jestem I nie jestem sportowcem - tak mnie matka natura usposobiła
    Ostatnio edytowane przez gadzia ; 21-10-2010 o 18:37

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Ja może atlety nie mam, ale mam duże zapieluchowane dziecko. Poprosiłam Dominikę o uszycie dużych formowanek i kieszonek wąskich w kroku. I jest fajnie.

Chustonówka

Domyślnie

Rozumiem ze polecasz? Sek w tym ze dziecko większe może i ma ta sama wagę...ale inne proporcje. Kupic na małego getry czy rastopki to tez sztuka

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Polecam z całego serca. Ale zamawiając możesz podać wymiary i szyjąca mama może uszyć na konkretny "model"

demona
    Guest

Domyślnie

Ja na Twoim miejscu bym spróbowała otulacz wełniany BBH albo gatki storchenkinder. Oba w rozm. L. Z kieszonek może babyetta?

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Myślę że Real Easy wpasuje się w duże rozmiary Lki są jak spadochrony
    A gatki storcheny Lki też są gigantyczne
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

te otulacze, które zaproponowała demona wg mnie nie będą dobre: L BBH jest naprawdę duża, jak zakładam na moją córkę (1 rok) to ma dużą pupę i łatwo przecieka bokami (a tutaj jest z tym problem), gatki - L będzie za duże, a M może mieć za wąskie "nogawki", bardziej obstawiałabym tetro - tylko też trzeba by się liczyć z możliwością wycieków bokiem bo nie ma jakiś patentów w stylu dodatkowe falbanki - ale za to jest naprawdę zgrabne i ud nie ciśnie.

demona
    Guest

Domyślnie

BBH jest duża ale własnie dzięku temu można pulchne udka upchać, na rzepie jest duuuża regulacja na szerokość, a poprzez regulację wysokości można zmienić obwód przy udku. Co do storczenów Wicia nosi M, ale miałam też M sfilcowaną i jeśli L byłaby za duża to można ją przestraszyć. W M grube uda nie wejdą.

Chustonówka

Domyślnie

Dziękuję za informacje - chciałam spróbować jednak na razie 1 wełnianego bo w sumie nie wiem czy mały nie będzie miał uczulenia na wełnę (ja jako dziecko bardzo źle reagowałam na nia- nadal mnie gryzie. Deidere a ty stosujesz jakieś welniane inne niż tetro? Z tymi przeciekami to fatalnie - idzie zima a my w domu mamy dość zimno. Jak sie dziecko przesikuje trzeba z niego kilka warstw zdejmować i jest marudzenie, ze znow sie od niego cos chce
    Od Babyetta mam otulacz - jednak ciśnie, być może kieszonki są szersze.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Jak macie zimno w domu, to ja bym polecała długie wełniane spodenki, leginsy... tylko nie wiem jakie w sensie firmy są szerokie w nogawkach -chociaż one raczej rozciągliwe są. Wtedy nie ma tyle ubierania/rozbierania przy przewijaniu... u nas się sprawdzają.
    Mam też otulacze mother ease air flow M/L i XL one wielkie mi się wydają. Mogę pomierzyć jakby co.

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

Linda sprowadziła do swojego sklepu długie polarowe i wełniane spodenki pumpkin pants i snuggle pants
    http://www.orlinkowo.com/index.html?...rod_name=pants

ewentualnie mogłyby się sprawdzić jeszcze wełniane legginsy muksut - wiem ze były dostępne u Arabeli http://www.ekosiec.pl/
    tylko że wełna muksut jest bardzo droga

a z kieszonek to nie wiem czy próbowałaś tanie minkee z bambusem sprowadzane przez Marsjankę? jest możliwość wypróbowania pieluszki przed zakupem - ja w każdym razie polecam, mój Jasiek też do małych nie należy i w tych kieszonkach nic go nie uciska
    http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=40564
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Chustonówka

Domyślnie

Bania - jutro pomierzę małego...w sumie udek juz dawno nie mierzyłam
    Tonya dziękuję za informacje. Co do kieszonki Marsjanki testuje, a właściwie maly...na razie przecieków nie ma no ale uniknęły jeszcze Qpy Wydaje mi sie ze jest istotnie bardziej miękka i mila dla udek. Spodenki wyglądają super i dobra idea! Na razie w domu mały próbuje pełzać w rajstopkach...ale ze mamy parkiet i plytki na pewno bede musiala cos wiecej mu zakładać jak już w tego swego pokoju zacznie wypełzywać...

Chustonówka

Domyślnie

No i moje marzenia o wełnianych poszły przecz. Mamy AZS...niestety mały po mnie odziedziczył...

Chustomanka Awatar Marsjanka
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

ale co ma wełna do AZS?

wszystkie trzy moje córy mają w różnym stopniu nasilone AZS a wełnę noszą bez problemu
    Kasia
    mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
    www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Gadzia - wełna a wełna merino to dwie różne sprawy
    Ta druga, z której są otulacze nie gryzie; nie powinna tez uczulać; zresztą nie przekonasz się dopóki nie sprawdzisz

Uprawnienia umieszczania postów