Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Wielo a nauka chodzenia

Mieszany widok

Chustomanka Awatar fensterka

Domyślnie

ja tylko dodam że wogóle sie tym nie przejmowałam i nie przejmuję że Tymek chodził jak rak, szerokie pieluchowanie za darmo
    ale przyznam że później ruchowo zdobywał umiejętności niż starszy wychowany na pampkach, ale nie wiem czy to akurat z pieluchami ma związek,

wonderoosy sa bardzo chłonne, mimo że szerokie w kroku, ale dobrze układają się na udkach,
    ib, nappime, babyetta- u nas są przecieki przy nóżkach, a może kieszonka plus jakis wełniak który ociepli dupke i ewentualnie zapobiegnie zmoczeniu spodenków
    Problem w tym, że jest nas czterech
    Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
    i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

u nas zwykla kieszonka nawet chinka i zwykle wkladki i maly super zasuwa, bo jak naloze formowanke to za duzo ma w kroku.

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Wydaje mi się, że pieluchowanie wielo nie ma wiele wspólnego z nauka chodzenia, zgrabnością, siła dziecka itp...
    Tak na zdrowy chłopski rozum- moje pokolenie i wszystkie wstecz- były pieluchowane TYLKO wielo. Nie było pampków. I dzieci siadały, czworakowały, w końcu zaczynały chodzić, gdy były gotowe. Pieluchy ani im pomagały, ani przeszkadzały- były.

Melodi, Twój synek ma czas. Może zacząc chodzić, gdy będzie miał rok- i to będzie super! On ma dopiero 10 miesięcy. Macie czas, cierpliwości.
    I tak, między nami- zatęsknisz za "stacjonarnym dzieckiem", kiedy zaraz przed waznym wyjściem znowu, bedziesz szukac potrfela, który "jak zawsze" położyłas na półce.

Chustoholiczka Awatar Alassea

Domyślnie

Używamy przede wszystkim muślinów ecopi z otulaczami PUL, a że młody jest drobny, wychodzi dość szeroko w kroku. Nie przeszkadzało mu to stawać na nóżki i chodzić przy szafkach ok. 8 miesiąca, samodzielnie chodzi odkąd skończył rok. Widać dzieci są różne - jednym przeszkadza, może bardziej wrażliwym dzieciaczkom, innym nie
    Cypisek - [maj 2012], Żabka - [czerwiec 2015]
    Żona, matka, Certyfikowana Doula, Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, CDL

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Zgadzam się z Owieczką.
    Całe nasze pokolenie łaziło w tetrze i tak też uczyło się chodzić. Choć , z drugiej strony wg mnie inny komfort dziecku daje jedna mała tetra i otulacz cieniutki a co innego wielka formowanka z dodatkowym wkładem plus np polarowe gacie hand made by niedoświadczone ręce
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustomanka Awatar marylove
    Miejscowość
    Piotrków Tryb

Domyślnie

Nappi me i Kokosi zdecydowanie wąskie. Ale też myślę że Twój synek ruszy sam na dwóch nóżkach, niezależnie od pieluch, w swoim dobrym czasie
    Kalina 14.07.2012 i Beniamin 25.10.2014

Domyślnie

Tak mi się zdaje, że nawet jak zacznie chodzić, to w zimie po śniegu dużo latać chyba nie będzie, takie małe nóżki szybko się męczą, więc nie martwiłabym się tak bardzo na zapas.

Mój syn zaczął chodzić w wieku 10 miesięcy, to był luty, więc też na spacerach okutany w kombinezon, i nosił no hmm głównie tetrę, a z chłonniejszych formowanki monkey snuggles i anavy, babyetty też są wąskie i chłonne (bambusowy puch). Z wózka czy chusty wcale nie miał ochoty wychodzić akurat, jakoś mu się ten śnieg nie podobał
    Edit: co do kosztowania fortunę, to ms i anavy w zamówieniu zbiorowym i trochę kosztowały, ale bywają na bazarku i szczerze polecam.

