Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 40

Wątek: moje konto woła ........

mamru
    Guest

Domyślnie Re: moje konto woła ........

Yetto, Weronika waży 10kg, pieluszka dobrze na niej leży, wszystko fajnie, ładnie tylko mokro

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Ja mam ten sam "problem" z kieszonka z PUL-u w motylki
    ALE -za rada Yetty używam jej jako ..otulacza -na formowanki -wtedy faktycznie nie przemaka..
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez mamru
    Yetto, Weronika waży 10kg, pieluszka dobrze na niej leży, wszystko fajnie, ładnie tylko mokro
    no to ja juz nie wiem o co chodzi. PUL dziurawy czy jak?
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustomanka Awatar scharon
    Miejscowość
    Żory

Cytat Zamieszczone przez mamru
    po godzinie, moja córka jest przemoczona :/ no chyba, że Weronika mi bokiem sika
    Nie wiem co jest przyczyną, ten polarek w środku jest strasznie gruby, zawsze po bokach jest wszystko mokre, nawet PUL jest wilgotny... no i fakt, strasznie szeroka przy pupce.. i co tu zrobić, żebym była zadowolona...
    wtrace swoje trzy grosze
    A czy polar nie zostal zatluszczony ??
    np.proszkiem,mydlem czy kosmetykami (krem,oliwka,balsam )

jasli jest taka mozliwosc, polar wtedy nie bedzie ladnie przepuszczal tylko wstrzymywal i efektem bedzie przemoczona pielucha
    nie wiem czy dobrze opisalam ,ale jak ja przez przypadek zatlusilam polar w pieluszcze to nie spelnial juz swojego zadania ,a cala pielucha po zsikaniu byla mokra jak i ciuchy

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

to i ja sie wtrace
    pieluszek od Yetty nie mam, mam jednak szyta przez siebie kieszonke z tego poliestrowego PULa w kwiatuszki i czasem przecieka a czasem nie
    zauwazyłam ze z wkladka oryginalna do BG wszystkie kieszonki mi przemakały
    teraz na wkladki uzywam konopnych prefoldow/wkladek/pieluszek do skladania i jest super
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Miejscowość
    Kraków

ala ale ja mam AIO z tych kwiatuszkow i nic nie przecieka.
    Zuzanna i Franciszek

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

wiesz co nie winiłabym kwiatuszkowego PULa, bo taki śliczny jest, że nie mogę ja myślę ze to kwestia wkładu chłonącego i tego jak długo dziecko jest w pieluszce - a po wątku tanie pampersowanie można sie zorientować ze to róznie bywa. Ja zmieniam max co 2 godziny więc przecieki mamy sporadycznie
    DOULA

Miejscowość
    Kraków

jesli chodzi o zmiane pieluszki to ja nie moge powiedziec co ile zmieniam, bo to roznie bywa. zdaza sie ze maly posiedzi w pieluszce dluuugo i sucho a czasem godzina i przemoczony. u nas to na pewno zalezy od tego jak duzo siknie. kiedys po 2 godzinach zdjelam pieluche i byla suchutka, ani jednego sikniecia. takze nie ma reguly.
    Zuzanna i Franciszek

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

a ja się dzisiaj dowiedziałam, że otulacz w małpki, który szyłam dla koleżanki przecieka
    czy Wam też przecieka?
    DOULA

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

oj różnie z tymi pieluszkami jest ... różnie jednym przeciekają innym nie

odtłuszczenie polaru faktycznie baaardzo dużo daje
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Miejscowość
    Kraków

ala ja mam AIO w malpki i nic mi nie przecieka
    Zuzanna i Franciszek

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

To forum jest okropne!!!
    Już wybrałam jakie pieluszki chcę zamówić... a teraz wlazłam na stronę alajabubik i się zachyciłam.
    Zbankrutuję się rozwiodę przez te pieluszki

Chustofanka Awatar u_lcia
    Miejscowość
    józefów / warszawa

Domyślnie

o, właśnie tego szukałam. no prawie.
    formowane od alijakubik bardzo fajnie nam się sprawdzają. podejrzewam, że musze je tylko potraktować kwaskiem cytrynowym, bo zachciało mi sie zamienić lovelę na bobasa czy innego dzidziusia (nawet nie wiem:-//)
    otulacz polarkowy ok
    otulacz polarkowy o yetty też super
    formowana kieszonka od alohy czaruje mnie od samego początku.. super zgrabniutka
    formowana kieszonka od dominiki79 też bardzo sympatyczna (własnie pierwsze testy nocne za nami) nie jest tak zgrabniutka jak alohy, jakaś taka masywniejsza.. może jeszcze jesteśmy za małe no i inny materiał.
    schody mam z pulami:-/ kieszzok\nka pulowa od alohy podciąga wilgoć i po nocy pul mokry i ubranie też, a pieluszka chłonna niekoniecznie przemoczona.. to samo z otulaczem bambinexu.. działa nam tylko otulacz pulowy IV aleee - nie ma przeciwnych rzepów i chętnie czepia się skóry przy przewijaniu. no i wyrastamy z niego... poradźcie co z tym zrobić..

