Pokaż wyniki od 1 do 20 z 43

Wątek: Przesikane pieluchy

Mieszany widok

eMKa Przesikane pieluchy 25-08-2013, 18:48
Judyta U nas tetra juz od dawna by... 25-08-2013, 18:58
eMKa Wiem z tą wodą,ale on się tak... 25-08-2013, 19:13
mi. Wydaje mi sie ze tetra (nawet... 25-08-2013, 19:59
Kasia.234 Moja wytrzymuje, ale zmieniam... 25-08-2013, 21:04
mamuśka U mnie taki zestaw też nie... 26-08-2013, 14:15
kamilam Na duże siki najlepsza jest... 26-08-2013, 20:54
mi. to jest zadziwiające, co... 26-08-2013, 21:56
Gość i my ostatnio musiałyśmy... 26-08-2013, 22:46
*LOLA* My używamy formowanek... 26-08-2013, 23:41
owieczka33 Kupiłam wkłady polecane przez... 26-08-2013, 23:42
koleszna Ja tam podokładałam sobie do... 27-08-2013, 19:59
owieczka33 U nas "czarne" Pupusie dają... 06-09-2013, 22:47
*LOLA* No u mnie w zupełności... 07-09-2013, 09:07
eMKa Tak,więc fromowanka... 13-09-2013, 12:30
espejo zatłuścic moze sie polar,... 13-09-2013, 12:45
eMKa Dzięki Ci dobra kobieto. Będę... 13-09-2013, 13:00
rodzynka007 u nas sprawdzaja sie 2... 14-09-2013, 18:58
franada Ale jestem zła! Od niedawna... 11-02-2014, 12:24
Jemanja Mój 14 mies przesikuje wkład... 18-05-2015, 12:39
annia A masz przecieki po bokach,... 11-02-2014, 12:27
margolcia1006 A co to za kieszonki? My... 11-02-2014, 13:06
franada Jedna jakaś zagraniczna o... 11-02-2014, 13:13
annia Pieluszka z przeszyciem przy... 11-02-2014, 13:16
    Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Na duże siki najlepsza jest chłonna formowanka potrafi naprawdę dużo wytrzymać. A formowanka albo bambusowa np. kokosi albo flanelowa zufizo. I na to oczywiście Flip albo wełna To mi sie sprawdzało nawet u 2 latki jak wszystko inne nie wytrzymywało godziny.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

to jest zadziwiające, co piszecie - u nas kieszonka i bambusowy wkład ręcznikowy dają radę na parę godzin... (u starszego to były dwa mikrofibrowe)

mamru
    Guest

Domyślnie

i my ostatnio musiałyśmy odstawić moje ulubione muśliny imse vimse bo Córa pije bardzo dużo wody i teraz wytrzymuje tylko kieszonka. Wkłady pakuję w zależności od sytuacji ale najczęściej długi bambusowy + konopna. Na nocki 2mikrofibrowe wkładki bumgeniusa zupełnie wystarczają. Ale w tym wieku nie odważyłabym się założyć na noc tetry z wkładką i flipa. U nas to by nie przeszło. Formowanka bambusowa albo flexitot z dodatkową wkładką i dobry otulacz myślę że zdecydowanie da radę.

Chustofanka

Domyślnie

My używamy formowanek bambusowych Pupeko i konopnych bbh na noc i na upały pod wełniaka dają radę,ręcznik w kieszonce wcale nie sprawia,że jest napakowana mocno my mamy ręczniki z pepco 30*50 cm plus wkładka bambusowa lub mikro.
    czasem jest to cieńsze niż podwójna wkładka mikro a lepiej chłonie.
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Kupiłam wkłady polecane przez Lolę, kombinuję jak mogę i czuję się jakbym dopiero zaczynałam a nie przez prawie 20 miesięcy pieluchowała wielo!

Chustomanka Awatar koleszna
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

Ja tam podokładałam sobie do pupeko bambusowych wkład z podwójnego bambusa, na to mam wełniaki i od jakiegoś tygodnia też przesikane Dawniej spokojnie wytyrzymywałay noc i bez dodatkowego wkładu, o kieszonkach nie wspomnę, już się od tych wkładów wielki tyłek robi

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

U nas "czarne" Pupusie dają radę. Nareszcie!
    Oczywiście nie same Pupuś+wkład z mikrofibry Bobolidera+tetra+ otulacz za KAŻDYM razem zmieniany bo od razu jest wilgotny i później przecieka...

Chustofanka

Domyślnie

No u mnie w zupełności wystarcza czarny wkład Pupusia i dodatkowo mikro lub ręcznik,nie mam przecieków zwłaszcza w kieszonkach Pupusia z podwójną gumką lub Bobolidera.
    W otulaczu Pulowym na ogół mam dwa wkłady od flipa lub składany Bobolidera i czarny Pupusia.
    Te kieszonki które mi przeciekały używam jako otulaczy kładąc wkłady na wierzch i też dają radę.
    Zaczynam podejrzewać,że skoro u mnie taki zestaw daje radę a u was nie to z mego synka kiepski "strażak"
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustofanka
    Miejscowość
    Niemcz k.Bydgoszczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilam Zobacz posta
    Na duże siki najlepsza jest chłonna formowanka potrafi naprawdę dużo wytrzymać. A formowanka albo bambusowa np. kokosi albo flanelowa zufizo. I na to oczywiście Flip albo wełna To mi sie sprawdzało nawet u 2 latki jak wszystko inne nie wytrzymywało godziny.

