Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 60

Wątek: Z ciekawości: ile czasu nosicie?

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie Re: Z ciekawości: ile czasu nosicie?

ja nosze od ok 3go miesiaca Julia ma teraz ponad 7mies
    roznie to bywa czasem tylko na szybki wypad do sklepu bo akurat czegos zabraklo...
    po domu zdarzalo sie kilka razy jak sobie forum chcialam poczytac ihhihi
    najczesciej na spacery 2-5h z tym ze jest jakas przerwa na jedzonko
    ... przyklad : ostatnio bylam z wozkiem na spacerze 3h i wrocilam masakrycznie zmachana ze jezyk mialam chyba dluzszy od mojej chusty ... ... w chuscie po spacerze nawet 5h czuje sie zrelaksowana i wypoczeta powaga mimo ze sama sporo waze do tego Julia -7kg mojego szczescia .
    ... wczoraj REWELACJA!!!!!! Obie po takim spacerku jestesmy weselsze i radosniejsze

staram sie wiecej uzywac chusty niz wozka bo poprostu nie ma porownania
    pokaze wam kiedys zdjecie Julii w wozku z nieszczesliwa minka i zdjecie w chuscie
    ... zreszta Was nie musze przekonywac

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Ja noszę różnie, zależy od potrzeb. Jak mam gdzieś poruszać się komunikacja miejską to na 100% chusta, jak idę na zakupy, czy w miejsca które wiem, że są fantastycznie-nie-przystosowane dla wózków to też w chuście. Jeżeli idziemy z M. na długaśny spacer to raczej z wózkiem i chusta w pogotowiu.
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

u nas jest różnie.są dni kiedy noszę Patrycję ok. godzinki po domu,ale sa też takie kiedy wychodzimy na chustowy spacer i nosimy się 2-4 godz.generalnie na każdy spacer zabieramy chustę bo jak małej znudzi się w wózku to szybko wiążę i idziemy dalej
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

ja na spacer - ok godzinki dziennie - jak mam ochotę "pozwiedzać centrum" a jak relaksacyjnie to wózek raczej, ostatnio jednak w wózku jest cyrk (każda pozycja pozioma wywołuje protest) więc jak się na wózek zdecyduję to też zabiorę chustę na wszelki słuczaj...
    po domu raczej się nie udaje bo młodzież domaga się dreptania i zmiany widoku, raz udało mi się pranie powiesić i ziemniaki obrać
    i dzisiaj debiut w kościele (jedyne dziecko na mszy - specjalne powitanie od księdza...) - zasnął w drodze, 45min wytrzymał - tylko musiałam się kiwać na boki
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981
    i dzisiaj debiut w kościele (jedyne dziecko na mszy - specjalne powitanie od księdza...) - zasnął w drodze, 45min wytrzymał - tylko musiałam się kiwać na boki
    Ja w kościele to normalnie pielgrzymkę w miejscu odbywam bo kiwanie nie wystarczy
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Ja noszę teraz bardzo intensywnie, korzystam z ładnej pogody. Spacery trwają ok 2 godzin

Chustofanka Awatar zirca
    Miejscowość
    Ząbki

Ja noszę od Wigilii, Al miał wtedy 2,5 miecha. Prawie codziennie-wózek tylko wtedy, kiedy idę na wieeeelkie zakupy (Małż non stop w pracy, więc żyję w trybie "samotna matka"), albo kiedy leje. Bo mam zasadę, że niezależnie od pogody, wyłazimy z domostwa codziennie. Ale musi pożądnie lać, bo tu na Wyspach deszcz to normalka
    Czasowo wychodzi ok 3-4 godziny, czasem jeszcze w domu, jak dzieć skrajnie upierdliwy-max 30-40 minut. Od kiedy "odkryłam plecaczek", mam większą ochotę na wiązanie w domu to się nazywa WOLNOŚĆ
    http://stellagonet.blogspot.com/
    ALEXANDER- 08-10-2008

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Noszę praktycznie co dzień i jest to w sumie od 2 do 4-5 h . Najdłużej to śpi po ok 1,5 h.
    Wózek mamy -czasem używamy, ale tyle nie pośpi w nim co w chuście.
    Czasem są dni , że wcale nie nosze bo lepiej mu się śpi w łóżeczku.
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Wychodzi nam różnie, ale codziennie. Czasem jest to tylko godzinka w sam raz na odbiór starszej z przedszkola i krótkie zakupy w osiedlowym sklepiku, a czasem i 5 godzin z przerwami na karmienie, przewijanie. Ogólnie dobrze jest u nas popołudniowo-wieczorny spacer w chuście zaliczyć, bo wtedy mała wieczorem pogodna jest i nie marudzi.

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Acha, dodam, że noszę córę od drugiego tygodnia życia, więc już troszkę. Śpi w chuście cudnie

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez ricorda
    Dziękuję Wam za odpowiedzi!!!

Ja byłam dziś z Maksem u lekarza rehabilitanta (11 ms, nie raczkuje, więc mu trochę pomagamy - moja wina, za mało kładałm na brzuszek, ale kiedy? - albo najedzony, albo zmęczony był i nie chciał...) i zapytałam po raz kolejny o chustę, jak pani powidziała, że nadal jest mała asymetria, no i ona na to, że raczej nie poleca , a przynajmniej nie często, bo mu się ta asymetria utrwali i w ogóle...
    Pocieszyła, że do wakacji może mu się poprawi i będzie można na wycieczkach nosić częściej. Mam nadzieję.

