Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: chusta prezentem na ślub?

Chustomanka Awatar sowa_m
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie chusta prezentem na ślub?

taką mam wizję, moi znajomi biorą ślub cywilny za tydzien, a w sierpniu urodzi się ON. i tak myślę, że chusta to najlepsze, co może dostac mlode małżeństwo oczekujące na potomka na nową droge życia. jak myślicie???
    aha - i co to ma być? bo ja nie zaczynalam od elastyka. faktycznie warto??? czy może jakiegoś bambusa albo storcza? a może z wyprzedaży u Oli skorzystać?

Nymphadora
    Guest

Domyślnie Re: chusta prezentem na ślub?

Nie wiem czy to dobry pomysl. To jest ich slub, jeszcze nie sa rodzicami, to ich ostatnie swieto tylko we dwoje (nawet jezeli dziecko jest juz w brzuchu). Prezenty powinny tez byc dla nich dwojga. Troche by to bylo nie na miejscu gdyby dostali np. lozeczko, kolderki, spiochy czy nawet... chuste. Chyba, ze tego wlasnie sobie sami zazyczyli. Moze sie myle.
    Moze moglabys im podarowac chuste z okazji narodzin, a teraz cos innego?

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

No też uważam ze na ślub daje sie prezenty dla
    Młodych nie dla dziecka. A może nie są przekonani do idei noszenia ? Może poczują sie indoktrynowani na siłę i przestrasza się 5 metrów materiału? Z chusta poczekalabym do narodzin i wtedy z pokaAniem co i jak to się robi

Miejscowość
    Kielce

kurza łapa, a ja taką piękną wizję mialam. bo do mnie osobiście nie przemawiają wazony, prześcieradla i inne miksery, które daje sie z takich okazji. co to za "osobisty" prezent. a znajomi nie z tych, co wiadomo, co im się marzy (sami nie wiedza znaczy sie).

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Sówko - a oni są w ogóle zainteresowani noszeniem? Bo jeśli nie, to ja bym chusty też nie dawała. Miałam podobny przypadek, kiedy podarowaliśmy chustę z okazji narodzin dzidziusia i rodzice sie obrazili, bo oni nie mają zamiaru nosic, dla nich to śmieszna fanaberia, a my im próbujemy na siłę
    wciskac nasz punkt widzenia

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Cytat Zamieszczone przez sowa_m
    kurza łapa, a ja taką piękną wizję mialam. bo do mnie osobiście nie przemawiają wazony, prześcieradla i inne miksery, które daje sie z takich okazji. co to za "osobisty" prezent. a znajomi nie z tych, co wiadomo, co im się marzy (sami nie wiedza znaczy sie).
    No to może np. jakiś karnet do SPA dla dwojga, bony zakupowe które będą mogli przeznaczyć na co im się zamarzy, komplet ręczniki i szlafroki z wyhaftowanymi ich inicjałami, jakiś super album na zdjęcia... kurczę brak mi pomysłów :/
    Chusta to faktycznie nie najlepszy pomysl bo to tak będzie wyglądało, ze na siłę jeszcze zanim dziecko się urodziło chcesz ich już zachustować. Łatwiej i lepiej będzie właśnie z okazji urodzin dać chustę.
    Np. częstym prezentem ślubnym jest kołyska i to jakoś jest przyjęte za normę (ja idę we wreześniu na ślub i rozważam właśnie pomysł kołyski z pościelą) a chusty, wózki itp. jakoś nie wiem czy by się przyjęły...
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Chustomanka Awatar lillyofthevally
    Miejscowość
    Świętochłowice

no wg mnie to też pomysł nietrafiony

może jak się dziec urodzi to wtedy nabyć

a co powiesz na jakiś zestaw z Almi Decor? - wiesz jakiś zestaw dla dwojga, typu filiżanki, sztućce?!

ładne tam rzeczy są oj ładne...
    POWRÓT DO NASZEGO ŚWIATA DLA MOJEGO ANTKA:

http://www.chusty.info/forum/showthr...958#post551958

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

sowo tez mysle tak jak dziewczyny. Nic na sile. Przed narodzinami, zanim im te chuste kupisz to sie zapytaj, czy wogole chca. Jesli nie chca, a ty wydasz dwie stowki na chuste, oni sobie potem przelicza, co by za to dla dziecka mieli i tez moga sie obrazic.

W/g mnie najbardziej uniwersalnym prezentem sa bony towarowe, albo po prostu kasa. Ja nie lubie zadnych bibelotkow, pamiateczek itp., a jaki mam gust to ja najlepiej wiem, wiec nie lubie drogich niespodzianek. Jeszcze nigdy nie bylam z takich zadowolona

Chustofanka Awatar ChowChowww
    Miejscowość
    Toruń

Chyba, że wiesz, że oni będą chcieli chustować - my ślubujemy dopiero w mglistej przyszłości, jednak z chusty na prezent byłabym megazadowolona !

Ilona, matka, córka, psia mama zastępcza, przyszła niedoszła żona .

