Pokaż wyniki od 1 do 20 z 34

Wątek: potrzebna pomoc z podwójnym x

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Bartusiowa
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

dzięki! w takim układzie odpuszczam Xa

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartusiowa Zobacz posta
    dzięki! w takim układzie odpuszczam Xa
    Nie powiem, że się nie cieszę

A powiedz w jakim celu potrzebujesz wiązania: szukasz czegoś do częstego noszenia z przodu, czegoś do zamotania na szybko?
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anna Nogajska Zobacz posta

A powiedz w jakim celu potrzebujesz wiązania: szukasz czegoś do częstego noszenia z przodu, czegoś do zamotania na szybko?
    Pozwolicie, ze sie podepnę a co mozna u małego malucha zamotać na szybko? (nietrzymajacego główki)
    Bo ja dzis w deszczu wiązałam no niby moglam na rece wziąc...
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

Jeżeli nic innego nie masz pod ręką, tylko chustę wiązaną i użyjesz 2X do przeniesienia dziecka to go nie uszkodzisz. Ale trzeba byc świadomym pozycji dziecka i tego, że to nie jest wiązanie do permanentnego i częstego noszenia małych dzieci (np. codziennie na krótkich odcinkach- bo niby na chwilę, ale codziennie też się w czasie kumuluje).

Jeżeli generalnie na szybko i na krótko to polecam kółkową z odwróconą krawędzią. Po wyjęciu dziecka nie musisz zdejmować.

Chustomanka Awatar Bartusiowa
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

szukam czegoś na dłuższe spacery, podczas których będę wyciągała dziecko z chusty a nie będzie potrzeby zdejmować całej chusty i motać od nowa, do dyspozycji mam tylko tkaną wiązaną i raczej nie mam w planach zakupu innej chusty... tak że pewnie nie ma dla mnie ratunku

Chustofanka
    Miejscowość
    wschód W-wy

Domyślnie

Z długiej chusty można zrobić kółkową, bez szycia lub z szyciem. Tylko nie wiem czy taka bez szycia jest równie wygodna w użyciu.
    Banda czworga '97,'99,'06,'13 kropka tutaj

Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

to polecam kółkową z odwróconą krawędzią
    Co kółkowa jest to wiem, widziałam kiedyś na zdjęciu i od razu skreśliłam Chyba muszę temat zgłebić, bo jak sobie pooglądałam na yt, to mi się nawet podoba, szczególnie po tych deszczowych doświadczeniach...

A swoją drogą, to niestety jedyna chyba wada chust (w przeciwieństwie do wisiadeł) - trzeba troche czasu na zamotanie i odmotanie...
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Jeżeli generalnie na szybko i na krótko to polecam kółkową z odwróconą krawędzią. Po wyjęciu dziecka nie musisz zdejmować.
    Własnie testuję kółkową i musze napisac, że to jest to, o co mi chodzi - po prostu cud! To znaczy okropne jest to, że obciąża (mnie) asymetrycznie, ale w sumie noszenie na rękach też tak obciąża. Ale dziś a autka myk na pocztę w kółkowej uprzednio już założonej. Wiadomo, że na dłuższą eskapadę się nie nada, bo ja wrócę bez pleców ale na przejście z parkingu do szkoły po starsze dziecię taka kółkowa jest super.

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

super, że się udało

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AneczkaG Zobacz posta
    Własnie testuję kółkową i musze napisac, że to jest to, o co mi chodzi - po prostu cud! To znaczy okropne jest to, że obciąża (mnie) asymetrycznie, ale w sumie noszenie na rękach też tak obciąża. Ale dziś a autka myk na pocztę w kółkowej uprzednio już założonej. Wiadomo, że na dłuższą eskapadę się nie nada, bo ja wrócę bez pleców ale na przejście z parkingu do szkoły po starsze dziecię taka kółkowa jest super.
    Bo to o to z kolkowa chodzi
    A kolkowa- zakladaj raz na jedno, raz na drugie ramie. I rozloz chuste na ramieniu, to troche zdejmuje ciezar, mowi Ci to mama dzwigajaca 14 kilo w kolkach

Uprawnienia umieszczania postów