Czy którać z Was miała problem z asymetrią, i nosiła? Oczywiści asymetria nie powstała od noszenia w chuście!!!!!

Kasia.
    Ja miałam.
    Rehabilitantka cały czas mi mówi że Alki się beznadziejnie rozwuja.
    Tyle że ona dziwna jest, ostatnio nam całą wizytę mówła
    "olek rusz się, bo ja już do domu chce iść" no i nie pokazał jak siada i raczkuje, bo po co takiej chamce?
    Za to świetna neurolog mówi że jest ok, że sie rozwija teraz swoim tempem, ale coraz szybciej. Ona asymetrii nie widzi.
    Alik ma 10 miechów, raczkuje, staje przy meblach, siada, gada z nami, uśmiecha się, bawi i wogóle.
    Ja postawiłam teraz na intuicje moją i noszę. A od 25 znowu mmy rehabilitację, zobaczymy.
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Miejscowość
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez PodwójnaMama
    Cytat Zamieszczone przez Mayka1981
    Ja w kościele to normalnie pielgrzymkę w miejscu odbywam bo kiwanie nie wystarczy
    Heh mój bartek w krakowie na objeździe naukowym każdy kościół wzdłuż i wszerz obszedł
    Pokazując młodemu wszystkie co ciekawsze dekoracje
    A ja ćwiczenia zaliczałam wtedy Dzielne chłopaki

A nosimy różnie... Dzisiaj na przykład od jakiejś 10 do 18 z małymi przerwami (jedną kolo 13 na sen) bo bylismy najpierw na zakupach, potem na pogrzebie przyjaciela, a potem mialam zajecia z inwentaryzacji...
    Ale są dni że alik jest tylko chwile w plecaku w domu.
    Alik tez calorocznie sie nosi

Chustonówka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

w domku nie noszę wcale, tylko na spacerek, jeden spacerek jedziemy w wózku, kiedy to mały jest zmęczony a starszak chce na plac zabaw, a drugi spacerek w chuście góra 2 godzinki.

Chustomanka Awatar Natalia

Od 6. dnia życia do dziś (22. dzień życia) nosimy codziennie ok. 2-3 godzin, głównie po domu.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

A my średnio 2-4 h dziennie, najczęściej na spacerze albo w lesie lub wzdłuż morza

Chustofanka Awatar carolans
    Miejscowość
    Kraków

my takze wyrabiamy "norme"
    2-4 godzin dziennie, zalezy wszystko od pogody/ tego co robimy itp.
    Zdazaly sie tez dluzsze wyprawy

niestety ze wzgl. na kregoslup musze chyba przystopowac.... serce mowi "nos dalej", ale logika... ;-(
    DOBYTEK Danielek (21.12.2006) i Kacperek (22.11.2008), w komplecie całkiem fajny mąż

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

srednio 2,4 h dziennie ale jak sa gorsze dni (zabkowanie etc) to potrafi caly dzien mi z plecow nie schodzic

Miejscowość
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez carolans
    my takze wyrabiamy "norme"
    2-4 godzin dziennie, zalezy wszystko od pogody/ tego co robimy itp.
    Zdazaly sie tez dluzsze wyprawy

niestety ze wzgl. na kregoslup musze chyba przystopowac.... serce mowi "nos dalej", ale logika... ;-(
    A nie możesz nosić w plecaku? Ja zupełnie nie czuję bólu kręgosłupa Cały ciężar idzie na barki i na wiązanie z przodu

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

ja nie wyrabiam normy
    zdarzaja sie dni ze nie nosze wcale, a sa dni ze mam malucha cały dzien
    dzisiaj rano przed pracą ponosiłam młodego 30min w kołkowej, bo musiałam wytestowac nowy nabytek
    zaraz koncze prace i przyjdzie po mnie mąż z synkiem w wozku
    a ze ja cwaniak jestem to mam MT zawsze w koszyku pod wozkiem i robimy przesiadke
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Bruno skonczyl wlasnie 4 miesiace, jest noszony od pierwszego dnia. Nosimy na zmiane, wiec trudno powiedziec, ile godzin przypada na kazde z nas Bruno jest w chuscie 5-8 h dziennie (chyba, ze akurat mam dzien czytania i zalegam na kanapie oblozona lektura - wtedy spi na mnie). W chuscie chodzimy po domu i na zewnatrz, w wozku glebokim byl raz, czasem jezdzi w foteliku samochodowym. Uwazamy na to, zeby mial zmienne bodzce ruchowe - dlatego nosimy go oboje , w roznych pozycjach i roznych wynalazkach. W przerwach coraz dluzej zajmuje sie sam soba na podlodze.

Trzymal samodzielnie glowke od 2. tygodnia, obracal sie z pleckow na brzuch w wieku 3 miesiecy, ma 4 miesiace i pelza (nieporadnie, co go wkurza), polozony na poduszce do karmienia napina miesnie brzucha i siada do podporu jedna reka. Od dzisiaj wychodzi z fotelika bokiem. Trawestujac pewnego fizjoterapeute, cale szczescie, ze go nosze ciagle w chuscie, opozniajac w ten sposob jego rozwoj - uchronilam go przed chodzeniem przy meblach w wieku 4 miesiecy
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Uprawnienia umieszczania postów