No wlasnie, ja piore obie paissi w plynie (konopie i jedwab), nastawiam na "delikatne" cokolwiek to znaczy dla mojej malo delikatnej pralkii nic sie nie dzieje
To znaczy pierze sie
ale przesuniec nie zaobserwowalam.
No wlasnie, ja piore obie paissi w plynie (konopie i jedwab), nastawiam na "delikatne" cokolwiek to znaczy dla mojej malo delikatnej pralkii nic sie nie dzieje
To znaczy pierze sie
ale przesuniec nie zaobserwowalam.
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014
Ja do tej pory spotkałam się z opinią, żeby nie używać płynów do płukania, bo to one oblepiają włókna. I to też chyba jest napisane na metce pawi, nie sprawdzę tego teraz bo są na występach gościnnych![]()
Większości chust nic się nie stanie, ale jest wiele chust, dla których lepsze jest pranie w proszku. Mama nigdy nie wie, którą wersję materiału kupiła, więc lepiej nie ryzykować. Pomimo ogólnego zalecenia prania w proszku są takie chusty, co do których my też nie odradzamy płynu.
Wy tu gadu, gadu o praniu (ja piorę w pralce na programie do wełny) a zdjęcia gdzie
Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia![]()
Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012
może jutro przyjdzie do mnie szwagierka z córką to jak Młoda będzie współpracować cyknę im jakieś foto![]()
to jak są specjalne płyny do wełny i jedwabiu, to w nich też nie można prać? myślałam, że właśnie w takich wypadkach, to lepiej taki płyn wybrać niż proszek
Kudlata, daj na razie foto samej chusty, coby oczy nacieszyć![]()
Muszę powiedzieć, że chusta jest milusia, super się ją dociąga i fajnie trzyma. Bardzo dobrze mi się dzisiaj w niej nosiło. No i jest piękna!
dagape ślicznie![]()
szwagierka nie przyszła, jutro zrobię i wrzucę foto samej chusty
na razie dalej nie uprana leży na wierzchu a ja się gapię i co jakiś czas macam![]()
dagape, super wyglądacie! I koszulka pod kolor.![]()
A ma ktoś zdjęcia w akcji ten drugiej? bardziej niebieskiej?
http://edu-mata.blogspot.com/
https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
Syn Pierwszy - 06.2007 r.
Syn Drugi - 10.2008 r.
Córka Pierwsza - 03.2014 r.
Córka Druga - 04.2018
Żona i Mąż - 01.10.2011 =
Nina - 04.01.2013
Moja druga miłość -- Salsa -- jeszcze kiedyś do ciebie wrócę![]()
Czasem sprawdzam forum w TV i ciężko mi wtedy odpisać, uprasza się o wyrozumiałość
HoliPoli no i gdzie foty?
ja nie zdążyłam chusty uprać póki co a chuścioch postanowił wcześniej z brzucha wyjść i teraz tydzień po wypisie ze szpitala jestem bez możliwości uprania chusty (na walizkach u mamy czekając na kotłownię w nowym mieszkaniu) a chciałabym tak bardzo bardzo się już zamotać i wyjść bo wózka z drugiego piętra też znieść po cięciu nie mogę :/
Kudlata, jak bardzo chcesz nosic to popros mame o upranie chustypo porodzie trzeba sobie dac pomoc
mysle ze mama sie ucieszy, ze moze pomoc i jak Was zobaczy ttak razem zamotanych
Na stronie jest jeszcze dostepna 4.6 z konopiami.
oo to musieli dołożyć bo patrzyłam kilka razy i nie było, koleżanka chciała..
a co do uprania to samo upranie nie jest problemem, mama chętnie by uprała tylko nie mam tu gdzie wysuszyć :/ ciuszki dziecia schną 2 dni w mieszkaniu, niestety grzejników nie da się już bardziej rozkręcić bo tu jest jakiś śmieszny czujnik przy bloku co uzależnia temperaturę maksymalną grzania od temperatury na dworze :/ no nic, jutro upiorę bawełnianą mee w pralce, zobaczę ile będzie schła i w nią się będziemy motać na razie, w sumie za tydzień już powinniśmy być u siebie a tam mam ciepełko więc wyschnie raz dwa i wielo w końcu będę mogła wyciągnąć![]()
Pięknie! Kojarzy mi się z malowaną porcelaną![]()
Tymek- maj 2011, Maksiu
- styczeń 2013, Beniu
- październik 2015, Marianka
- sierpień 2017