Dziękuję pięknie za możliwość testowania dudusiów.
Testerem był Kuba, prawie polroczniak o wymiarach roczniaka8,5 kg 74 cm wzrostu. Raczej chuda pupa, brzuch i udka.
Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy,to podobieństwo kieszonki do kieszonek milovii, jeśli chodzi o nas to minus bo u Kuby lepiej sprawdzają się węższe pieluszki. Przełożyłam sobie nawet jedną do drugiej i okazuje się, że Dudusie są jeszcze szersze niż milovia, za to krótsze. No i po założeniu na pupę niestety moje obawy się potwierdziły, rozpięta do największego rozmiaru kieszonka chyba nie długo by nam już posłużyła. Pul bardzo przyjemny, polarek też, ładnie się dopieramąż zwrócił uwagę na napy, wydają się lepsze niż w innych naszych pieluchach.
Wkłady- no niestety, u nas mikrofibra się totalnie nie sprawdza, dwa wkłady Kuba przesikał jednym sikiem (wiem na pewno, bo skinął zanim zdążyłam zapiąć pieluchę). Jak dla mnie są też za szerokie, nawet do milovii ledwo wchodziły, do nappime w ogóle nie pasują. Plus za kształt i czas schnięcia, właściwie suche z pralki wyjęłam, nawet jak na mikrofibrę ekspres.
Otulacz - Otulacz jest super, to najlepszy otulacz jaki mieliśmy! Na.początku myślałam, że też jest malutki ale okazał się porównywalnie duży do innych naszych OS, ładnie przykrył nawet nocną firmowankę. Świetnie wykończone są zakładki, otulacz dopracowany w każdym szczególe. Podoba mi się też, że gumki przy nóżkach są obszyte, nic się nie odgniata.
Podsumowując -krój kieszonki zdecydowanie nie jest dla naszego dziecka, jednak pielucha jest pięknie wykonana, przyjemna w dotyku. Wkłady są moim zdaniem za szerokie nawet do dudusiowych kieszonek no i mogłyby być bambusoweotulacz nie ma wad
![]()
Jeszcze raz dziękuję za testy.

mąż zwrócił uwagę na napy, wydają się lepsze niż w innych naszych pieluchach.
Odpowiedz z cytatem