My uzywamy w otulaczach na nocz polskich to tylko pupeko ma otulacze na rzepy
![]()
My uzywamy w otulaczach na nocz polskich to tylko pupeko ma otulacze na rzepy
![]()
Mam wiele otulaczy na rzepy i jedną formowankę.
Lubie rzepy za możliwośc płynnej regulacji (napy są ułożone w pewnej odległości między sobą) i za brak konieczności "dociskania" napka- to przewazyło, gdy Niunia była noworodkiem.
Jedyna wadą, jaka zauwazyłam- zdarza im się rozpiąć (czasem z pomocą Niuni).
Z tego co się zorientowałam u Kokosi też można zamówić na rzep.
Lidka 29/10/2010i dwa aniołki
Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899
Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914
Mi sie zawsze wydawało, ze rzepy robia taka grubsza warstwe na brzuszku i nie wiem czy to wygodne dla dziecka.
Miałam z dwie pieluchy na rzepy, ale mały zawsze je odpinał więc dałam sobie spokój. Poza tym mnie także denerwuje to ich czepianie się wszystkiego w praniu (często gęsto zapominałam je zabezpieczyć). A do napek jestem tak przyzwyczajona, ze nie ma dla mnie najmniejszego problemu z ich zapinaniem. Daję radę w każdych warunkach![]()
Ja doceniłam rzepy, kiedy synek zaczął się strasznie wiercić przy przewijaniu i zapięcie 4 napów graniczyło z cudem. Mam te i te zapięcia i myślę że każdy rodzaj ma swoje zalety dla danego okresu życia
Ja mimo lepszej regulacji z rzepami, to jednak ich nie lubię, notorycznie zapominałam ich zapinać w praniu, zależy od firmy, ale szybciej się zużywają, szybciej wyglądają brzydko i dlatego nie przepadam.
Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13
Kieszonki na rzepy kupowałam ostatnio w Pupusiu i dobre mają te rzepy,trzymają się i mają zabezpieczenie do prania w postaci miękkich rzepów ostatnio była promocja w Nappy na flipy z rzepami a co do formowanek kupowałam w Zielonej Mamie formowanki Kikko na rzepy w niektórych sklepach zdarzają się jeszcze formowanki Pupeko na rzepy więc nie jest tak źle z tymi rzepami.W zależności co kto lubi można coś znaleźć.
My na dzień jednak napki wolimy(mały rzepy z prędkością światła odpina)a na noc używamy głownie otulaczy(wełnianych i pulowych)z formowanką.W nocy nie ma znaczenia czy rzepy czy napki bo Jasiek wieczorkiem i we śnie nie interesuje się pieluchą
BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)
Jaś(05.10.2011)
Ja sie ostatnio zakochalam w pieluszkach tots bots (i formowanki i AIO) - i w nich bardzo mi sie rzepy podobaja. Bambino mio - tez rzepy i tez jedne z ulubionych otulaczy. Za to wszystkie kieszonki i kilka otulaczy mam na napy - nie narzekam
Ale jak cos sama uszyje, to raczej na napy, choć jest z tym więcej roboty niż z wszyciem rzepa.
M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???
rzepy są fajne! jak się dziecko wierci, to naprawdę dużo łatwiej. Zwłaszcza do formowanek- w nich to nawet nie muszą być takie mocne, i tak się trzymają w otulaczu.
Tak, ja też uważam że stanowczo za mało się szuje ostatnio rzepowych. Ale chyba jakaś "moda" jest na napki czy coś![]()
Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012