-
Chusteryczka
z tym podobieństwem do Oschy to mi się wydaje, że ten wzór nawiązuje do Japanese Knot, choć oczywiście szczegóły są inne
ale wielkość wzoru, grubość kreski, kształt z daleka wyraźnie przypominający koło, wielkość przeplotki (no, tego odstępu między przeplecionymi "kółkami", nie wiem, jak to nazwać) są zdecydowanie z tej samej bajki, z daleka te różnice (tu plecionka, tam kółka, pionowe pasy) gubią się, chusty na pierwszy rzut oka wyglądają podobnie, jakby rysowane w tym samym programie czy coś
szczególnie że kolor podobny, pastelowy
to jest wzór atematyczny i ma dość niewiele detali, więc istotnie możliwe, że można było wpaść na podobny pomysł niezależnie od siebie, w końcu jak klasyczny łańcuch wygląda, wszyscy wiedzą, trudno się dziwić skojarzeniom (tak jak dawno temu w konkursie nati były różne projekty z uderzająco podobnymi flamingami)
bo na przykład sam temat to nie wszystko, przecież są pawie didymosa i pao natibaby i to są kompletnie dwie różne bajki, choć temat wspólny, ale inna kreska, rozmach, ułożenie, rozmiary, no każdy niemal detal jest tu inny, teraz też nati wypuściło pawiki na chuście (z gavagai na zdjęciu) i nie powiedziałabym, że mają coś wspólnego z pawiami didymosa
ale fakt, didymos też wypuścił swoją afrykę, żyrafy, jak dla mnie akurat badziewne były w porównaniu z tymi z nati, co z tego, że kolorowe
mi się generalnie podoba, że nati eksperymentuje z wzorami, jest różnorodność, jest w czym wybierać, dużo pięknych chust wyprodukowało (ceny mniej mi się podobają, bo nieosiągalne dla mnie
), ale że rocznie wypuszcza się ok. 50 chust, to siłą rzeczy będą lepsze i słabsze wzory
ale tylko ten się nie potyka, kto stoi w miejscu
M&M 2006

, M 2009, M 2013, M 2017
Uprawnienia umieszczania postów