Yetto, Weronika waży 10kg, pieluszka dobrze na niej leży, wszystko fajnie, ładnie tylko mokro![]()
Yetto, Weronika waży 10kg, pieluszka dobrze na niej leży, wszystko fajnie, ładnie tylko mokro![]()
Ja mam ten sam "problem" z kieszonka z PUL-u w motylki![]()
ALE -za rada Yetty używam jej jako ..otulacza -na formowanki -wtedy faktycznie nie przemaka..
H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.
mojdom13.blogspot.com
http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe
---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl
no to ja juz nie wiem o co chodzi.Zamieszczone przez mamru
PUL dziurawy czy jak?
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
wtrace swoje trzy groszeZamieszczone przez mamru
A czy polar nie zostal zatluszczony ??
np.proszkiem,mydlem czy kosmetykami (krem,oliwka,balsam )
jasli jest taka mozliwosc, polar wtedy nie bedzie ladnie przepuszczal tylko wstrzymywal i efektem bedzie przemoczona pielucha
nie wiem czy dobrze opisalam ,ale jak ja przez przypadek zatlusilam polar w pieluszcze to nie spelnial juz swojego zadania ,a cala pielucha po zsikaniu byla mokra jak i ciuchy
to i ja sie wtrace
pieluszek od Yetty nie mam, mam jednak szyta przez siebie kieszonke z tego poliestrowego PULa w kwiatuszki i czasem przecieka a czasem nie![]()
zauwazyłam ze z wkladka oryginalna do BG wszystkie kieszonki mi przemakały![]()
teraz na wkladki uzywam konopnych prefoldow/wkladek/pieluszek do skladania i jest super
ala ale ja mam AIO z tych kwiatuszkow i nic nie przecieka.![]()
Zuzanna i Franciszek
wiesz conie winiłabym kwiatuszkowego PULa, bo taki śliczny jest, że nie mogę
ja myślę ze to kwestia wkładu chłonącego i tego jak długo dziecko jest w pieluszce - a po wątku tanie pampersowanie można sie zorientować ze to róznie bywa. Ja zmieniam max co 2 godziny więc przecieki mamy sporadycznie
jesli chodzi o zmiane pieluszki to ja nie moge powiedziec co ile zmieniam, bo to roznie bywa. zdaza sie ze maly posiedzi w pieluszce dluuugo i sucho a czasem godzina i przemoczony. u nas to na pewno zalezy od tego jak duzo siknie. kiedys po 2 godzinach zdjelam pieluche i byla suchutka, ani jednego sikniecia. takze nie ma reguly.![]()
Zuzanna i Franciszek
oj różnie z tymi pieluszkami jest ... różniejednym przeciekają innym nie
![]()
odtłuszczenie polaru faktycznie baaardzo dużo daje
Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::
https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::
ala ja mam AIO w malpki i nic mi nie przecieka![]()
Zuzanna i Franciszek
To forum jest okropne!!!
Już wybrałam jakie pieluszki chcę zamówić... a teraz wlazłam na stronę alajabubik i się zachyciłam.
Zbankrutuję się rozwiodę przez te pieluszki![]()
o, właśnie tego szukałam. no prawie.
formowane od alijakubik bardzo fajnie nam się sprawdzają. podejrzewam, że musze je tylko potraktować kwaskiem cytrynowym, bo zachciało mi sie zamienić lovelę na bobasa czy innego dzidziusia (nawet nie wiem:-//)
otulacz polarkowy ok
otulacz polarkowy o yetty też super
formowana kieszonka od alohy czaruje mnie od samego początku.. super zgrabniutka
formowana kieszonka od dominiki79 też bardzo sympatyczna (własnie pierwsze testy nocne za nami) nie jest tak zgrabniutka jak alohy, jakaś taka masywniejsza.. może jeszcze jesteśmy za małe no i inny materiał.
schody mam z pulami:-/ kieszzok\nka pulowa od alohy podciąga wilgoć i po nocy pul mokry i ubranie też, a pieluszka chłonna niekoniecznie przemoczona.. to samo z otulaczem bambinexu.. działa nam tylko otulacz pulowy IV aleee - nie ma przeciwnych rzepów i chętnie czepia się skóry przy przewijaniu. no i wyrastamy z niego... poradźcie co z tym zrobić..![]()
Ulcia, kupić IV większego rozmiaru i doszyć odwrotne rzepy![]()
Co do przecieków napisałam pw.
taaa tylko ten IV nie umywa się wyglądem do Twojej kieszonki... mam nadzieję, że jakoiś nam się uda i będziemy współpracować z tymi PULami
To my też podzielimy się naszą opinią
Yetta formowanka-super pieluszka, prawie jedyna która pasowała na moją córeczkę od początku. Polarek miękki, nic nam nie przecieka, rzepy dobrze się trzymają (dużo jej używamy).
