Pokaż wyniki od 1 do 20 z 43

Wątek: Przesikane pieluchy

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

franada, ja nigdy nie robilam stppingu, po prostu puszczalam pieluchy na 60 stopni bez detergentu lub z kwaskiem, wystarczylo
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

u nas w użyciu kieszonki z przeszyciami, wkład koniecznie na całą szerokość pieluszki (taki składany by nie wystarczył), do bambusowych babyetty (spinany długi z krótkim) wkładam cienki wkład z takiej elastyczne frotki bambusowej(taki jak np.puppi 3 warstwowy-ale już ich w sprzedaży nie ma)) i wtedy spokojnie pieluszka na pupie może być i na wyjście i jeszcze aż tak duże dupsko nie jest moja córa z tych co mają chyba jeden większy sik, bo nie raz cały ten pakunek zmieniam suchy a czasem calkiem mokry w mniej więcej takim samym czasie pobytu na pupie. no i spokojnie 2-3 godzinki w kieszonce mała siedzi i nic sie nie dzieje. całą noc też formowanka z polarem od pupy i pupa gładka, więc 3 godziny za dnia mnie nie przerażają, ja zmieniam częściej mokre od pupy

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

U nas zdarzały się przecieki również w kieszonce z przeszyciami, dopiero jak zainwestowałam w porządne bambusowe wkłady np. ręczniczki przecieki się skończyły z tym że ja nigdy nie zmieniałam pieluch na czas że np. co dwie godziny, zawsze zmieniałam po posikaniu i nie ważne czy to była godzina czy pół... Przy większym dziecku najlepiej sprawdziły mi się formowanki i otulacze, choć i tu nie lubiłam dziecka trzymać w mokrej pieluszce.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilam Zobacz posta
    U nas zdarzały się przecieki również w kieszonce z przeszyciami, dopiero jak zainwestowałam w porządne bambusowe wkłady np. ręczniczki przecieki się skończyły z tym że ja nigdy nie zmieniałam pieluch na czas że np. co dwie godziny, zawsze zmieniałam po posikaniu i nie ważne czy to była godzina czy pół... Przy większym dziecku najlepiej sprawdziły mi się formowanki i otulacze, choć i tu nie lubiłam dziecka trzymać w mokrej pieluszce.

a jak sprawdzić w pieluszce z polarkiem od pupy, że siku już jest? trzeba rozebrać i ręką w ten otworek chyba, dopiero by mi córa zmykała no i ona zasikuje przód pieluszki, jak chłop! a już i tak mam wywalczone w miarę grzeczną postawę przy zmianie pieluchy jak mija jakieś 2 godziny +- to zmieniam, albo jak dużo pije, to szybciej, no jak mijają ponad trzy to zmieniam, czsem suchy wkład jest, trudno, czas odświeżyć pupcię

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magenta Zobacz posta
    a jak sprawdzić w pieluszce z polarkiem od pupy, że siku już jest?
    u nas jak jest mocno zasikana pielucha z mikropolarem, to czuć przez niego zbity mokry wkład. nie czuć wilgoci ale czuć, że wkład pod spodem jest mocno nasiąknięty. używamy tylko bambusowych, nie wiem czy tak samo jest z mikrofibrą.
    no i zapaszek siuśków jest mocniej wyczuwalny przy zgięciu nóżek (ale może to przez idące zęby?)

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    u nas jak jest mocno zasikana pielucha z mikropolarem, to czuć przez niego zbity mokry wkład. nie czuć wilgoci ale czuć, że wkład pod spodem jest mocno nasiąknięty. używamy tylko bambusowych, nie wiem czy tak samo jest z mikrofibrą.
    no i zapaszek siuśków jest mocniej wyczuwalny przy zgięciu nóżek (ale może to przez idące zęby?)
    po zapachu nie czuć, ale skupię się na macaniu wkładu(u nas tylko bambus/konopie/gruba ręcznikowa frota) dzięki

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

ja też macałam pieluszkę mikropolar po zasikaniu delikatnie robił się wilgotny no i wkład bardziej zbity, pieluszka ogólnie cięższa moja mała też zasikiwała pieluszkę z przodu tył był zupełnie suchy

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Uprawnienia umieszczania postów