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ulcia, kupić IV większego rozmiaru i doszyć odwrotne rzepy
    Co do przecieków napisałam pw.

Chustofanka Awatar u_lcia
    Miejscowość
    józefów / warszawa

Domyślnie

taaa tylko ten IV nie umywa się wyglądem do Twojej kieszonki... mam nadzieję, że jakoiś nam się uda i będziemy współpracować z tymi PULami

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Thumbs up

To my też podzielimy się naszą opinią

Yetta formowanka-super pieluszka, prawie jedyna która pasowała na moją córeczkę od początku. Polarek miękki, nic nam nie przecieka, rzepy dobrze się trzymają (dużo jej używamy ).

Aloha formowanka-tutaj mieliśmy rozmiar M więc zaczeliśmy stosować niedawno. Bardzo staranie uszyta, mięciutki polarek, nic nam nie przecieka, kolory cieszą .
    Do tego super bambusowe wkłady (formowane pieluszki są szyte jak kieszonka z miejscem na wkład tylko nie mają na zewnątrz PULu).

Aloha kieszonka-ładnie leży na pupci, nic nam nie przecieka, polarek mięciutki, rzepy dobrze się trzymają, gumeczki przy nogach trochę zaczynają uciskać ale jak podawałam wagę to jeszcze nie wiedziałam, że moja córeczka zrobi się taka okrągła. Niby tylko na moim mleczku a taka pulchniutka

Ogólnie, wymienione pieluszki zostały uszyte naprawdę bardzo staranie. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. A do tego są na swój sposób unikalne

Czekam teraz na kolejną pieluszkę.....i na przejrzenie konta przez męża
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

mamru
    Guest

Domyślnie

no to jeszcze ja dorzucę swoje trzy grosze, bo poprzednie recenzje pisany były dawno temu i straciły nieco na swej aktualności
    Od kilku tygodni mam w stosiku kieszonkę pul w stworki by Yetta i jestem zachwycona. Ten pul jest inny niż w tej poprzedniej pieluszce. Miękki, powiedziałabym plastyczny, świetnie dopasowuje się do pupki, i ten welur w środku, milusi, ogólnie jestem bardzo zadowolona i już czekam na kolejne pieluszki od Yetty

Chustomanka

Domyślnie

A ja mam w domu kieszonkę (bez PUL'a) i otulacz polarkowy od Alohy.
    Oba to małe dzieła sztuki I oba sprawdzają się rewelacyjnie

Chustonoszka

Domyślnie

Odświeżam temat - piszcie dalej, proszę !

Chustomanka

Domyślnie

No to sobie napiszę, a co

Mam 5 kieszonek Yetty, tzn. miałam. Przy pierwszej byłam zachwycona, więc domówiłam kolejnę. Pierwsze 3 są z mikropolarem i one sprawdzają się ok, no czasem cos się zdarzyło. 2 mam z jakimiś materiałami, żeby dziecko czuło mokro (chyba coś bambusowego, ale nie pamiętam, 1 jest zielone w koniczyny, drugie kremowe). Te z materiałami sprawują się gorzej, często zdarzały mi się nich przecieki. Muszę bardzo uważnie układać w nich wkładki. Kieszonki Yetty nie mają obszycia wzdłuż nózek (nie wiem czy jasno to napisałam) i mi w nich się trudniej lokuje wkładki. Jak ułożę dobrze wkładki i mała nie robi cudów przy zmianie pieluchy, to wtedy wszystko jest. Co do minkee to niestety jedna mi się rozwarstwiła, ale nie zdarzyło się jej kilkakrotnie załapać na pranie 90 stopni. Mam podobne formowanki i te minkee mi często z nimi tak wpadały. Inna minke padła po pierwszym takim praniu, wiec i tak daje jej duży plus. Dodatkowo od Yetty mam otulacz L/M, ale rzadko używam, bo wolę wełny, choć się sprawdza. Ogólnie jestem zadowlona z tych kieszonek.

Kieszonki Tysiuli posiadam 2 (albo 3). Mają obszyte boki (wzdłuż nóżek), wkładka ląduje nawet po ciemku na swoim miejscu Sprawują się ok.

I dodatkowo mam 2 formowanki Alohy (w aktualnym użyciu), które męcze już kilka miesiecy i uważam, że są jak najbardziej ok.

Uprawnienia umieszczania postów