Aloha formowanka-tutaj mieliśmy rozmiar M więc zaczeliśmy stosować niedawno. Bardzo staranie uszyta, mięciutki polarek, nic nam nie przecieka, kolory cieszą.
Do tego super bambusowe wkłady (formowane pieluszki są szyte jak kieszonka z miejscem na wkład tylko nie mają na zewnątrz PULu).
Aloha kieszonka-ładnie leży na pupci, nic nam nie przecieka, polarek mięciutki, rzepy dobrze się trzymają, gumeczki przy nogach trochę zaczynają uciskać ale jak podawałam wagę to jeszcze nie wiedziałam, że moja córeczka zrobi się taka okrągła. Niby tylko na moim mleczku a taka pulchniutka
Ogólnie, wymienione pieluszki zostały uszyte naprawdę bardzo staranie. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. A do tego są na swój sposób unikalne
Czekam teraz na kolejną pieluszkę.....i na przejrzenie konta przez męża![]()
Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014
www.ekomaluch.pl
www.wielorazowepieluszki.pl
www.kidstyle.pl
no to jeszcze ja dorzucę swoje trzy grosze, bo poprzednie recenzje pisany były dawno temu i straciły nieco na swej aktualności
Od kilku tygodni mam w stosiku kieszonkę pul w stworki by Yetta i jestem zachwycona. Ten pul jest inny niż w tej poprzedniej pieluszce. Miękki, powiedziałabym plastyczny, świetnie dopasowuje się do pupki, i ten welur w środku, milusi, ogólnie jestem bardzo zadowolona i już czekam na kolejne pieluszki od Yetty![]()
A ja mam w domu kieszonkę (bez PUL'a) i otulacz polarkowy od Alohy.
Oba to małe dzieła sztukiI oba sprawdzają się rewelacyjnie
![]()
Odświeżam temat - piszcie dalej, proszę!
No to sobie napiszę, a co
Mam 5 kieszonek Yetty, tzn. miałam. Przy pierwszej byłam zachwycona, więc domówiłam kolejnę. Pierwsze 3 są z mikropolarem i one sprawdzają się ok, no czasem cos się zdarzyło. 2 mam z jakimiś materiałami, żeby dziecko czuło mokro (chyba coś bambusowego, ale nie pamiętam, 1 jest zielone w koniczyny, drugie kremowe). Te z materiałami sprawują się gorzej, często zdarzały mi się nich przecieki. Muszę bardzo uważnie układać w nich wkładki. Kieszonki Yetty nie mają obszycia wzdłuż nózek (nie wiem czy jasno to napisałam) i mi w nich się trudniej lokuje wkładki. Jak ułożę dobrze wkładki i mała nie robi cudów przy zmianie pieluchy, to wtedy wszystko jest. Co do minkee to niestety jedna mi się rozwarstwiła, ale nie zdarzyło się jej kilkakrotnie załapać na pranie 90 stopni. Mam podobne formowanki i te minkee mi często z nimi tak wpadały. Inna minke padła po pierwszym takim praniu, wiec i tak daje jej duży plus. Dodatkowo od Yetty mam otulacz L/M, ale rzadko używam, bo wolę wełny, choć się sprawdza. Ogólnie jestem zadowlona z tych kieszonek.
Kieszonki Tysiuli posiadam 2 (albo 3). Mają obszyte boki (wzdłuż nóżek), wkładka ląduje nawet po ciemku na swoim miejscuSprawują się ok.
I dodatkowo mam 2 formowanki Alohy (w aktualnym użyciu), które męcze już kilka miesiecy i uważam, że są jak najbardziej ok.