-
Chusteryczka
Wszystko tutaj już jest na tym forum, więc i tak radzę później doczytać 
1. Nauczylam sie wiazania 'kieszonki'-jednak czasami mam wrazenie, ze wiaze za nisko-glowka Jasia jest na wysokosci piersi. Wydaje mi sie, ze powinna byc wyzej-czy mam racje?
Wrzuć może zdjęcia, to łatwiej będzie ocenić, bo szczerze po opisie to ciężko mi powiedzieć. Ale z tego co pamiętam synek miał jakby swoją głowę na moim biuście, więc jedna trochę wyżej.
2. Czasami kiedy wiaze Jas placze, kiedy wkladam go do kieszonki-placze jeszcze bardziej-czy mozliwe jest, ze wiaze chuste za ciasno? Lub zle? Lub moze chusta jest niedobra? (Elastyczna, nie wiem jakiej marki, poniewaz pozyczylismy ja)
Oj o tym jest wieeele tamatów. Zaczynając, że może chodzi mu o coś innego (jest akurat niewyspany, głodny, może mu się nie odbiło?), a kończąc,że taki typ, i u nas bardzo pomogło wiązanie przed lustrem. Synek zajął się swoim odbiciem i był spokój.
Nie wiem czy da się za ciasno, bo nigdy nie nosiłam w elastyku. W tkanej nie wydaje mi się,że można za mocno,w końcu dziecko w brzuszku to było dopiero ściśnięte 
3. Trudno mi ocenic jak mocno powinna byc naciagnieta gorna partia chusty przy kieszonce? Czasami mam wrazenie, ze mi 'wisi'. No i jak wsadzam malucha to glowka mu po prostu 'leci'! Wtedy sciagam i wiaze raz jeszcze ale jakos nie udalo sie jeszcze naciagnac na jakis satysfakcjonujacy poziom.
Fotkę ! 
4. A'propos glowki-czy ona ma wlasnie tak sobie dyndac?
Fotkę 
5. Jak dlugo, ile godzin dziennie nosic w chuscie?
Tyle, ile potrzebujesz i ile Twój maluch potrzebuje. U nas były dni,że młody wychodził z chusty tylko za zmienienie pieluszki.
6. Jas w 5 min zasypia-czy jak tak bedzie sobie spal w dzien to pozniej w nocy poloze go normalnie do lozka?
U mnie też spał - o spaniu w chuście też jest wątek
Nie napisałaś chyba, ile Jaś ma miesięcy. U mnie synek przysypiał w chuście do 5 miesiąca jakoś, a potem wolał oglądać świat. Nie miało to wpływu na nocne spanie.
7. Jak ukladac raczki malucha? Przy buzce? Czy ma obejmowac osobe noszaca?
Ja zawsze układałam przy buźce. Zresztą sam je tak układał, więc najwidoczniej dla niego była to najlepsza poza.
'12 Norbi
86 > 66 kg !!!
'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'
Uprawnienia umieszczania postów