Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Kółtka czy długa wiązana?

Chustonówka
    Miejscowość
    PoznaĂą

Domyślnie Kółtka czy długa wiązana?

Witam, od urodzenia mojej córki śledzę wszystkie fora dotyczące chust, teraz Mała ma już ponad pół roku i wreszcie finansowo jestem w stanie sprawić sobie chustę - myślę o Nati ale nie wiem jaką długość. Czy może taką w okolicach 3 m, czy może 4,6m. Nie mam pojęcia jaka się sprawdzi u tak dużego dziecka-będę Małą nosic wiosną i latem i raczej będzie to moja jedyna chusta ze względów finansowych, więc chaciałabym dobrze zainwestowć. Bardzo proszę o pomoc.
    Ja noszę rozmiar 38 i mam 170 cm wzrostu.
    Pozdrawiam Magda

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Zalezy jak chcesz nosic. Jesli we wszystkich wiązaniach to przynajmniej 4.6. Skoro to ma byc jedyna to ja bym taki rozmiar wziela, bo do plecaczkow troche mniej potrzeba chusty, ale to sie zawsze w talii dodatkowo owinie

Chustonówka
    Miejscowość
    PoznaĂą

Domyślnie

a czy takie duże dziecko wygodnie się nosi z przodu? myślałam głównie o plecaczku

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

No troche niewygodnie Cos o tym wiem, ale jak nie nosilas w chuscie nigdy wczesniej to nie wiem, czy zaczynanie od plecaczkow nie jest za trudne i czy nie bedziesz miala oporow?

Chustonówka
    Miejscowość
    PoznaĂą

Domyślnie

masz rację:) powinnam pewnie zacząć od noszenia z przodu, marzę od pół roku o chuście, mam nadzieję że to nie jest za późno aby w ogóle zacząć je używać;)
    dziękuję za odpowiedź

Chustomanka

Domyślnie

.
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magdalena_s
    masz rację powinnam pewnie zacząć od noszenia z przodu, marzę od pół roku o chuście, mam nadzieję że to nie jest za późno aby w ogóle zacząć je używać
    dziękuję za odpowiedź
    Nie jest za późno Zaczęłam nosić Zuzę jak miała 8 miesięcy, 11 kg. A moją pierwszą chustą była Nati
    Nosiłam z przodu i nie sprawiało mi to żadnego problemu, mimo że Zuza była naprawdę wielka jak na swój wiek.
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów