Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 35 z 35

Wątek: chusta od noworodka do ...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olmis Zobacz posta
    mi - a wiazalas nowsze LF - agat, opal?
    nie. ale widziałam parę zawiązanych tęczowych (agatów, tak?), chyba lnianych...
    i kurczę... efekt jak przy bambusach LL, czyli sprawiają problem przy dociąganiu (wg mnie, zdecydowanie mogę się mylić. zwłaszcza, że sama nie próbowałam) cięższych dzieci.

sonick - dziś niosłam w leo (zielonym) 3,5-latka (tak z 17 kilo) i powiem Ci, że nie było źle, ale komfortowo też nie bardzo czułam gościa.

za to Mały "zniknął" zupełnie

Chustonówka

Domyślnie

od razu zapytam o długość chusty. Żeby wykorzystać wszystkie wiązania przy wyższej osobie, to najlepiej 4,60m? Mam 1,75m wzrostu, Mąż podobnie. Z tego co wyczytałam to np. Storcze wypadają trochę dłuższe nawet?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja lubię chusty długości 4m.
    ale nie lubię kieszonki i w ogóle nie używam 2x.

z 4,6 będzie Ci trudno przy plecaku...

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macierzanka Zobacz posta
    Inka storchenwiege. Noszę w niej 5 latkę. Ma jeszcze jedną bardzo ważną dla mnie zaletę - nie widać na niej upływającego czasu.
    Podpisuję się. Najlepiej stara, złamana.

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sonick Zobacz posta
    od razu zapytam o długość chusty. Żeby wykorzystać wszystkie wiązania przy wyższej osobie, to najlepiej 4,60m? Mam 1,75m wzrostu, Mąż podobnie. Z tego co wyczytałam to np. Storcze wypadają trochę dłuższe nawet?
    mam 176 i z leo 4,6 wiążę wszystko jak trzeba. Przy plecaku czy kangurze po prostu ogony na węźle "na kokardę" wiążę żeby mi sie nie majtały.
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Ja mam 178 i 4,6 to dla mnie taka optymalna dlugosc chusty
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Chustomanka Awatar annmay
    Miejscowość
    Warszawa - Żoliborz

Domyślnie

Ja mam 165 cm i z 4,0 m wiążę plecak z dość długimi ogonami, natomiast mój mąż ma 180 cm i jest to dla niego idealna długość na plecak. Przy motaniu za dużo mu się nie majta. Z 4,6 dość trudno będzie Wam wiązać kangura. Nadmiar materiału nie pomaga.

Doradca Noszenia ClauWi®

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annmay Zobacz posta
    Ja mam 165 cm i z 4,0 m wiążę plecak z dość długimi ogonami, natomiast mój mąż ma 180 cm i jest to dla niego idealna długość na plecak. Przy motaniu za dużo mu się nie majta. Z 4,6 dość trudno będzie Wam wiązać kangura. Nadmiar materiału nie pomaga.
    za to z 4,0 ciężko zawiązać kieszonkę czy 2x

Chustonówka

Domyślnie

czyli 4,6m czy krótsza? Czy najlepiej po prostu najpierw wypróbować gdzieś, bo nie ma gwarancji, że akurat nam przypasuje?
    PS dodatkowa kokarda z ogona w razie czego mi nie przeszkadza

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

czyli 4,6m czy krótsza? Czy najlepiej po prostu najpierw wypróbować gdzieś, bo nie ma gwarancji, że akurat nam przypasuje?
    ja bym brała 4,6 - ale ja lubiłam i wiązałam kieszonkę i 2x
    zwolenniczki kangura i plecaka będą polecać krótszą

a wybrać musisz sama, albo nie, wiem, kup od razu dwie, i tak nie skończy się na jednej

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Weź 4,6, moim zdaniem to najbardziej uniwersalna długość. Jak stwierdzisz, że wolisz krótszą, to sobie wymienisz kupisz drugą .

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    ja bym brała 4,6 - ale ja lubiłam i wiązałam kieszonkę i 2x
    zwolenniczki kangura i plecaka będą polecać krótszą

a wybrać musisz sama, albo nie, wiem, kup od razu dwie, i tak nie skończy się na jednej
    plecak można wykończyć tybetanem, a w kangurze pod dupką,a właściwie jeszcze pod węzłem ja robiłam gigantyczną kokardę

Cytat Zamieszczone przez olmis Zobacz posta
    mi - a wiazalas nowsze LF - agat, opal? To zupelnie inna historia niz te z pierwszych wypustow, fajnie tkane, nosne, dobrze pracujace, takze jak dla mnie zabka tez
    ale chodzi o len? Czy bawełna ichnia też taka uniwersalna by była?
    Ostatnio edytowane przez margarita ; 17-09-2013 o 00:07

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

IMHO problemem nie jest nawet nadmiar zawiązanej chusty, co raczej mniej wygodnie się wiąże. No i zajmuje więcej miejsca etc.
    Mam jakoś ciut poniżej 1,70 i naj lubię 4,2 - w plecaku może być a i kieszonkę dam radę zawiązać. Istotniejsza jednak wydaje mi się szerokość motającego (noszę ok 38), niż jego wysokość

Jak po wynoszeniu córki w jednym pasiaku nati przy synku malutkim wypróbowałam leo to wpadłam jak sliwka w kompot bo nagle zobaczyłam jak bardzo 2 chusty mogą się różnić i super mi się wiązało, choć teraz wiem, że potrafią być fajowsiejsze chusty dla noworodka. Na początek nowego storcza bym raczej nie polecała, potrafią być trudne do dociągnięcia, sztywne - trza szukać używki. W moim leo przy jakichś 9-10 kg półroczniaka nie było mi już wygodnie, ale zdaje się że leoś leosiowi nierówny pod tym względem, bo ileś dziewcząt bardzo sobie swoje chwali i przy wyższych kategoriach wagowych.

margarito - ostatnio wyczytałam na forum (o tu), że tybetan (którego uwielbiałam) jest niewskazany
    Ostatnio edytowane przez jul ; 17-09-2013 o 00:47 Powód: link
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustofanka

Domyślnie

jul, o kurcze dzięki za linka! Muszę to przetrawić -w sensie pewnie zaraz zamotam i pooglądam dokładnie nacisk, bo to rzeczywiście może być konkretna różnica. Ale jak wtedy nosić w ciąży?
    A plecak z krzyżem jest z dłuższej chusty, także z króciznami mi w ogóle nie po drodze. Chociaż fakt, że fajnie by było mieć jakąś bardziej kompaktową chustę do torebki, no ale nie można mieć wszystkiego

Chustoholiczka Awatar nika023
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To może i ja się dołączę do pytania

Planujemy nosić się w chuście od jak najwcześniej Tylko mam problem z doborem rozmiaru...
    Ja mam 162 cm i rozmiar 38, mąż 180 i rozmiar M - czy możemy mieć jedną chustę, czy raczej będzie to niewykonalne?

Nie ukrywam, że bardzo zależy mi na cenie, co do wzorów to najbardziej podobają nam się zwykłe pasiaki, w szerokie pasy (niestety ciężko wyhaczyć takie na bazarku, zauważyłam, że raczej bardziej wypasione chusty są na sprzedaż ) więc pewnie kupimy jakąś nówkę (LF, Girasol lub Nati). A co do rozmiarów realnych - dużo się różnią od tych deklarowanych?

Liczę na Wasze doświadczenie, bo ja się już zupełnie gubię i proszę o pomoc w doborze rozmiaru i może naprowadzenie na firmę
    Marcysia '13 Janka '18

Uprawnienia umieszczania postów