Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: nosidło?

Domyślnie nosidło?

Witam,
    jestem mamą 4 letniej Zosi i 5 miesiecznego Franka. Kiedyś parę razy sie u Was odezwałam ale jakoś później przepadłam
    Zośkę nosiłam w chuście tkanej (nie długo bo późno zaczęliśmy) natomiast z Frankiem dokupiłam sobie elastyczna na początek i więcej się w niej nosiliśmy przez wakacje. Teraz Zosia chodzi do przedszkola a my ja zaprowadzamy. Ponieważ do przedszkola mamy 2 minuty piechotą to nie chce mi się czasem targać wózka, szczególnie w taką pogodę jak teraz, więc motamy się. Jedank składanie i rozkładanie chusty zajmuje wiecej czasu niż pójście po Zośkę więc myśle nad zakupem nosidła ergonomicznego...szczególnie, że w nosidle to i Pan mąż by nosił a chusta jest dla niego "niemęska". Przeszperałam trochę Wasze forum, co nieco mi się naświetliło, tylko w sumie dalej wiem, że nic nie wiem
    Franek tak jak pisałam ma skończone 5 miesiecy, nie siedzi jeszcze ale jest dużżyyym chłopcem- ma 70cm i 9kg. Nie będziemy tego nosidła używać na 6h wycieczki tylko przeważnie tak jak pisałam na pewno codziennie rano przez 10 min.
    Co byscie mi poleciły?

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Z nosidłem poczekaj, a jednak zacznie siadać sam. Na 2-minutowy spacer idealna jest kółkowa.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Domyślnie

A kółkowa dobrze utrzyma mi taki ciężar? wiadomo jak to w przedszkolu w szatni trzeba się czasem przychylić i młodej pomóc kurtkę zapiąć np.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominiczka Zobacz posta
    A kółkowa dobrze utrzyma mi taki ciężar? wiadomo jak to w przedszkolu w szatni trzeba się czasem przychylić i młodej pomóc kurtkę zapiąć np.
    E no, 9 kilo to nie tragedia
    Przy odrobinie wprawy da radę. Ale powoli możesz się rozglądać za małym MT.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

Ja rowniez polecam kolkowa na tak krotkie wyjscia chociaz ja nawet po chleb to zawsze wiazalam w tkana, lubilam wiazac i w ten sposob dochodzilam do wprawy sprawnego wiazania
    Z nosidlem poczekaj az sam zacznie siadac (nie jak bedzie siedzial kiedy go posadzisz)

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja, jako ze sie z kolkowa dogaduje tak se, bym sie wychylila i jesli nie kolkowa to bondolino polecila. na szybki wypad do przedszkola MOIM ZDANIEM jak znalazl (u nas tez maz w chuscie nie, w bondolino W zabieral czasem gdzies - nie na dlugo - zanim ten zaczal siadac). ja W w bondolino naszalam jak mial ponad dwa lata (tyle, ze on z drobnyh jest, to fakt) - wiec spokojnie pouzywacie dluzej jesli bedzie taka potrzeba.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka Awatar annmay
    Miejscowość
    Warszawa - Żoliborz

Domyślnie

Jak najbardziej sprawdzi się u Ciebie kółkowa. Ja spokojnie na krótkie wyjścia noszę w kółkowej prawie 11 kilo. Przy dobrze zamotanej, z odwróconą krawędzią, spokojnie możesz się schylać i nic Ci się nie poluzuje. Pamiętaj, że nosidło jest bardziej zabudowane i przy noszeniu małego z przodu wcale nie będzie Ci wygodnie się schylać, by pomóc małej.
    A może krótka tkana i plecak prosty? Zamotanie trwa naprawdę moment. A masz z przodu luz i wolne ręce.

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

na ciężary mogę Ci polecić kółkową oppammamy, mam kilka lnianych i każda poniesie spokojnie 30kg
    a z nosidłem warto poczekać to tylko chwilka, szybko zleci i zaraz będziecie się nosić

Domyślnie

dzięki dziewczyny!
    w takim bądź razie pozostaje mi szybko rozejrzeć się za kółkową

Annmay wrzucenie dzieciaczka na plecy wydaje się dla mnie hardcorowe

Fabianowa samo wiązanie lubie i młody ma wtedy zaciesz straszny dłużej mi się schodzi ze składaniem później tej chusty.

A jeszcze pytanie czy są jakies rozmiary kółkowej? bo przyznam szczerze nigdy nie zagłebiałam się w jej temat bo mi się wydawało, że to dla maluszka ta chusta i taka pobona do bebelulu lulu, która miałam i przeklełam...
    Ostatnio edytowane przez dominiczka ; 17-09-2013 o 13:10

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

E, na plecy nie jest tak strasznie, tylko sie wydaje, ze jest
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Chusteryczka Awatar buniaaa

Domyślnie

ja na takie właśnie wypady i gdy autem podjeżdżałam do sklepu i cmych zakładałam nosidełko scootababy (biodrowe) aby spokojnie zrobić zakupy, dla mnie było rewelacyjne lepsze od kółkowej ale to już jak Olo mój siedział.
    Basia mama Bartka (marzec 2006) i Olka (wrzesień 2010)

Domyślnie

buniaaa dzięki za opinię

no właśnie a jak już ten mój klocek będzie siedział to jakie nosidło wg Was będzie najlepsze?

Domyślnie

A jeszcze jedno pytanko,
    gdzie moge kupić tą chustę kółkową oppamamy?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    na ciężary mogę Ci polecić kółkową oppammamy, mam kilka lnianych i każda poniesie spokojnie 30kg
    a z nosidłem warto poczekać to tylko chwilka, szybko zleci i zaraz będziecie się nosić
    Zaraz, zaraz, ale tu nie chodzi o 30 kg, tylko 5- miesięczniaka. Lniana kółkowa super się sprawdzi dla starszego dziecka, dla niemowlaczka, raczej skośnokrzyżowa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamatomka Zobacz posta
    Zaraz, zaraz, ale tu nie chodzi o 30 kg, tylko 5- miesięczniaka. Lniana kółkowa super się sprawdzi dla starszego dziecka, dla niemowlaczka, raczej skośnokrzyżowa.

No niby tak aczkolwiek mój 5 miesieczniak to jak przecietny roczniak jest

Juz mi sie udało kupic kółkowa oppamamy, teraz tylko czekam az przyjdzie

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wilydż w północnej Pl

Domyślnie

I jak Ci się sprawdza ta kółkowa w Twojej sytuacji? U mnie dylemat wygląda podobnie: potrzebuje czegoś co szybko zamotam, żeby mieć wolne ręce i móc znieść wózek z drugiego piętra w elementach lub wyprowadzić psa (przy ciężkim, niesiedzącym dzieciątku). Polecano chusty kółkowe, nosidło potem.

Chustonoszka Awatar Fiolka
    Miejscowość
    Małopolska

Domyślnie

Witam. Tak sobie myślę o tych nosidłach mei-tei ... Obecnie mam chustę tkaną Nati ale leży w szafie
    kilka razy się motaliśmy zwłaszcza jak synek był mały bo taki krzykacz z niego był.
    Teraz ma prawie 10m może poszukałabym czegoś szybszego chyba nosidła takie są ?
    Nie lubię chusty bo ma tyle materiału na około mnie wisi tu i tam poza tym syn jest dość energiczny a na plecach go nie potrafię zachustować a przodem tyłem nie bardzo sie podoba.
    Jakie polecacie nosidła trochę to drogi interes?
    Pozdrawiamy

Uprawnienia umieszczania postów