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

ChowChowww-ale Ty już jestes zarażona wirusem chustowym
    a ja jako etatowy forumowy cynik powiem tak: z chusta poczekaj, az dziecko pojawi sie na swiecie i elegancko zacznie sie godzinami drzeć,a teraz kasa i goździki.
    jest kwiecień, więc albo potrzebuja oderwania od rzeczywistości, ciepłych krajów i takich tam, albo dam sobie ręke uciąć,że już planują co kupią dziecku za koperty.
    hajtałam się w piatym miesiącu i zarówno zastawa stołowa na 12 osób,bilety na koncert i filiżanki ozdobne zostały przez nas uznane za prezenty niepotrzebne i przeliczone ile to gotówki w nich bez sensu utopiono zamiast nam dac na WÓZEK

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

chusta super pomyslem na narodziny dziecka jest ale tylko jesli rodzice beda nosic chcieli

na slub to cos dla nich SPA jest swietnym pomyslem
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustopróchno Awatar Budzik

Ja też nie sądzę, żeby chusta była dobrym pomysłem ślubnym. Zawsze może tę piękną, upatrzoną, podarować z okazji narodzin dziecka. Albo chrzcin (jeśli są w planach).
    Wg mnie fajnym, i osobistym dość prezentem, może być komplet pięknych, grubych, białych ręczników z wyhaftowanymi inicjałami młodych, w zależności od wartości prezentu - albo tylko 2 kąpielowe, albo odpowiednio więcej - albo dodatkowo ze szlafrokami. My taki właśnie prezent dostaliśmy i byłam zachwycona, teraz sama taki zawsze daję

Miejscowość
    Kielce

no dobra - do rzeczy - gdzie te ręczniki z haftem, no gdzie???

ps. a taki piękny plan mialam, a wszytskie przeciwko mnie

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

dobrym pomysłem na prezent są kieliszki, a własciwie kielichy do wody czy do wina z Almidecor. albo jedne i drugie jednoczesnie
    samemu zawsze szkoda wydac kupe kasy na kieliszki..
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

zależy od młodych i tego, jak widzą chustowanie.
    chustę w prezencie ślubnym daliśmy mojej przyjaciółce i jej mężowi. mieliśmy wątpliwości, czy nie lepiej kupić coś tylko dla nich i zapytaliśmy, czy wolą prezent dla siebie, czy z uwzględnieniem przyszłego potomstwa. zgodnie wybrali drugą wersję.
    my jeszcze nie nosiliśmy (a właściwie to owszem - ja jankę w brzuchu), więc nie podejrzewali co to będzie. dostali madrid hoppediza (stare czasy - zamawiałam wtedy też pierwszą naszą chustę) - i prezentem byli zachwyceni.
    a na chuściocha wciąż czekają - ściskam kciuki za nich.
    2007, 2009, 2016

Chustofanka Awatar AJ
    Miejscowość
    Gdańsk

Ja też bym się baaardzo z chusty w prezencie ślubnym ucieszyła! Ale ja to jestem megapraktyczna (ręczniki, kiliszki, itp. przeliczam od razu na miejsce potrzebne do ich przechowywania ) i zafascynowana chustami długo długo przed zaciążeniem
    Ale wiem też, że nic na siłę i jeśli kogoś chusty nie pociągają, to taki prezent byłby mocno nietrafiony. Zatem zależy od adresatów prezentu

I po doświadczeniu z moimi ślubnymi prezentami (dostaliśmy wszystkiego po dwa) teraz zazwyczaj daję $$$ włożone np. w jakąś ładną książkę - album (kulinarną - o parzeniu kawy, pieczeniu, itp. albo o roślinkach )
    A. mama J. (13.12.2008) i T. (15.11.2010)

Chustopróchno Awatar Budzik

Cytat Zamieszczone przez sowa_m
    no dobra - do rzeczy - gdzie te ręczniki z haftem, no gdzie???
    U mnie jest taki duuuuży sklep z pościelą, ręcznikami, obrusami itp - i mają usługę haftowania na zamówienie. Można sobie naprawdę cuda zamawiać Całą tzw. wyprawę, czyli pościele, obrusy, ręczniki, nawet chusteczki do nosa Wiem, że wiele sklepów z podobnym asortymentem ma taka usługę, albo kogoś bezpośrednio zatrudniają z maszyną do haftu, albo zlecają firmie czy osobie która się tym zajmuje. Wiem nawet, że możesz przynieśc do takiego sklepu swoje (nie kupione u nich) rzeczy i zamówić wykonanie napisu, czy inicjałów (za opłatą oczywiście). Z tego, co pamiętam, jak zamawiałam ostatni raz coś podobnego, to płaciłam chyba 7zł. za literę (ale cena zależy od stylu/czcionki, grubości, wysokości liter, bo dostałam cały katalog do wyboru )

bydzia
    Guest

) kup im jakąś topową i unikalną chustę jako lokatę kapitału)

to zależy jacy znajomi - a poza tym ja mam kilka prezentów które leżą w pawlaczu - najwyżej oni tam chustę szmyrgną - a może nie??) w każdym razie może uchroni ich to od wydawania majątku na wózek (prawda???)

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Ja się przyłączę do ogólnego trendu: z chustą to lepiej poczekać. Mi na prezent podoba się duża kołdra, taka dwuosobowa + pościel do tego. Fajny prezent wg mnie, o ile wiesz że takiej nie posiadają.
    Karolina - 16.05.2008
    Weronika - 21.01.2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

ja bym sie z chusty ucieszyla, ale ja tak jak Ja jestem praktyczna i kupuje rzeczy ktore mi sa potrzebne zeby nie zagracac.
    Ale imo chusta to bardziej dla dziecka a to slub najwazniejsze wydarzenie dla rodzicow, wiec bym sie zapytala co chca, zeby nie powielac prezentow
    Weronika 04.06.2009 i Antosia 13.08.2011

Uprawnienia umieszczania postów