Pokaż wyniki od 1 do 20 z 55

Wątek: czy ktoś jeszcze używa pieluch na rzepy?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

My uzywamy w otulaczach na noc z polskich to tylko pupeko ma otulacze na rzepy

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Mam wiele otulaczy na rzepy i jedną formowankę.
    Lubie rzepy za możliwośc płynnej regulacji (napy są ułożone w pewnej odległości między sobą) i za brak konieczności "dociskania" napka- to przewazyło, gdy Niunia była noworodkiem.
    Jedyna wadą, jaka zauwazyłam- zdarza im się rozpiąć (czasem z pomocą Niuni ).

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Z tego co się zorientowałam u Kokosi też można zamówić na rzep.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustoholiczka

Domyślnie

Mi sie zawsze wydawało, ze rzepy robia taka grubsza warstwe na brzuszku i nie wiem czy to wygodne dla dziecka.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siencja Zobacz posta
    Mi sie zawsze wydawało, ze rzepy robia taka grubsza warstwe na brzuszku i nie wiem czy to wygodne dla dziecka.
    zależy jaki rzep
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustofanka Awatar Mała Mi
    Miejscowość
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Miałam z dwie pieluchy na rzepy, ale mały zawsze je odpinał więc dałam sobie spokój. Poza tym mnie także denerwuje to ich czepianie się wszystkiego w praniu (często gęsto zapominałam je zabezpieczyć). A do napek jestem tak przyzwyczajona, ze nie ma dla mnie najmniejszego problemu z ich zapinaniem. Daję radę w każdych warunkach

Chustofanka Awatar moire
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Ja doceniłam rzepy, kiedy synek zaczął się strasznie wiercić przy przewijaniu i zapięcie 4 napów graniczyło z cudem. Mam te i te zapięcia i myślę że każdy rodzaj ma swoje zalety dla danego okresu życia

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja mimo lepszej regulacji z rzepami, to jednak ich nie lubię, notorycznie zapominałam ich zapinać w praniu, zależy od firmy, ale szybciej się zużywają, szybciej wyglądają brzydko i dlatego nie przepadam.
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustofanka

Domyślnie

Kieszonki na rzepy kupowałam ostatnio w Pupusiu i dobre mają te rzepy,trzymają się i mają zabezpieczenie do prania w postaci miękkich rzepów ostatnio była promocja w Nappy na flipy z rzepami a co do formowanek kupowałam w Zielonej Mamie formowanki Kikko na rzepy w niektórych sklepach zdarzają się jeszcze formowanki Pupeko na rzepy więc nie jest tak źle z tymi rzepami.W zależności co kto lubi można coś znaleźć.
    My na dzień jednak napki wolimy(mały rzepy z prędkością światła odpina)a na noc używamy głownie otulaczy(wełnianych i pulowych)z formowanką.W nocy nie ma znaczenia czy rzepy czy napki bo Jasiek wieczorkiem i we śnie nie interesuje się pieluchą
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    zależy jaki rzep
    No ja mam niby te pieluchowe i ona jednak szerokie są i pieluszka w tym miejscu wydaje mi się sztywniejsza.
    Ale ja nei mówie nie rzepom, mam bodajże bambusowy puch rzepowy i trochę rzepu czekającego na wszycie do formowanek

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Ja sie ostatnio zakochalam w pieluszkach tots bots (i formowanki i AIO) - i w nich bardzo mi sie rzepy podobaja. Bambino mio - tez rzepy i tez jedne z ulubionych otulaczy. Za to wszystkie kieszonki i kilka otulaczy mam na napy - nie narzekam
    Ale jak cos sama uszyje, to raczej na napy, choć jest z tym więcej roboty niż z wszyciem rzepa.
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Wolę rzepy ze wspomnianych wyżej powodów. Mam większośc formowanek i otulaczy na rzepy, ale kupowałam używki. Piorę w siatce do prania bielizny.
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

rzepy są fajne! jak się dziecko wierci, to naprawdę dużo łatwiej. Zwłaszcza do formowanek- w nich to nawet nie muszą być takie mocne, i tak się trzymają w otulaczu.
    Tak, ja też uważam że stanowczo za mało się szuje ostatnio rzepowych. Ale chyba jakaś "moda" jest na napki czy coś
    Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

U nas też rzepy wygrywają, mąż innych nie lubi Mi bardzo odpowiadały rzepy w amsterdamie i BBH
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Uprawnienia umieszczania postów