Tak,więc fromowanka zufizo+wkład chłonny flip+otulacz flip=przesikane wszystko po godzinie. Pieluchy moczone w płynie do naczyń,płukane,gotowane z kwaskiem,płukane setki razy.Młody do picia dostaje tylko wodę...Coś robię źle?

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eMKa Zobacz posta
    Tak,więc fromowanka zufizo+wkład chłonny flip+otulacz flip=przesikane wszystko po godzinie. Pieluchy moczone w płynie do naczyń,płukane,gotowane z kwaskiem,płukane setki razy.Młody do picia dostaje tylko wodę...Coś robię źle?
    zatłuścic moze sie polar, welur syntetyczny i takie podobne - co robia sucho w kieszonkach, naturalne pieluszki bawelniane, bambusowe nie ywmagają odtluszczania, bo i tak wchlaniają wilgoc, z zatluszczonego materialu wilgoc leci bokiem, a nie przelatuje prze polar w kieszonce, np.

Polecam odlozyc na jkis czas pulowe otulacze, z mojego doswiadczeni - pul zawsze przegrywa w konkurencji z dobrą welną, zalanolinowana (to tez tluszcz i tez ma za zadanie nie przepuszczac wilgoci - tym razem na zewnątrz).
    I jeszcze jedno - pomimo dobrych opinii, JA (!) uwazam, ze flip to jeden z najgorszych otulaczy - przeciekal mi i byl niewygodny

edit: dopisek
    dobry otulacz welniany - mam na mysli porzadne gacie, a nie zapinany o kroju flipa, nawet jak formowanke mozna wykręcać, welna przytrzyma wilgoć, po drugie taki fason gaciowy lepiej przykrywa pieluszkę i sa mniejsze szanse na przecieki. Nie zwalnia to oczywiscie od obowiazku przewijania ino kaluż i mokrych ubran nie bedzie
    Ostatnio edytowane przez espejo ; 13-09-2013 o 12:49
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustofanka
    Miejscowość
    Niemcz k.Bydgoszczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
    zatłuścic moze sie polar, welur syntetyczny i takie podobne - co robia sucho w kieszonkach, naturalne pieluszki bawelniane, bambusowe nie ywmagają odtluszczania, bo i tak wchlaniają wilgoc, z zatluszczonego materialu wilgoc leci bokiem, a nie przelatuje prze polar w kieszonce, np.

Polecam odlozyc na jkis czas pulowe otulacze, z mojego doswiadczeni - pul zawsze przegrywa w konkurencji z dobrą welną, zalanolinowana (to tez tluszcz i tez ma za zadanie nie przepuszczac wilgoci - tym razem na zewnątrz).
    I jeszcze jedno - pomimo dobrych opinii, JA (!) uwazam, ze flip to jeden z najgorszych otulaczy - przeciekal mi i byl niewygodny

edit: dopisek
    dobry otulacz welniany - mam na mysli porzadne gacie, a nie zapinany o kroju flipa, nawet jak formowanke mozna wykręcać, welna przytrzyma wilgoć, po drugie taki fason gaciowy lepiej przykrywa pieluszkę i sa mniejsze szanse na przecieki. Nie zwalnia to oczywiscie od obowiazku przewijania ino kaluż i mokrych ubran nie bedzie
    Dzięki Ci dobra kobieto. Będę próbować.

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

u nas sprawdzaja sie 2 wkladki bambusowe lub reczniczek bambusowy i jest super, zero przesikan

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Ale jestem zła! Od niedawna mamy 3 kieszonki (do tej pory otulacze były tylko) i prawie za każdym razem co zakładam to jest przeciek... I nie wiem, czy źle zakładam czy dziecko mi zeczęło więcej sikać Dziś wsadziłam dwa wkłady (kokosi ręcznik bambusowy i taki wkład chyba bambusowy, mniejszy niż ręcznik) i po niecąłych 2h przesikany! PUL wilgotny puścił wilgoć na bodziaka i znów przebieranie
    Każą kieszonkę mam inne firmy, z różnymi opcjami od pupy.
    Co robię źle? Istnieją dzieci niestworzone do kieszonek? Otulacze też ostatnio przesikuje tzn. wkład nie wyrabia i robi się mokra lamówka, ale jednak nie tak często co kieszonki!

Córa ma 12mc, jest normalnych gabarytów (dość wysoka, niecałe 10kg).

Myślałam, że kieszonki zachęcą mnie do zabierania ich na wyjścia, ale w takim układzie jestem mocno zdegustowana...
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustonówka
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Mój 14 mies przesikuje wkład czarny i PULowy otulacz z Pupusa, na drzemkę daję mu pod spód jeszcze wkład z mikrofibry. I są takie dni, że po półtorej godziny już mamy do zmiany ubranie. Tetrę daję czasami jak wiem, że na krótko (np. niedługo i tak będzie przewijanie do spania), ale zawsze dwie albo dorzucam wkład z mikrofibry pod spód. Skorzystam z rad zawartych w wątku i spróbuję nabyć wełnę i może formowankę do tego.

Uprawnienia umieszczania postów