Pokaż wyniki od 1 do 20 z 55

Wątek: czy ktoś jeszcze używa pieluch na rzepy?

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patrycja89 Zobacz posta
    W jednorazówkach też dziecko sobie samo może odpiąć, a nie robią jedno na napy
    jednorazówki nie są na rzepy ( przynajmniej ja takich nie widziałam)

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kate18 Zobacz posta
    jednorazówki nie są na rzepy ( przynajmniej ja takich nie widziałam)
    Dosłownie rzep pasmanteryjny to nie jest, ale zasada w sumie ta sama, czyli dziecku łatwo się pozbyć pieluchy, przy napach to już wyższy stopień wtajemniczenia
    K. 5.02.2013 i E. 2.06.2016

Chustofanka

Domyślnie

Wg mnie zdecydowanie wygodniejsze są rzepy... ale ze względów praktycznych - w kieszonkach uznaję tylko napy, natomiast otulacze tylko na rzepy (oczywiście Flip'y ).

Kieszonki pierze się po każdym użyciu więc rzepy szybko by się niszczyły i dodatkowo niszczyły delikatne rzeczy w pralce (nawet tzw. ślepe rzepy temu na 100% nie zaradzą). Napy są trwalsze, jednak mają wadę: przy małym dziecku ciężko je dopasować - na razie nie daję kieszonek do zakładania mężowi

Natomiast otulacze piorę po kilku użyciach (a jeśli wkłady zmieniam naprawdę często tzn. otulacz nie ma/lub ma niewielki kontakt z moczem - to czasem nawet po całym dniu dopiero piorę), więc rzepy nie przeszkadzają. A zalety: szybko i łatwo się wymienia tetrę, nawet babcia i mąż sobie radzą

Chustonoszka Awatar Madziula
    Miejscowość
    Mój cudowny Koniec Świata }*{

Domyślnie

JA podobnie mam- w kieszonkach wszystkich rzepy pozamieniałam na napki, ale w formwankach już zostawiłam rzepki nawet ikilka mam troczkowych- fajnie sie je zakąłda, córa sama odpina jak chce na nocniczek są gładziutkie, nie odciskają sie napki na brzusiu podczas snu
    Wybaczcie brak polskich krzaczków i błędy- z natury narwaniec jestem, co w sercu to na języku i enter zanim przeczytam

B. 2010 D.2012

Chustonówka

Domyślnie

Zaczynałam przygodę z pieluchami wielorazowymi od kieszonek z napami. Ciężko mi było zapiąć moje ruchliwe dziecko. Właśnie to zapinanie nap zniechęcało mnie najbardziej przy testowaniu moich pierwszych wielo. Więc zaczęłam sama szyć tak żeby mi było wygodnie - czyli na rzepy. Napy zostawiłam tylko w pionie (regulacja wielkości pieluszki). Wolę rzepy

Chustomanka Awatar koleszna
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

Chętnie używałabym pieluch z rzepami, bo zapinają się szybko, ale niestety dziecię wszystkie rozpina

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koleszna Zobacz posta
    Chętnie używałabym pieluch z rzepami, bo zapinają się szybko, ale niestety dziecię wszystkie rozpina
    nie martw się, mój syn bardzo szybko po odpinaiu rzepów nauczyl się odpinać napy więc teraz mi wszystko jedno-rozpina wszystko
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Uprawnienia umieszczania postów