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez owieczka33 Zobacz posta
    Melodi, Twój synek ma czas. Może zacząc chodzić, gdy będzie miał rok- i to będzie super! On ma dopiero 10 miesięcy. Macie czas, cierpliwości.
    I tak, między nami- zatęsknisz za "stacjonarnym dzieckiem", kiedy zaraz przed waznym wyjściem znowu, bedziesz szukac potrfela, który "jak zawsze" położyłas na półce.
    Synek ma czas, On ma dopiero 10 miesięcy? Macie czas, cierpliwości? Chyba pomyliłaś wątki Ja tutaj nie piszę,że na siłę uczę chodzić 10 miesięczne dziecko, bądź że czuję się zaniepokojona tym,że jeszcze nie chodzi. Chyba, że gdzieś między wierszami (?)
    To wątek z moim zapytaniem o wąskie w kroku i chłonne pieluszki. Także również życzę cierpliwości - do dokładnego czytania postów

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez melodi ; 18-09-2013 o 10:37 Powód: literówki
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Domyślnie

jeśli jeszcze mogę coś dorzucić od siebie, to powiem, że odkąd moja córcia nauczyła się chodzić (jakieś 2 miesiące temu) polubiłam bardzo otulacz ecodidi. Do środka wkładam bambusową składaną wkładkę. Albo formowankę babyetta a na to gatki od magnolii. To są zestawy które mi pasują i nie ciekną. Kieszonki często przeciekają. A ogólnie to powiem, że mojej córce, odkąd chodzi, bardzo przeszkadza gruba pielucha, i usiłuje każdą zdjąć. Dlatego staram się do każdej pakować jak najmniej. Najlepiej jej jest w samych majteczkach.

Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez melodi Zobacz posta
    Synek ma czas, On ma dopiero 10 miesięcy? Macie czas, cierpliwości? Chyba pomyliłaś wątki Ja tutaj nie piszę,że na siłę uczę chodzić 10 miesięczne dziecko, bądź że czuję się zaniepokojona tym,że jeszcze nie chodzi. Chyba, że gdzieś między wierszami (?)
    To wątek z moim zapytaniem o wąskie w kroku i chłonne pieluszki. Także również życzę cierpliwości - do dokładnego czytania postów

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi
    Melodi, oddychaj.
    Po pierwsze- MA CZAS gdybys lepiej znala rozwojowke dzieci w tym wieku- bys wiedziala.
    To po pierwsze. Po drugie NAPISALAM CI jakie pieluszki waskie w kroku mam, zatem to moze Ty powinnas uwazniej cztac posty?

Zrobilo mi sie bardzo nieprzyjemnie po Twoim poscie.

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez owieczka33 Zobacz posta
    Melodi, oddychaj.
    Po pierwsze- MA CZAS gdybys lepiej znala rozwojowke dzieci w tym wieku- bys wiedziala.
    Wyjaśnię może o co mi chodzi, chociaż byłam pewna,że zrobiłam to w poprzednim poście.

Nigdzie nie napisałam,że jestem zaniepokojona tym,że moje dziecko nie chodzi. Nigdzie nie napisałam,że chciała bym,żeby moje 10cio miesięczne dziecko chodziło,czy że nie ma czasu, że ma 10 miesięcy i powinno już chodzić.
    Nigdzie.

Więc co ma wspólnego z moim tematem Twój post wcześniejszy, uspakajający mnie i zapewniający, że moje dziecko ma jeszcze czas by chodzić? Jakbym tego nie wiedziała, i pytała tutaj, co zrobić by moje 10 miesięczne dziecko zaczęło brać udział w maratonach biegaczy. A teraz piszesz mi o rozwoju fizycznym dzieci, który znam bardzo dobrze, i dlatego tym bardziej nie rozumiem, o co Ci chodzi w tych wypowiedziach. A Ty dalej mi piszesz,że moje dziecko ma czas. \
    To co, mam go sadzać za każdym razem jak wstanie...?
    Nie rozumiem o co Ci chodzi. Nie jestem kolejną mamą z obsesją na punkcie tego,by moje dziecko rozwijało się nadprzeciętnie - i nie wiem skąd taki wniosek. Ale własnie w ten sposób do mnie piszesz.
    Więc proszę, daruj sobie kolejny post przekonywujący mnie,że moje dziecko ma 10 miesięcy i mogę byc spokojna, że jeszcze nie chodzi i nie biega. Na prawdę to wiem, nigdzie tutaj nie napisałam,że jestem zaniepokojona tym stanem rzeczy.
    Ostatnio edytowane przez melodi ; 19-09-2013 o 13:14
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

No to mnie KOMPLETNIE opacznie zrozumiałaś.
    Pisałam to aby Cię wesprzeć, że pieluchowanie wielo, szerokie pieluchy nie mają nic wspólnego z nauka chodzenia.
    Szkoda, że wyszło takie nieporozumienie.

Uprawnienia umieszczania postów