Niestety, nie mam gdzie przymierzyć. Zdaję sobie sprawę, że tak by było najlepiej. Dlatego tak ciężko mi podjąć decyzję![]()
Niestety, nie mam gdzie przymierzyć. Zdaję sobie sprawę, że tak by było najlepiej. Dlatego tak ciężko mi podjąć decyzję![]()
a rozważałaś mt? dla mnie jest wygodniejsze, lepiej można dociągnąć, a i dopasowanie do rodzica jest łatwiejsze;
Jeżeli to am być nosidło to poszłabym bardziej w kierunku MT, albo przynajmniej hybrydy: czyli pas na klamrę a górne pasy wiązane. Wtedy najłatwiej dopasować do dwóch osób o różnej posturze.
Nosidła ergonomiczne o szerokim pasie biodrowym dają bardzo szerokie odwiedzenie, a jednak 9 miesięczniaka jeszcze sporo się nosi. Ja stosowałam nosidła ergonomiczne zamiennie z chustą, na szybkie wyjścia, na marudne dni itd.
Najwygodniejszy byłby plecak prosty wiązany z chusty tkanej. Możesz sobie kombinować z wysokością dziecka na plecach, znaleźć optymalne rozwiązanie.
W MT też możesz trochę kombinować z wysokością.
A nosidło jest po prostu na biodrach i już. I nie każdemu jest wygodnie.
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
Dzięki za odpowiedziNa razie nie bierzemy pod uwagę chust ani MT. Natomiast rozszerzyłam ewentualny wybór o Bondolino, to jest jak rozumiem hybryda?
Bondolino było jedynym nosidłem, które udało mi się zobaczyć na żywo i przymierzyć. Podobało mi się, choć nie do końca mnie przekonują te rzepy.
Czas nagli, decyzję trzeba podjąć, a ja nadal w kropce. Gdybym miała szansę przymierzyć wszystkie 4, to pewnie wybrałabym w 5 minut. Niestety u mnie w mieście nie działa żadna grupa![]()
Z tych 4 wybralabym manduce (jedynie boba nie mialam)
ja niecale 160, mąz 180 - manduca jako jedyna ma najwięcej opcji regulacji (na pasach naramiennych w 3 miejscach, do tego panel na zamek, dwurozmiarowy - mozesz kombinowac - ręce schowane lub wyjęte - panel zapięty itd. , bondolino mi się sprawdziło do około 6mca, dla dosc ciezkiego malucha, potem wygodniejsza była manduca.
Do tego manduca (chyba jako jedyne mi znane) ma mozliwosc noszenia na biodrze - opcja ta okazala się wybawieniem przy mlodszym, który musial wszystko widzieć - nie z plecow, z biodra wlasniewada takiego noszenia jest mniejszy komfort niz na plecach.
Manduca. Odejmuje cięzaru, jest mega wygodna. Dla mnie miała same zalety. Nie testowałam innych.
Mikulek (01.2010.) Idusia*(9 tc 09.2012.) Szymonek (05.2014.)
Moje wypociny: http://www.pieluszkiwielo.blogspot.com/
...
Dajcie mi modlące się matki, a uratuję świat. św. Augustyn
wg mnie bezkonkurencyjna jest manduca![]()
08.2011
04.2014